Inte Ebba Busch Thors fel att hon är ”obildad”

7:47 16 Nov 2017
Igår hade Ebba Busch Thor en svettig kväll i SVT:s Aktuellt. KD har föreslagit en litterär ”kanon” i skolan och när innehållet i den diskuterades kunde inte EBT svara på vem som skrivit några böcker av Selma Lagerlöf, Strindberg och Klasa Östegren. PINSAMT!!!!

Men det är inte Ebba Bushs fel att hon är ”obildad”. Hon har ju gått i skolan under 90-talet med LP94, framtaget av politiker som ni som kritiserar henne troligen röstat fram. Jag tror ärligt talat inte att ”äldre” generationer verkligen fattar hur illa ställt det är med den moderna svenska skolan. Alltså helt ärligt. Varför tror ni att svenskar under 35 svarar ööh, Gustav Vasa, han var väl på, alltså, typ 1700-talet?

Man har suttit på otaliga lektioner i ”livskunskap” där man pratat om vikten med värdegrund och jämställdhet. Man har också fått chansen att praktisera som lärare åt sina klasskamrater (”Kan inte ni flickor som är färdiga med era uppgifter hjälpa Kaos-Kalle här så att han slutar trycka upp suddgummin i Vilda Villes anus? Man lär sig genom att hjälpa! Grupparbeten är bra så att de starka eleverna lär sig hur socialdemokrati fungerar i praktiken!”)

Ni som klagar på EBT har nog inte suttit med hörselkåpor på er i klassrummet och ändå inte kunnat koncentrera er för att det flugit pennor över huvudet.

På historian fick man besöka Forum för levande historia 50 gånger men knappt läsa nåt om svensk historia. Det var ingen som nånsin krävde att kunskaperna skulle hålla i sig, det viktigaste var: vad tycker DU? Skriv med egna ord! DET FINNS INGET RÄTTÅFEEEL!

Som 20-30-åring har man på egen hand behövt läsa in allt man inte fick lära sig. Nog kan ni inte kräva att EBT ska ha hunnit plöja allt redan, hon är ju rätt ung.

Jag har haft fantastiska lärare också givetvis. Exempelvis en underbar fransklärare, men han var inte behörig för han hade inte gått lärarhögskolan. Det måste ses som nåt slags merit.
När jag började på universitetet var det som att kunna andas ordentligt efter att ha suttit inne i ett syrefattigt rum. Hemskt om uni går samma väg som resten av skolan.

Och nej, skolan ska inte bara anpassas efter ”flicker med läshuvud” men nåt säger mig att kaos-Kalle inte lärde sig så mycket han heller.

/ Karin

5 kommentarer | “Inte Ebba Busch Thors fel att hon är ”obildad””

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Tony Malmqvist skriver:

  Om det inte var för att det är så allvarligt hade man skrattat åt det hela spektaklet.

  1. johanna skriver:

   Hej alla, det fungerade verkligen och jag är stolt över att vittna om. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även om jag tidigare sagt det, älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-post { drogunduspellcaster gmail } kommer din partner definitivt tillbaka till dig.

 2. Jan-Ola Gustafsson skriver:

  Mycket träffsäkert! I vår kommun har jag varit på ”studiedag” i en gymnasieklass som hade matematik. I årskurs två var det tre flickor av en blandad klass på 22 elever som kunde multiplikationstabellen i huvudet.

  De andra satt och fumlade/krafsade på sina små fyrkantiga hjärnproteser för att t.ex. få fram vad 8 x 7 blir.

  Hur tror ni att denna generation kommer att klara livhanken i ett samhällskaos där vårt SYNNERLIGEN SÅRBARA elnät saboteras eller blir utslaget, om än bara i några dygn?

 3. Terminal 5 skriver:

  EBT gick i Livets Ords grundskola år 1-9.

 4. THERESA WILLIAMS skriver:

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom men jag är den typen som aldrig trodde att jag hade stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag blev så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla