Detta diskuterar Sverige

11:35 16 Nov 2016

 

Känt dig lite off i samhällsdebatten på sistone? Det är lugnt, jag har gjort en sammanfattande lista på vad som diskuteras i Sverige.

1. Bakgrund: Nigel Farage har festat med Jimmie på Grand Hotel. Diskussion: Har GH därmed legitimerat fascismen? Bortglömd fråga: Om en packad Jimmie Åkesson som dansar till YMCA med slipsen kring huvudet är naziparty, vad ska vi då kalla fyra RIKTIGA nynazister som sitter och super hemkört o lingondricka i en källare i Sollentuna?

2. Bakgrund: Stockholms stad ska ha ett feministiskt perspektiv på snöröjning. Diskussion: Kvinnor får faktiskt köra bil i Sverige, det är inte Saudiarabien! Bortglömd fråga: Varför har inte Bawar Kim Ismail anlagt ett antirasistiskt perspektiv på snöröjning?

3. Bakgrund: Det är dålig ton på Twitter. Diskussion: Folk borde sluta dumma sig på twitter. Men dom som säger det brukar också dumma sig, vilket andra som brukar dumma tillbaka framhåller. Men det är dumt att skälla på dem som först lyfte frågan att det är dumt att vara dum, särskilt om man är dum själv, säger de som var först med att säga att det är dumt att vara dum. Bortglömd fråga: Nä, allt är nog sagt i denna debatt.

4. Bakgrund: Kakan Hermansson har varit med i en bilreklam, men eftersom hon är en 35-årig konstfacksrebell som muckar med aina rasar Sveriges samtliga motormän. Diskussion: Legitimerar Audi manshat och våld mot poliser? Bortglömd fråga: Är det inte så att Kakan = polishatare = bränner bilar = Audi tjänar på nyförsäljning?

5. Bakgrund: Donald Trump har vunnit det amerikanska valet. Diskussion: Triggervarning TLDR, här får ni nog googla i stället. Bortglömd fråga: Hur pratar jag med min hund om valet? Kan DN intervjua en hundpsykolog om detta tack?

Ja, det var nog allt. Håll dig uppdaterad för fler nyhetsanalyser här på bloggen!

/K

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG