Lyxproblem

1:23 11 Nov 2016

Nu är det fredag kära läsare!!! På med hockeyhjälmen!!! Hämta lien!!!  Det är märkligt hur jag fortfarande uppskattar los helgos fast jag oftast jobbar mer på då än under veckan. Oftast har jag det lite lugnare på måndag, tisdag men försök att ligga hemma på soffan då med ett glas vin och ost från utrotningshotad babysäl när världen brinner utanför utan att framstå som en audition till Beckomberga.

Det är ju omöjligt att slappna av när alla andra jobbar. Resten av världen skiter ju i att min helg är i början av veckan. They dont give a shit. Folk ringer och undrar om jag kan göra olika grejer.

“Ursäkta kan vi ta detta på onsdag… jag har helg nu”

“Varför då?”

“För att jag stod på scenen i lördag och pratade i 20 minuter om min kuks åldrande och gästade en obskyr matlagningspodcast i söndags”

“Okej då ringer vi Thomas Järvheden istället, det var ändå han vi ville ha egentligen. Hej då!”

“Vänta… hallå? Hallå?”

Mitt absoluta lyxproblem nummer 1 är att när man är på semester någonstans så är dom som bor där man är på semester INTE LEDIGA. Det följer ju egentligen all logik: dom är inte på semester, dom bor där, dom har shit to do. Men det förstör min semesterupplevelse att vara omgiven av massa stressade människor som inte verkar vara det minsta glada över att befinna sig på platsen som jag har tagit ledigt för att besöka. Hur ska jag förväntas slappna av, vara lullig mitt på dagen med en fettslamsa från en serranoskinka hängades i mungipan och lägga en hel jävla förmiddag på att spöa någon i UNO när invånarna håller på och lägger livspusslet? Två gubbar lägger tak och det sitter en deprimerad tjockis och drömmer sig bort bakom bussratten och jag kollar drinkmenyn och försöker förtränga att jag måste skriva 20 nya minuter skoj innan nästa torsdag.

Det är omöjligt att slappna av om inte alla gör det. Det måste ha varit så den judiska sabbaten kom till: en kille som bara ville chill the fuck out men hela tiden blev störd av sina arbetande kompisar. “Ska vi stöpa ljus?”, “vill du gästa vår podcast?”, “ska vi fixa varandras lockar?”

Tillslut pallade han inte mer och bara “det är helg och alla måste vara lediga!”

“Vadå varför ska alla vara lediga?”

“Det står så i boken!”

“Vart då?”

“Läs hela boken så står det där i klart och tydligt att fredag till lördag är vi fucking lediga och då blir det inga jävla poddar och krulla judehåret och sån skit!”

“Vi tror dig”

Och vips så var det sabbat! Och så här med facit i hand kan man verkligen känna att judarna behövde den extra vilodagen.

Annars så har jag varit på turné med Carl Stanley. Ska försöka lägga upp min turnédagbok här snart. Den är antecknad på olika bensinkvitton så min stab jobbar för fullt med att översätta mina anteckningar till svenska. Nu ska jag gå och köpa en ny kalender för våren håller på och bokas på. Så vill ni ha stand up comedy för er klubb eller på erat event så är det klokt att maila snarast. Eller varför inte en stark föreläsning?

Ha den bästa helgen!

Nästa vecka: Djuplodande intervju med världens längsta dvärg

En kommentar | “Lyxproblem”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sofia skriver:

    BLOGGA RÅÅÅ

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG