Guide till den perfekta dejten – del 1 – vad ska ni göra?

11:00 11 Jul 2016

Ska du på dejt?? Vad kul! Jag var på en superbra dejt härom veckan så jag tänkte dela med mig av saker som jag tror kommer göra din dejt extra lyckad. Men det blev så många grejer så här är första delen av (jag vet inte hur många) guiden till den perfekta dejten.

Del 1 handlar helt enkelt om: vad ska ni göra?

Det finns tusen grejer man kan göra på en dejt. Man kan ta en kaffe, käka middag, gå en promenad, spela boule, laserdoom eller någon annan aktivitet. Jag tänker dock slå ett slag för den gamla hederliga ölen. Det finns få saker jag tycker om så mycket som att bli lite full med en person jag inte känner. Att ta en öl är opretentiöst, okomplicerat och ska vi vara helt ärliga så underlättar alkoholen det hela. Att ta en öl innebär alltså att du kan dricka vin eller något annat om du hellre föredrar det.

Att äta middag är oftast krystat och dyrt. Bio är förbjudet. Aktiviteter är kul men det är svårt att lära känna varandra när man pepprar ihjäl sin dejt på laserdoom.

Så ta en öl! (alla som nu bah: amen vadå sluta alkoholhetsa, TYST!)

PS. Är du extra nervös innan? Ta en öl med en kompis precis innan dejten så kommer allt gå toppen.

Var ska ni dricka öl?
En sak som jag insåg på min superdejt var att det som gäller är location, location, location!!

Det vanligaste är nog att dejta på ett ställe som är bekant, eller ett ställe man tycker om och som verkar cooooolt. Men det innebär att stället sannolikt drar en publik som liknar dig själv, eller er två.

Det här är helt fel. Välj ett ställe som är motsatsen till dig själv.

På min dejt var vi först på Grand Hotel. Det var så klart absurt. Vem fan dejtar på Grand Hotel? Men det blev superkul. Vi satt på uteserveringen i en soffa och spanade in alla rika människor som rökte cigarr och drack champagne. Effekten av att vara på ett konstigt ställe blir att ni två känner er utanför, på ett bra sätt. Ni blir liksom per automatik sammansvetsade, det blir en vi-mot-världen-känsla som skapar en avslappnad, men ändå pirrig stämning. 

Men eftersom en öl kostade typ 90 kr på Grand Hotel så gick vi till ett ställe i närheten som heter Wokhouse, som är en bar/klubb för framtida Paradise Hotel-deltagare. Ölen var billigare men effekten densamma.

Det blev verkligen en supertrevlig dejt och även om det var kemin och samtalet som var det avgörande så spelade omgivningen en stor roll. Så välj ett konstigt och oväntat ställe! Det är garanterat roligare än ditt gamla vanliga hak och mer avslappnat än det coolaste stället du kan komma på.

Eftersom kemi och samtal är otroligt viktigt kommer nästa del att handla om det – hur skapar man bäst förutsättning för att lära känna varandra under en dejt??

Ha så kul så länge!!

Och glöm inte att kommentera era bästa tips på place for a grejt dejt!

/ Nöjesguidens Magdalena Ribbing/Relationsexpert/Desperat 20-nånting (alltså Filip)

date

6 kommentarer | “Guide till den perfekta dejten – del 1 – vad ska ni göra?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Toffe skriver:

    Donken!!

  2. Toffes fru skriver:

    Ja, donken!! där jag träffade toffe <3

  3. baba skriver:

    Gå på museum!! Alltså det låter ju pretto men är fett najs för att man behöver inte prata om det är stelt, men kan prata mycket om man vill. Sen kan man alltid ta en öl/fika efteråt om man verkar klicka men det är också helt normalt att gå hem efter att man är klar på museet. Dessutom kan man ju också få en mysig vi mot dom-känsla om man tkr det är för pretto. Har dock aldrig provat detta men tycker det är en bra teori som nån gärna får testa!

  4. Miledmih skriver:

    article, and more importantly, your personal experienceMindfully using our emotions as data about our inner state a https://shareit.onl/ nd knowing when it’s better to de-escalate by taking a time out are great tools. Appreciate you reading and sharing your story, since I can certainly relate and I think others can too

  5. 토토사이트 skriver:

    It’s a game. Five dollars is free. Try it It’s not an easy game ->-> 토토사이트.com

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg