Helvetet är ett verkligt LinkedIn

8:27 10 Okt 2017

Är man inte en cool människa som jobbar inom media ska man finnas på LinkedIn. För er som inte känner till LinkedIn är det ett ”yrkesnätverk”, typ ett sätt för folk att skryta om sig själva så att potentiella samarbetspartners eller framtida arbetsgivare kan spana in en.

Alltså ett sätt att i en enda gigantisk ring runka av varandra.

– Du är så duktig på ledarskap!!!
– Amen durå! VÄRSTA projektledaren!!

Gemensamt för allt på LinkedIn är att det helt saknar självdistans och att ironi är förbjudet. Det kan missuppfattas. Av din framtida arbetsgivare eller någon annan. På LinkedIn ska man vara serigös. Man skriver statusuppdateringar som ”Gör det ena – så leder det till det andra!” eller ”I never lose – either I win or learn!” 423415151565 likes.

Ibland funderar jag, troende som jag är, på hur helvetet ser ut. Vad händer lixom? Jag börjar bli mer och mer säker på att mitt helvetet är att komma till LinkedIn i verkligheten. Det första som händer är att djävulen, en glad, käck nykläckt handelsstudent kommer fram till mig med ett brett, blekt, perfekt leende och hälsar:

– Men Filip! Vad kul att du kunde komma, häng med här så ska du få träffa din handledare Anna. Hon har en fil.kand i statsvetenskap och har jobbat som politiskt sekreterare i Bryssel. Superengagerad i miljöfrågor. 

Någon tjej närmar sig i byxdress och vinkar frenetiskt. Djävulens leende är konstant. Hans käkben sticker nästan hål på kinderna.

– Åh vad kul! Du är ny här? Välkommen! Du kommer älska att vara här. Gud, eller förlåt jag menar djävulen haha omg, jag trodde verkligen inte att det här var helvetet. Det är så himla underbart! Alla bara minglar runt, man har alltid någon att prata med och Anna där borta har 52 635 kontakter! Kom ska jag presentera dig för Gunilla, hon är rekryterare och har varit här längst av alla, hon kan allt!

– Såja, Anna! Vi ska nog låta Filip känna göra sig lite hemmstad först, vi har inte bråttom och det finns oändligt med människor att hälsa på. Här i helvetet nätverkar vi året om, dygnet runt. Eller ja, vem räknar dagar när vi ska vara här i en evighet lixom, haha!

I panik försöker jag fly. Men djävulen förklarar för mig att om jag inte minglar och skaffar så många kontakter jag kan så kommer jag bli gruppvåldtagen av 60 demoner i kopiatorrummet. Bring the demons on säger jag!!!

/ Filip

En kommentar | “Helvetet är ett verkligt LinkedIn”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. johanna skriver:

    Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten {drogunduspellcaster gmail } din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG