Trailer Park Thursday – We’re all Batmen!

12:04 22 Maj 2014

Veckans Trailer Park Thursday blir lite speciell. Det finns nämligen EN trailer som är lite viktigare än alla andra den här veckan. För ETT spel som kommer att bli ett av de lite viktigare i höst. I alla fall i min bok.

Batman: Arkham Knight.

Nedan följer en liten analys av den nysläppta trailern, kallad Evening the odds. Men först, lite bakgrund.

Rocksteady Studios gjorde för tv-spels-Batman vad Christopher Nolan gjorde för filmditot. Arkham Asylum och Arkham City är inte bara ruskigt bra actionäventyr – de är också spel värdiga den kanske mäktigaste seriefiguren som någonsin skapats. Galenskapen på Arkham Island, i det isolerade och stängda psykhuset Arkham Asylum, när Jokern organiserade ett fängelseupplopp. Klaustrofobin när Batman stängs in i Arkham City, en hel stadsdel i Gotham City som gjorts om till fängelse. Mark Hamills (ja, Luke Skywalker!) magiska porträttering av Jokern. Så mycket gjorde de här två spelen till vad de var. Separata entiteter skiljda från både serieförlagan och Dark Knight-trilogin, men samtidigt helt trogen den mörke hämnarens själ. Jag älskart.

Förra årets Arkham Origins var ett sidospår, utvecklat internt av Warner Bros, som fick ett ljummet mottagande från kritikerkåren. Anledningen till att Rocksteady själva inte gjorde Origins kunde dock inte ha varit bättre – de jobbar på en next gen-uppföljare.

Och nu är den första gameplay-trailern för Arkham Knight släppt (har du inte sett reveal-trailern, som släpptes tidigare i år, ska du göra det med!). Den är fullpepprad med refenser (till allt från gamla filmer och serier till några av de inblandade i utvecklingen av spelet), action och pampigt blås. Och en Oracle som vi faktiskt får möta för första gången! Här kommer tre punkter jag tycker vi ska ta och kolla lite extra på.

1. Skurkarna och Gotham
batman_och_gotham.jpg

Gotham City är inte en lätt stad att leva i, varken som spandexbrukare eller vanlig civil. Huvudondingen för Arkham Knight verkar för tillfället vara Scarecrow, som hotat Gotham med massförstörelsevapen. Mest troligt kommer han sprida ut sin rädslejuice över stan – i trailern ses bland annat en thug försöka sticka Batman med en fear toxin-spruta. Polischef Gordon beslutar att utrymma hela staden. De som stannar gör det för att göra kaoz. Scarecrow verkar ha fått något av en omdesign från tidigare spel, med fina Freddy Kreuger-klor. Vi skymtar också Two-face och Pingvinen lite snabbt (Riddler och Harley Quinn kommer också vara med). Och en ny karaktär, som jag återkommer till nedan.

2. The Batmobile
the_batmobile.jpg

Din trogne springare är tillbaka, i ny vackert svart skrud (ärligt talat gillar jag nog Nolans batmobilar bättre). Som det ser ut i trailern kommer du både kunna kalla på den, Knigthriderish, och genast kunna dra iväg längst Gothams gator. Men också använda den som en slags katapult, för att skjuta upp dig mot Gothams takåsar. I en kort sekvens ser vi också batmobilen köra i taket på en underjordisk tunnel. No biggie. Tydligen ska den här bilkörningen vara en del av Arkham Knights nya Riddler-utmaningar.

3. Arkham Knight
arkham_knight.jpg

…är INTE Batman?! Hur sjukt är detta? Istället är Arkham Knight den där Crysis-liknande karaktären som i slutet av trailern blåser skallen av vår käre Bruce Wayne. Rocksteady och DC ska ha arbetat tillsammans för att skapa Arkham Knight, och frågan är naturligtvis vem hen egentligen är. Det ska vara bekräftat att Arkham Knight använder en röstförvrängare – något som med största sannolikhet innebär att personen bakom masken är en vi träffat på tidigare… Frågorna är så många. Till exempel VARFÖR har Arkham Knight läderlappsöron på sin kantiga MC-hjälm?

2 kommentarer | “Trailer Park Thursday – We’re all Batmen!”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Hey! That`s blog wonderful! We make sure that non-plagiarized, proof read articles with actual case studies and examples are furnished with timely delivery to the client. Further revisions and queries consisting of alterations or questions posed by the client are also entertained even after the delivery of the essays, term papers and research papers.

  2. us.payforessay skriver:

    You want an original and mistake-free piece, and we are sure you are capable of writing such paper yourself. You just don’t have the time. We have over 1,200 trained and certified writers to help you out!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp