Jag har räknat ut Kents mest deprimerande låt!

10:42 7 Nov 2017

Förutom att vara en postironisk skojare här på Nöjesguiden jobbar jag med dataanalys till vardags.

”Ah…kul….”

KÄFTEN! Det är skitkul!!!

Man kan bland annat göra såna här skojiga grejer.

Jag laddade ner data från Spotify om Kents alla låtar sen analyserade jag deras texter och sammanställde ett depp-index där Kents mest deprimerande låt korades:

1. Stoppa mig Juni (Lilla Ego)
2. Gravitation
3. Berg & Dalvana
4. Rosor & Palmblad
5. Hjärta
6. LSD, någon?
7. 18:29-4
8. Vals för Satan (Din vän pessimisten)
9. Vi är inte längre där
10. Thinner

För den som tycker sånt här e kul kan man läsa mer på min andra blogg som handlar om just dataanalys.

Nu har jag också fått lite massmedial uppmärksamhet. Ska vara med i Musikguiden i dag, tune in! Till Gaffa sa jag tidigare i dag:

– Det var bloggaren RCharlie som inspirerade mig med en liknande analys av Radiohead. Spotify hade redan gjort en viss del av analysen då de har en variabel som heter Valence, ett psykologiskt begrepp för huruvida något gör en ledsen eller glad, för nästan alla Kents låtar. Men eftersom jag tror att texterna är viktiga för ”deppigheten” så analyserade jag med hjälp av Språkbankens sentiment-lexikon hur många procent av orden i Kents texter som var negativa. Sedan la jag ihop allt och skapade ett depp-index.

Om ni undrar vad 17-åriga manliga Kent-fans gör 10 år senare har ni alltså svaret.

/ Filip

En kommentar | “Jag har räknat ut Kents mest deprimerande låt!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. johanna skriver:

    Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster gmail] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla