Livets ord: Här är framtidens makthavare!

9:17 1 Mar 2016

Framtidens makthavare – hela listan!

Varje år släpper fackföreningar, lobbyorganisationer och övervintrade politiska bloggar listor över framtida makthavare, det vill säga unga människor i den politiska sfären som kommer att ha makten över Sverige om några år. Livets ord vill inte vara sämre. Här är vår lista över framtidens stora stjärnskott.

1. Aron Wikberg, 29

Blott 29 år gammal är Aron redan folkhälsominister. Detta eftersom han aldrig har haft ett riktigt jobb utan har smaskat i sig av arbetarrörelsens gräddfil på kvinnliga kollegors bekostnad, från Unga Örnar och SSU ända upp till regeringskansliet. Någon skulle kunna invända att han därför inte har den erfarenhet som krävs för att sköta ett statsrådsuppdrag. Men om så vore fallet kompenserar Aron det genom att driva förslag som verkligen engagerar folket. Dessutom värnar han socialdemokratins ideologiska rötter från 1930-talet. Enligt rykten har han aldrig supit i hela sitt liv, inte ens druckit en trefemma. Strongt!

 

2. Frida Svensson, 26

Redan under gymnasietiden på Östra Real engagerade hon sig i Ungmoderaterna. Och eftersom det svenska utbildningssystemet respekterar att människor har ett stort behov av fritid kunde Frida engagera sig flitigt i politiken under studieåren i Lund. Nu är hon ledamot i Moderata Ungdomsförbundets styrelse och driver på för att Sverige ska få fler jobb. Eftersom hon, likt sin kollega Aron, aldrig har haft ett riktigt arbete är hennes engagemang verkligen beundransvärt. Hon vet att människor i utanförskapsområden har ett särskilt behov av att arbeta till låg lön, vilket visar prov på en djup empatisk förmåga eftersom hon inte känner någon som bor där. Edit: Hon har faktiskt sommarjobbat på Svenskt Näringsliv fyra veckor.

 

3. Sebastian Granlund, 30

Vass skribent och debattör. Startade bloggen detärdumtattvararasist.se och granskar Sverigedemokraternas uttalanden. Hans gräv har visat att nästan alla kommentarer från partiet tyder på att det inte står för en öppen och human migrationspolitik, samt att partiets närstående hatsajter ofta uttrycker sig främlingsfientligt och misogynt. Viktigt att sådant blir känt för allmänheten. Sebastian brinner även för feminismen, så mycket att han inte drar sig för att i timmar hålla låda framför kvinnor om hur patriarkatet genomsyrar samhället.

 

4. Stina Larsson, 24

Stina är en blond tjej från övre medelklassen, uppvuxen i Enskede söder om Stockholm och har gymnasieexamen från Södra Latin. Men låt inte skenet bedra. Hon gjorde revolt mot småborgerligheten och sitter numer i Ung Vänsters förbundsstyrelse. Där har hon ansvar för förbundets jämlikhetspolicy. Hon brinner verkligen för politiken. Eftersom hon stått i bostadskö sedan vecka 10 i graviditeten kunde hon få ett hyreskontrakt i Tensta vid 22 års ålder, och låter lägenheten stå tom då hon bor i sin bostadsrätt vid Mariatorget. På så vis ljuger hon inte när hon säger till media att hon är skriven i Tensta. En riktigt skarp tjej, med andra ord!

 

5. Reza Hamsah, 25

Redan som tonåring var Reza aktiv i elevkåren. Han tog examen från Handelshögskolan vid 21 års ålder, och har sedan dess arbetat på den liberala tankesmedjan Limbo där han skriver rapporter till en smal men upplyst skara, om saker som varför skatten bör sänkas på sådant människor inte ens viste att man skattade på. Reza är också en flitig twittrare – han skriver i snitt 3410 tweets om dagen. Genom sin pålästa och förnuftiga ton lyckas han sätta dit de flesta av sina meningsmotståndare.

 

6. Jessica Löfström, 28

Tre ord beskriver Jessica: ambitiös, ambitiös och ambitiös. Redan som 17-åring startade hon sitt första företag med hjälp av riktade bidrag till kvinnliga företagare. Sedan dess driver hon en framgångsrik blogg där hon marknadsför sina produkter och berättar för andra tjejer hur man kan ta del av EU:s riktade stöd. Jessica är en förebild för många unga tjejer, och trots att ingen egentligen vet vad hennes företag faktiskt gör, har hon fått motta priset för ”årets unga, drivna, kvinnliga entreprenör”. Hon vet att ju mer entrepenöriell man är, desto lyckligare blir man! Livets mening är att jobba dygnets alla vakna timmar och eventuella barn får följa med på möten och bli delägare i företaget de också. Våga drömma, våga satsa, är hennes motto. Kvinnor kan utan kvotering.

 

7. Britta Stenberg, 27

Vårt unga, kvinnliga stjärnskott på artisthimlen. Var stjärna i Idol 2013 och sedan har karriären gått spikrakt uppåt. Driven i jämställdhets- och antirasistiska frågor, och trots att hon inte kommer med något nytt på den fronten ses hon som en feministisk pionjär av många. Bland annat lade hon upp en bild på Instagram där hon visade sin bröstvårta. Bilden delades av hundratusentals människor, däribland USA:s president Barack Obama. Trots att ingen egentligen bryr sig om hennes musik ligger hon etta på topplistorna vecka efter vecka.

8. Jonny Kassler, 30.

Det främsta ansiktet i den Sverigevänliga rörelsen. Ses ofta på mingelbilder från olika färjor med en tjej under varje arm. Har en makalös förmåga att uttala sig rasistiskt, kvinnofientligt och homofobiskt – i en och samma mening! Mest känd för den incident då han var packad på krogen och hotade en man med invandrarbakgrund som erbjöd Kassler att gå före i toakön, eftersom Sverigevännen såg ut att kunna spy när som helst. Eftersom Kassler brinner för att motverka jihadismen dygnets alla mer eller mindre vakna timmar trodde han att mannen, som enligt vittnen sa ”du kan gå före mig i kön”, i stället yttrade ”nu ska jag förse dig med en muslimsk bön”.

 

Bubblare som inte kvalificerade sig för listan men som får vara med av utilitaristiska skäl:

 

8. Karin Pihl, 24.

Gör allt för att verka ung och hipp, och lyckas helt okej bland sina Facebookvänner. Eftersom hon egentligen inte kan någonting som skulle kunna bidra till samhället, och egentligen är ganska lat trots att hon jobbar hela tiden, ägnar hon sin tid åt att göra narr av andra. Får betalt för att tycka saker, vilket måste ses som en bedrift.

 

9. Filip Wästberg, 25.

Filip är snubben som alltid glidit genom livet, och gjort det bra. Har fått det mesta han önskat sig, och vill därför alltid ha mer. Trots att han stundtals är ganska seg, grinig och mest gillar att sitta hemma och göra astråkig deep house, är han övertygad om sin egen briljans och att han kommer att bli erkänd och beundrad – snart. Dessutom har han det charmiga draget att veta om att han är snygg.

 

Obs: Detta är satir. Eventuella likheter med verkligheten är helt oavsiktliga. För mer info, se sv.wikipedia.org/humor.

 

/Karin

 

2 kommentarer | “Livets ord: Här är framtidens makthavare!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Erik skriver:

    Brilliant!

  2. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG