Pac-Man fyller 34, firas med rörligt vykort samt anekdot om Fuck-Man

9:41 23 Maj 2014

Det är ingen vanlig dag idag. Det är nämligen Pac-mans födelsedag. 34 år ung har han hunnit bli, det gamla uppslajsade pizzamonstret.

Visst är han väl värd att firas, men jag tycker också att vi måste påminna oss själva om förlorarna i berättelsen om Pac-Man. Puck-Man, till exempel. Någonstans i översättningen från japanska Pakkuman till engelskans Pac-Man fanns det nämligen en liten tid då Puck-Man existerade. Med obscent lång näsa och ett namn som lätt kunde vandaliseras till att få helt annan innebörd. ”Fuck-Man” har ju ingenting att göra med den japanska folkhjälten Paku (begåvad med stor aptit!) som allt baserades på.

För att fira Pac-Man tycker jag att vi ska lägga knappt åtta minuter på att se på ett litet vykort från en svunnen tid. Den tid då Pac-Man var som allra störst. Klippet är sammansatt av nyhetssändningar från det tidiga 1980-talet.

Så mycket att älska i det här klippet. Skjutjärnsrubriken under de första sekunderna. Arkadfabriken. Frisyrerna. Det faktum att den unga Pac-Man-spelaren inte gillar att äta lever. Och skillnaderna i hur spelverkligheten ser ut, nu och då. Jämför till exempel ”Världens största Pac-Man-tävling”, dåtidens fetaste e-sport, med dagens e-sportscen. Åtta kids plus föräldrar versus det här:

”Video game media personality” Patrick Scott Patterson har klippt ihop klippet ovan. Jag vet inte riktigt när Patrick Scott Patterson fyller år, men jag skulle spontant vilja fira honom med.

8 kommentarer | “Pac-Man fyller 34, firas med rörligt vykort samt anekdot om Fuck-Man”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. nydiams skriver:

  Are you based in the uk and yet you have difficulties obtaining your driver licence then contact us today and get a registered driver licence within eight days with no exams required
  https://fuhrerscheinkaufenb.com/

 2. ronaldkompel skriver:

  We kunnen je helpen om binnen een paar werkdagen zowel het praktische als het theoretische duikbrevet te halen en je te helpen een echt en geregistreerd rijbewijs te behalen, zodat je jezelf niet hoeft te stressen met het schrijven van moeilijke examens en het besteden van zoveel tijd en geld.
  https://authentiekrijbewijs.com

 3. ronaldkompel skriver:

  acheter un permis de conduire authentique et enregistré enregistré dans la base de données souhaitée et la municipalité sans passer la partie pratique ou théorique de l’examen en quelques jours seulement
  https://acheterunpermisdeconduireoriginal.com/

 4. ronaldkompel skriver:

  führerschein kaufen legal, führerschein kaufen ohne vorkasse, registrierten führerschein kaufen erfahrungen, führerschein kaufen erfahrungen, führerschein kaufen ohne prüfung Köln, führerschein kaufen österreich, führerschein kaufen ohne prüfung österreich, führerschein kaufen ohne prüfung österreich, führerschein kaufen in österreich, führerschein kaufen Frankfurt, führerschein kaufen schweiz
  https://xn--eu-registrierterfhrerschein-y3c.com/

 5. Thanks for sharing such a valuable post. Please keep us updated for future posts.

 6. Thanks for sharing such a valuable post. Please keep us updated for future posts.
  Men Gothic Clothes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg