Man i Seattle klättrar upp i träd – vägrar komma ner

10:26 23 Mar 2016

Bild: thestranger.com.

Ibland tänker man bara ”nä, fack it all”. Men uppenbarligen kan indignationen över världens tillstånd gå för långt. Eller högt. Som i fallet med den här mannen.

Vissa kanske skriver nåt hatiskt på internet. Andra röstar på extrempartier eller går till en klimatångestterapeut när de känner att världen håller på att gå åt helvete. Den här Seattlebon valde att klättra upp i ett skyhögt träd. Jag klandrar honom inte. Gårdagens terrordåd visar ännu en gång att världen inte direkt är på väg åt rätt håll.

Har man inte råd att göra som galningarna i Mars One och fly jorden får man väl klättra upp i ett träd. Då är man åtminstone en liten bit på väg åt rätt håll.

Enligt nyhetsrapporteringen verkar mannen inte vilja manifestera något politiskt budskap. Inte heller verkar han psykotisk eller hög. När brandkåren försökte få kontakt med honom började han kasta kottar och peka finger. Han vill helt enkelt bara vara i fred och han har till och med flätat ihop grenarna till en liten säng där han har tagit sig en tupplur.

Internet var inte sent med att rycka ut och stötta mannen. Hashtaggen #ManInTree sprider sig och under trädet, som står placerat på ett torg, samlades tidigare en skara människor med plakat för att uppmana myndigheten att låta honom vara.

Själv tycker jag att trädmannen är fantastisk. Han sitter där i trädet och, likt ett postmodernt konstprojekt, visualiserar hur meningslösa och tomma västvärldens moderna politiska projekt är. Trots att det inte finns nån poäng över huvud taget med att sitta i ett träd tycker människor uppenbarligen att det är värt att försvara.

Kanske är människors engagemang för trädmannen ett exempel på hur individualismen spårat ur. ”Han vill sitta i ett träd – och? Vem är du att hävda att han inte har rätt att göra det?”. Eller kanske är det snarare tvärtom, en desperat längtan efter att få distansera det egna jaget från ett kvävande kollektiv. Eller allt på en gång.

Antagligen kommer han ner snart. Hans proviant i form av äpplen är slut, eftersom han använt dem för att kasta på nyfikna förbipasserande och folk från myndigheter.

Uppdatering: Mannen ska nu vara nere på marken helt oskadd. Ännu en gång har dom segrat. Oklart vilka ”dom” är, men ändå.

En kommentar | “Man i Seattle klättrar upp i träd – vägrar komma ner”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla