#vispelarintemed

11:53 4 Jan 2018

#metoo har nått svenska spelkretsar och under hashtaggen #vispelarintemed samlas nu berättelser om övergrepp, kränkningar och trakasserier inom spelbransch, spelmedia, e-sport och online. Skriv under uppropet här.

Som en del av rörelsen #metoo bryter vi tystnaden.

I chattrummen, på kontoret, i kommentarsfältet, på sociala medier och på e-sportarenan blir vi ifrågasatta, förminskade och trakasserade.

Online får vi höra att vi är inkompetenta, attention whores, och på företagen att vi måste vänja oss vid de nedvärderande kommentarerna maskerade som ”skämtsam jargong”.

På e-sportturneringarna blir vi ombedda att skicka nakenbilder, gå tillbaka till köket och får höra att det måste vara en man som spelar på vårt konto.

Vi har fått nog!
Äntligen är det dags för ett upprop för oss inom spelvärlden. Berättelserna kommer från spelmedia, spelbranschen och e-sporten och berättas av kvinnor, icke-binära och transpersoner.
Vi vittnar om allt från sexuella trakasserier till härskartekniker och om att bli förminskande av från våra kollegor, chefer och medspelare.

Tyvärr har det dåliga beteendet normaliserats och spelkulturen har gått från att vara välkomnande till en sluten pojkgrupp där vi fått kämpa för att göra oss hörda och bli tagna på allvar. Men det behöver inte förbli så, tillsammans kan vi göra skillnad och med hjälp av det här uppropet kan vi uppmärksamma ett beteende som har gått alldeles för långt. Ett beteende som inte är okej och som inte bör accepteras som en ”del av vårt jobb”.

Att underteckna uppropet behöver inte innebära att man personligen har blivit utsatt för övergrepp, kränkningar eller trakasserier.

Men om du har något att berätta så får du gärna bidra med en kort beskrivning av vad du varit med om, antingen genom formuläret eller genom att maila till vispelarintemed@gmail.com Alla berättelser kommer att vara anonyma.

*Berättelserna kommer att arkiveras anonymt på Tekniska museet och ett urval kommer att synliggöras i museets kommande utställning om dataspel.

Om du vill ha din berättelse helt sekretessbelagt så klicka i JA-rutan längst ned i formuläret. Skriv gärna i hur många år det gäller (upp till 50 år).

 

130 kommentarer | “#vispelarintemed”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Johanna skriver:

  Hej alla det fungerade verkligen och jag är stolt över att kunna vittna. Jag såg ett inlägg om hur en kvinna blev återförenad med sin man och jag bestämde mig för att prova den här doktorn som hjälpte henne eftersom min relation misslyckades. Även om jag aldrig trodde på andligt arbete. Jag försökte motvilligt, eftersom jag var desperat, men till min stora överraskning hjälpte denna läkare mig och min relation är nu perfekt precis som han sa att min man nu behandlar mig som en drottning, även när han hade sagt det förut älskar han mig inte längre. Tja, jag kan inte säga mycket, men om du går igenom svårigheter i ditt förhållande här är e-posten [drogunduspellcaster@gmail] din partner kommer definitivt tillbaka till dig.

  1. Jessica skriver:

   Hej, är här inte bara att vittna utan också att uppmuntra människor som står inför civil- eller relationsproblem. Om Dr Ogundus fantastiska verk, email: [drogunduspellcaster@gmail.com] jag blev förlorad i kärlek med min man tills en kvinna tog honom ifrån mig. då ropade jag till min vän och hon berättade för hur hon mötte ett liknande problem och gav den här stora mannen kontakten med mig och jag gav alla de föremål han behövde för stavningen och nu är glad igen att bli kär i min familj. Jag anställer dig att kontakta den här mannen. Din berättelse eller smärta kommer att förändras inom några dagar och du kommer att le som jag idag. Återigen är tacksam. Kontakta honom på hans email via: [drogunduspellcaster@gmail.com] om du står inför någon form av problem
   1. Få din älskare eller man tillbaka
   2. Lotteri stava / Lycka stava
   3. Om du vill stoppa din skilsmässa
   4. Äktenskapsstavar
   5. Få jobbstavning
   6. Kampanjer
   7. Få pengarna tillbaka.
   8. graviditetsförlopp
   9. Kärlekstavning
   10. Om du vill tillfredsställa din partner
   11. Förbjudande stavning

   1. THERESA WILLIAMS skriver:

    Hello, I am Theresa Williams After being in relationship with Anderson for years, he broke up with me, I did everything possible to bring him back but all was in vain, I wanted him back so much because of the love I have for him, I begged him with everything, I made promises but he refused. I explained my problem to my friend and she suggested that I should rather contact a spell caster that could help me cast a spell to bring him back but I am the type that never believed in spell, I had no choice than to try it, I mailed the spell caster, and he told me there was no problem that everything will be okay before three days, that my ex will return to me before three days, he cast the spell and surprisingly in the second day, it was around 4 pm. My ex called me, I was so surprised, I answered the call and all he said was that he was so sorry for everything that happened that he wanted me to return to him, that he loves me so much. I was so happy and went to him that was how we started living together happily again. Since then, I have made promise that anybody I know that have a relationship problem, I would be of help to such person by referring him or her to the only real and powerful spell caster who helped me with my own problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} you can email him if you need his assistance in your relationship or any other Case.

    1) Love Spells
    2) Lost Love Spells
    3) Divorce Spells
    4) Marriage Spells
    5) Binding Spell.
    6) Breakup Spells
    7) Banish a past Lover
    8.) You want to be promoted in your office/ Lottery spell
    9) want to satisfy your lover
    Contact this great man if you are having any problem for a lasting solution
    through {drogunduspellcaster@gmail.com}

  2. peterpong skriver:

   In general, we can see that most of the people are struggling to find the stuffs when you want to know. If you are looking for the same, then without going for a second thought, go ahead with this
   https://gbplusmod.com/download-gbwhatsapp-apk/

   1. ”Descubre la innovación en el Servidor Avanzado de Free Fire, ¡sin costo alguno! Sé de los primeros en explorar nuevas características, desafiar límites y vivir la adrenalina de la vanguardia del juego. ¡Regístrate ya y adelántate al futuro de Free Fire!”

 2. JENNY skriver:

  So when i told the spell caster what happened he said he will help me and he asked for his full name and her picture..i gave him that..At first i was skeptical but i gave it a try cos have tried so many spell casters and there is no solution.so when he finished with the readings, he got back to me that she is with a man and that man is the reason why she left me. The spell caster said he will help me with a spell that will surely bring her back.but i never believe all this.he told me i will see a positive result within 24 hours..24 hours later after the spell has been casted Called me selv og kom til meg apologizing and she told me she will come back to me..I cant believe this, it was like a dream cos i never believe this will work out after trying many spell casters and there is no solution .. The spell caster is so powerful and after that he helped me with a pregnancy spell and my wife got pregnant again ..we are now happy been together again and with lovely kids..This spell caster has really changed my life and i will forever be thankful to her..he has helped many friends too with similar problem and they are happy and thankful to her..this man is indeed the most powerful spell caster has ever experienced in life .. by posting this to the forum in case there is anyone who has similar problem and still looking for a way out. This man is indeed the most powerful spell caster has ever experienced in life. By posting this to the Forum in case there is anyone who has similar problem and still looking for a way out. This man is indeed the most powerful spell caster has ever experienced in life.

  Get your scam money back
  Bring back lost lover, even if lost for a long time.
  Remove bad spells from homes, business & customer attraction etc.
  Get promotion you have wanted for a long time at work or in your career.
  Read all your problems before you even mention them to him.
  Remove the black spot that keeps on taking your money.
  Find out why you are not progressing in life and the solution.
  Eliminate in family fights.
  Ensure excellent school grades for children with mental disabilities.
  Stop uw huwelijk of relatie frabreken.
  I destroy and can send back the Nikolos if asked
  heal barrenness in women and disturbing menstruation
  Get you married to the lover of your choice
  Guarantee you win the troubling court cases & divorce no matter what stage
  Ensure success in work and business
  Mental illness & bewitched
  Can you sleep at night or walking at night
  ? Recover the chairs property and whereabouts of people that hurt you.
  Bring supernatural luck into
  pregnancy spell to conceive baby
  you can reach him here … AKHERETEMPLE@gmail.com

  1. sajid skriver:

   This is such a great resource that you are providing and you give it away for free. I love seeing blog that understand the value of providing a quality resource for free. Keep up the good work
   https://gbplus.net/download-gbwhatsapp-apk/

 3. K skriver:

  Jessica, your spell caster need to up his game, Jenny’s has way more to offer!

  Completely destroy my Nikolos as promised!

 4. Kathrin skriver:

  I will forever be indebted to the great Doctor Zakuza for fixing my broken marriage after my husband left me for his mistress for 6 months. I never believed in spells until my friend introduced me to him. At first, I was skeptical about him because I heard a lots about false spell casters but I put my doubts behind me for i was desperate to get my husband back and I did according to what he instructed me to do. Now my husband is back just within 48 hours of contacting him. I’m living happily with my husband again after 6 months of divorce and I will not rest till he’s known all over the world. He’s also specialize in money spells, lottery spells, sickness spells E.T.C. Contact him now via Email: ( doctorzakuzaspelltemple@yahoo.com ) or WhatsApp on +1 (845) 400-7115.

 5. run 3 online skriver:

  The game technology you say is great, I found your game technoy interesting
  run 3 online

 6. driversin.com skriver:

  nice article thank you for sharing

 7. It looks like 90’s teenager tv serial

 8. Antonio Laura skriver:

  Godvänner, jag heter Antonio Laura från Lund-Sweden, jag är läkare av yrke, 45 år. Läs mitt sanna livsvittnesbörd om hur jag återställde tillbaka kärlek och förtroende i mitt äktenskap, jag har goda avsikter att denna information kommer att hjälpa någon som läser detta just nu att läka trasigt hjärta och återställa förlorat kärleksförhållande inom två dagar. Min stoy kan vara likadan, jag var gift med Antonio fyra år, förra månaden han gick upp med mig, jag gjorde allt för att få honom tillbaka att älska mig, men allt jag gjorde var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket eftersom vi hade två små barn tillsammans och jag älskar honom så mycket att jag inte kan leva utan honom, jag frågade honom med allt, jag lovade men han vägrade. Jag förklarade mitt problem till min kollega på jobbet, hon är min goda vän och hon rådde mig att snarare kontakta en kärlek stavningskärna som kan hjälpa mig att stava kärlek tillbaka, men jag är den typ av person som aldrig trodde att kärlek stavdelning fanns eller kan fungera, jag hade inget annat val än att prova, jag mailade stavningskanalens e-postmeddelande som hon gav mig och några muniter efter att jag fick ett svar Dr.Oduduwa sa till mig att han kan hjälpa mig att få tillbaka min man, det var inga problem att allt kommer att gå bra innan tre arbetsdagar, jag följde noggrant all hans instruktioner om vad jag ska göra hemma under mitten av natten kärlek spell bön. Oduduwa lanserade en Love-stavningsdel i luften och förvånansvärt andra dagen var den omkring 06.00. Min make kärlekspartner ringde mig på min mobiltelefon, jag blev så förvånad för min man har vägrat att ringa mig eller sms till mig de senaste tre veckorna, plötsligt ringde han för att be om ursäkt till mig och han sa att han kommer att återvända hem för att besöka mig och mina barn snart. Ända sedan den första dagen han ringde mig har han blivit ringd och smsat mig varje dag, idag ringde han att jag svarade på telefonsamtalet och han sa igen att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle förlåta och återvända till honom som kärlekspartner, att han älskar mig så mycket. Jag är så glad och fram till idag började vi leva tillsammans lyckligt som en familj. min djupa tacksamhet till Dr.Oduduwa för hans begåvade krafter för att återställa trasiga äktenskap och föra tillbaka ex kärlekspartner inom två dagar kärlek stavning bön som fungerar. Jag rekommenderar honom varmt för alla som söker brådskande återställande av kärlek (dr.oduduwaspellcaster@gmail. Com)

 9. wheelie cross skriver:

  Thank you for sharing this useful article information. I am really impressed with the article you provided. wheelie cross

 10. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 11. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

  1. goku to skriver:

   Experience the ultimate destination for all things Goku with Goku Tu Movies app. Stream and watch your favorite Goku movies, series, and specials on the go. Dive into the action-packed world of Dragon Ball with ease. Download now for an immersive Goku-centric entertainment experience. visit https://gokutuapp.com/

 12. Faith skriver:

  Yes i can agree to the fact that some so called Spell Casters are SCAM, because i have fallen a victim few weeks ago because i was so anxious to get my love man Sjostrome back, how do i know that some love-spell caster are scam is this; when you start communicating with them on email or phone WhatsApp number, and there is no evidence that your work is been done either by showing you photos of cross section at their temple during love spelling procedure or you ask the love spell caster to be telling you what to do at your home, love spelling procedure must be practical saying incantation prayers also in your own personal free space at home.
  Dr.Oduduwa love spell caster is real because he will be telling you how to do the love spell on your own at your home free space at night when everyone else is sleeping in your house then Dr.Oduduwa will give you instruction on how to make love spell prayer work on your own without disturbing or asking for more money.
  this is how to differentiate from fake love spell caster and a real good working love spell caster that work good. I discover this myself and it work for me after i say some incantation prayer in my own house, Dr.Oduduwa tell me everything that needed to be done. i carefully followed all his instructions and within the next two days i received a phone call from my ex love man Sjostrome, he returned back to me same week love spell prayer was made. this is very true. i used this opportunity to recommend Dr.Oduduwa love spell channel to everyone seeking for a real love spell caster to bring back ex love partner urgently. (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Please note: email communication is best, do not share your personal mobile number with anyone you are not sure of yet.
  thank you all for taking out time to read and i wish you all good-luck and happiness in your love relationship/marriages. god bless you.

 13. solutions.brother.com/windows is a website where you can find all the latest and updated drivers for brother Printer models.
  solutions.brother.com/windows

 14. canon.com/ijsetup is a website where you can find all the latest and updated drivers for Canon Printer models.

 15. I’d been honored to get a call from a friend as he found the important tips shared in your site.
  Reading through your blog post is a real wonderful experience.Thanks again for thinking about readers much like me, and I desire for you the best of success as being a professional realm.

 16. Amazing Blog, Thank you so much for sharing such a useful blog.

 17. Lumion Pro Crack skriver:

  Hi there admin thanks fr sharing this amazing content

 18. This blog post has such authentic content. Thanks for being loyal with your viewers.

 19. keyformac skriver:

  It’s difficult to find high quality
  writing like yours nowadays. I truly appreciate people like you!
  Take care!!

 20. Chloe Elizabeth skriver:

  This is a testimony that i will tell to every one to hear. i have been married four 4 years and on the fifth year of my marriage, another woman had a spell to take my lover away from me and my husband left me and the kids and we have suffered for 2 years until i meant a post where this man DR. Osasu: have helped someone and i decided to give him a try to help me bring my love Husband home and believe me i just send my picture to him and that of my husband and after 48 hours as he have told me, i saw a car drove into the house and behold it was my husband and he have come to me and the kids and that is why i am happy to make every one of you in similar to met with this man and have your lover back to your self His email: (drosasu25@gmail.com) you can also contact him or whatspp him on this +2347064365391 thank so much

 21. how to fix skriver:

  Hilarious. I didn’t expected to read that part where random stuff are asked from players of esports.

 22. Irony Grid skriver:

  Thanks for the detailed info on this topic. It’s very hard to find nowadays to know about the basics but you did it so much well and I loved it . I would love to see more about it.

 23. You have performed a great job on this article. It’s very precise and highly qualitative. You’ve managed to make it readable and easy to read. You have some real writing talent. Thank you so much.

 24. GBWhatsApp skriver:

  Its very awesome to know here. Thanks dude!!!!

 25. DLS 2022 Mod Apk skriver:

  I am very impressed with your post, thanks for sharing. Would love to see more stuff like this in future.

 26. oliver john skriver:

  hi, your post is very informative. thank you

 27. harry elza skriver:

  hello, your post is best. thank you

 28. Whatsapp Plus skriver:

  osm.Thanks for this valuable content.It is what i was looking for .keep sharing this.

 29. Highly appreciate your efforts and keep posting such informative stuff.Very good points you wrote here..Great stuff…I think you’ve made some truly interesting points.Keep up the good work.

 30. rihan skriver:

  I think your website is the best website in the world because there is a lot of good content available.

 31. Christy Walton skriver:

  Hej, allihop,
  Jag är en privat långivare, jag erbjuder lån till 2% detta är ett legitimt företag med ära och skillnad vi är redo att hjälpa dig i alla ekonomiska problem som du är erbjuder vi alla typer av lån så om du är intresserad av detta låneerbjudande vänligen kontakta oss på vår e-post: (christywalton355@gmail.com) Ange även följande detaljer så att vi kan fortsätta med lånet omedelbart.

  Namn:
  Belopp som behövs:
  Varaktighet:
  Land:
  Syftet med lånet:
  Månadsinkomst:
  Telefonnummer:
  Kontakta oss med ovanstående uppgifter på vår e-post: christywalton355@gmail.com
  Hälsningar till er alla.

 32. Yo whatsapp Apk skriver:

  WhatsApp is designed with outstanding features, it still needs many significant modifications that people may want; this is where theYo WhatsApp apk comes in. WhatsApp lacks various features like being unable to see deleted texts, catching the hidden status of users & Themes

 33. هل تحاول إيجاد طريقة ممتعة للاسترخاء والراحة؟ إذا كان الأمر كذلك ، فإن هاجو هو المكان المناسب لك. هاجو هو المكان الذي يمكن لأصدقائك أن يجتمعوا فيه ويستمتعوا ببعض المرح. كل ما عليك فعله هو تنزيل تطبيق هاجو 2022 والبدء في اللعب.

 34. peterpong skriver:

  Thanks for sharing the blog post very amazing. We provide multiple products
  Replica Gucci Handbags Sale

 35. Thanks for this article that you have shared here about this app. It’s useful information for all.

 36. pant skriver:

  Easily find and download thousands of original APK, MOD APK, Premium APK of games & apps for free.

 37. Jessica skriver:

  Hey guys;… I’m Jessica from Lund-Sweden,. I have a similar good news to share out here, i just discover a new solution to find true love and bring back ex love partner even after 3 years of divorce or separation, just few days ago my ex love partner return back to me instantly without begging him to come back, i did not call nor send love text message to him.
  Few days ago while searching the internet and I reading a similar comment post on a blog, i read about the great Powers of Oduduwa lovespell casting channel and i found his email address (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com) on the same blog, so i decided to contact him to help me restore back my ex love. He reply to my message and said that my problems is easy for him to solve, and he can help bring back my husband home within two days. I have never done any Love spell or voodoo before, i just believed that this love spell incantation prayers procedure truly work for me like magic. Just yesterday i received a phone call from my husband after three years of no communication, i am so surprised and happy today as i have my husband return back home to me. I highly recommend Dr.Oduduwa love spellcaster, you should give it a try today,
  Are you in a divorce situation right now, maybe this may work for your good, also if you want to find true love, do you want to bring back ex love partner even after quarrel and separation?, or you want a love charm to get hold of my love partner to love and trust you forever.
  Get free online consultation now via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  email: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  you will thank me later.

 38. Patt Diana skriver:

  This article that you have shared is very good. I liked it very much.

 39. ali ahad skriver:

  Thank you for the sensible critique. Me & my friend were just preparing to do a little research about this. We got a book from our area library but I think I learned better from this post. I am very glad to see such wonderful info being shared freely out there…
  4k video downloader crack 2022

 40. crack-free skriver:

  Thank you for the sensible critique. Me & my friend were just preparing to do a little research about this.
  1click dvd converter license key

 41. abx skriver:

  I read this article. I think You put a lot of effort to create this article. I appreciate your work.
  CardRecovery license key

 42. abx skriver:

  wow
  I read this article. I think You put a lot of effort to create this article. I appreciate your work.
  CardRecovery license key

 43. I guess I am the only one who came here to share my very own experience. Guess what!? I have been using my laptop for almost the past 2 years, but I had no idea how to solve some basic issues.

 44. Azlan skriver:

  iTools 4.5.0.8 Crack is a Windows and Mac-based application that provides help to fix your phone without iTunes.itools-crack-2022/

 45. dFast MOD APK skriver:

  Thanks for this article that you have shared here about this app. It’s useful information for all.

 46. Uk49s Results skriver:

  Check Latest Uk49s Teatime Results Which announced Recently – check 49s Lunchtime Results 2022 – Draws for South Africa

 47. BPL match officials use a technology called the Alternate Decision Review System (ADRS) instead of the standard DRS. On the eve of the tournament, BCB chief executive Nizamuddin Chowdhury said the board had not been able to secure the personnel from Hawkeye to run the DRS, even though the BCB has the technology available at the Shere Bangla National Stadium.

 48. Bria skriver:

  Vores bureau hjælper dig med at få et rigtigt dansk kørekort inden for højst tre til fem dage. Vi kan også hjælpe dig med at forny dit udløbne danske kørekort inden for tre til fem dage uden stress, Vi kan også hjælpe en udlænding med at ombytte et udenlandsk kørekort til et dansk inden for en uge. Kontakt os nu for at få hjælp. https://www.discreetpi-uk.com/

 49. Bria skriver:

  https://xn--valdijogostvny-6gb3qqd.com/ C’est un travail impressionnant ici. Je suis très reconnaissant pour ce travail. Merci d’être aussi discret sur ce genre de choses auprès de la société.

 50. avajames skriver:

  I am glad to see this post. Thanks for sharing. save with blog

 51. Emma skriver:

  Find the Daily Lotto Results Daily Lotto Results for Today’s Draw are Announced Now. You can check here the Latest Daily Lotto Results 2023 we have updated all the Results on a Daily Basis.

 52. Lathom skriver:

  Find the USPSGuides & Tools. Access information to assist you in using the PostalOne!® system. PostalOne! Getting Started Guide.

 53. Acompañantes experimentados lo desestresan y lo ayudan a obtener la máxima satisfacción y entretenimiento. Revitalizan tu aburrida vida amorosa y tus sentidos.

 54. Benjamin skriver:

  Thanks for the special data in this topic GBWhatsapp pro. It’s very hard to discover nowadays to recognize approximately the basics however you did it a lot nicely and I cherished it .

 55. สมัคร igoal skriver:

  Blogs are very useful. I am here for the first time and will use the information.
  สมัคร igoal

 56. Rian skriver:

  Hi, join the best prediction website if you really want to win the uk49s lottery: https://lunchtimeprediction.com/

 57. สมัครหวยออนไลน์ skriver:

  Nice post, keep up with this interesting work. It really is good to know that this topic is being covered also on this web site.
  สมัครหวยออนไลน์

 58. bellaerik skriver:

  A Virgo woman’s devotion towards her work is to be appreciated but she is so much committed to her work that it makes second to impossible for her to just relax and have fun. She is a hardworking woman who seeks success and happiness in her life.

 59. Así que apresuradamente prepárate para las obscenas reinas de las putas independientes en San Fernando y recibirás un rato travieso satisfecho. Los hombres entienden que en el sexo muchas cosas juegan un papel importante. Entonces, las chicas de fuentes traviesas acreditadas lo harán posible. Las chicas son educadas y, lo que es más importante, sensatas. Las bombas sexuales son conocidas como expertas obscenas.

 60. What an interesting story. like your website

  tarea อุบล

 61. zexyl skriver:

  Actually liked the article you posted actually. it really isnt that simple to find even remotely good posts to read 스포츠

 62. zexyl skriver:

  ”Hi everybody, This web page is remarkable and so is exactly how the subject has been expanded. 사다리게임

 63. vonser skriver:

  Damn, Ive been looking for information like this for a while now. Thanks! 토토사다리타기

 64. wapkw skriver:

  Many thanks for the article, I have a lot of spray lining knowledge but always learn something new. Keep up the good work and thank you again. 배당사이트

 65. I am thankful to you for sharing this plethora of useful information. I found this resource utmost beneficial for me. Thanks a lot for hard work
  ช่องทางติดต่อหวย

 66. i examine a whole lot of stuff and i found that the way of writing to clearifing that exactly want to mention changed into very good so i’m impressed and ilike to return once more in future.. Very in all likelihood i’m going to bookmark your blog . You virtually have high-quality tales. Cheers for sharing with us your weblog. Nice publish. I was checking constantly for this text and i am inspired! I would also refer to our weblog . It is the game controller. It’s miles very thrilling. Examine it. Hmm!! This weblog is genuinely cool, i’m so fortunate that i have reached right here and got this great information. 토토매거진 검증업체

 67. carta de condução real e registrada em nosso website sem fazer nenhum exame ou fazer o teste prático. tudo o que precisamos são seus dados e eles seriam registrados no sistema nos próximos oito dias. A carteira de habilitação deve passar pelo mesmo procedimento de registro que as emitidas nas autoescolas,
  https://imt-cartadeconducao.com/

 68. vdcd vjbddvddd skriver:

  deutschen Führerschein und erhalten Sie ihn innerhalb weniger Tage nach Hause geliefert. Der von uns angebotene Führerschein ist vollständig und rechtsgültig registriert und lässt somit keine Zweifel an der Echtheit aufkommen.
  https://fuhrerschenkaufen.com/

 69. vdcd vjbdddvdddd skriver:

  deuts Führerschein und erhalten Sie ihn innerhalb weniger Tage nach Hause geliefert. Der von uns angebotene Führerschein ist vollständig und rechtsgültig registriert und lässt somit keine Zweifel an der Echtheit aufkommen.
  https://fuhrerschein.kaufen/

 70. vdcd vddx skriver:

  Führerschein und erhalten Sie ihn innerhalb weniger Tage nach Hause geliefert. Der von uns angebotene Führerschein ist vollständig und rechtsgültig registriert und lässt somit keine Zweifel an der Echtheit aufkommen.
  https://fuhrerscheinkaufenmpu.com/

 71. vdcd vdddx skriver:

  Koop een geregistreerd rijbewijs rechtstreeks bij de gemeente zonder tussenkomst van een rijschool
  https://belgischrijbewijs.com/

 72. vdcd vdddxd skriver:

  Comprare la patente reale e registrata dal nostro sito Web senza scrivere esami o sostenere il test pratico. tutto ciò di cui abbiamo bisogno sono i tuoi dati e saranno registrati nel sistema entro i prossimi otto giorni. La patente di guida deve seguire la stessa procedura di registrazione di quelle rilasciate nelle autoscuole,
  https://comprarelapatenteb.com/

 73. vdcd vdddxdd skriver:

  Comprare la patente di guida reale e registrata dal nostro sito Web senza scrivere esami o sostenere il test pratico. tutto ciò di cui abbiamo bisogno sono i tuoi dati e saranno registrati nel sistema entro i prossimi otto giorni. La patente di guida deve seguire la stessa procedura di registrazione di quelle rilasciate nelle autoscuole,
  https://patente-italiana.com/

 74. cxcdx xcdcd skriver:

  Comprare la patente di guida reale e registrata dal nostro sito Web senza scrivere esami o sostenere il test pratico. tutto ciò di cui abbiamo bisogno sono i tuoi dati e saranno registrati nel sistema entro i prossimi otto giorni. La patente di guida deve seguire la stessa procedura di registrazione di quelle rilasciate nelle autoscuole,
  https://lapatentevera.com/

 75. cxcddx xcdcd skriver:

  Achetez un permis de conduire réel et enregistré sur notre site Web sans passer d’examens ni passer le test pratique. tout ce dont nous avons besoin, ce sont vos données et elles seront enregistrées dans le système dans les huit prochains jours. Le permis de conduire doit subir la même procédure d’enregistrement que ceux délivrés dans les auto-écoles,
  https://acheterpermis-conduire.com/

 76. dcxcddx xcdcd skriver:

  compre uma carteira de motorista registrada na imt sem fazer os exames ou o teste prático. aqui podemos levar no máximo oito dias para fornecer a você uma carteira de motorista legalmente registrada
  https://comprarcartaonline.com/

 77. dcxcdddx xcdcd skriver:

  carteira de motorista real e registrada em nosso website sem fazer nenhum exame ou fazer o teste prático. tudo o que precisamos são seus dados e eles seriam registrados no sistema nos próximos oito dias. A carteira de habilitação deve passar pelo mesmo procedimento de registro que as emitidas nas autoescolas,
  https://cartaportugues.com

 78. dcvdf cvdd skriver:

  carteira de motorista real e registrada em nosso website sem fazer nenhum exame ou fazer o teste prático. tudo o que precisamos são seus dados e eles seriam registrados no sistema nos próximos oito dias. A carteira de habilitação deve passar pelo mesmo procedimento de registro que as emitidas nas autoescolas,
  https://comprarcartaporto.com/

 79. A very excellent blog post. I am thankful for your blog post. I have found a lot of approaches after visiting your post.

 80. The webpage page blog are for the most part amazing information.
  เว็บ123betting

 81. The Local Observer https://www.localobserverdaily.com/ will help you find the best and worst places to live, raise a family or retire in United States.

 82. The Citizen Daily Post https://www.citizendailypost.com/ brings you the Breaking News and Latest News Headlines from U.S. and around the World.

 83. The Metro Daily Reporter https://www.metrodailyreporter.com/ brings you the Breaking News and Latest News Headlines from U.S. and around the World.

 84. New Year Eve Fireworks https://www.newyearevefireworks.com/ updates you on latest events happening around the world.

 85. Great post. Your site is quite interesting and very well written.

 86. Great essay! I recently stumbled across your blog and my colleague and I have been reading your posts. You have created a very interesting piece to read and enlightening us to gain knowledge on every topic. Thank you for sharing this information to help us read this article. It’s really interesting. It’s very detailed and rather subjective. Thank you for taking the time to post this information. I was really happy to read this post. Big followers. Please keep the good news coming. Please let me know when I can post more articles and where I can go to learn more about the topic. Thank you for posting an article about. 먹튀검증사이트

 87. I am not sure where you are getting your information, but this is a great topic that will be talked about for a long time. I need to spend time learning more or understanding more. Thank you for good information. I was looking for this information for my mission. 메이저놀이터 순위

 88. I appreciate your efforts in providing this fantastic information. I’m delighted to have read this content. Please continue sharing similar content in the future.
  Here an amazing gaming website click this https://ffadvanceserver.com/.

 89. Noah Ale skriver:

  thanks for taking time to create a helpful informative article

 90. Austin skriver:

  Your wisdom, kindness, and strength have carried me to this site. It is very worth reading the content you have created.Your wisdom, kindness, and strength have carried me to this site. It is very worth reading the content you have created.Kindly visit my blog:Remo Recover Crack 2023

 91. I appreciate your efforts in providing this fantastic information. I’m delighted to have read this content. Please continue sharing similar content in the future.
  Here an amazing gaming website click this FF Advance Server

 92. Elite Jacket skriver:

  In the vast universe of fashion, trends come and go, but some styles are truly out of this world. One such trend that has taken the fashion scene by storm is the Alien Varsity Jacket. Why are fashion enthusiasts increasingly drawn to this extraterrestrial-inspired garment?

 93. Thanks for the information keep sharing such informative post keep suggesting such post.

 94. Alright, folks, gather ‘round – if you’re in dire need of literature review writing assistance, you’ve gotta check out https://literaturereviewwritingservice.com/ I was staring down a looming deadline like a deer in headlights, unable to crack my literature review. But then I stumbled upon these lifesavers, and let me tell you, they pulled off a miracle! Their squad of writers are absolute pros, turning my scattered ideas into a cohesive masterpiece faster than you can blink. Don’t wait – head over to LiteratureReviewWritingService.com now!

 95. tmo skriver:

  Otro aspecto notable del TMO manga es su capacidad para fusionar lo tradicional con lo contemporáneo. tmo se basa en técnicas teatrales y narrativas que tienen profundas raíces en la cultura japonesa, también incorpora elementos modernos y actuales que lo mantienen relevante y atractivo para las audiencias de hoy en día.

 96. Det verkar som det kan finnas ett stavfel eller en ofullständig fråga i din förfrågan. Om du kan ge mer information eller korrigera stavningen, skulle jag vara glad att hjälpa till så mycket jag kan.

  If you are looking for more jobs then visit our website.uae recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 97. Residency statements play a pivotal role in securing a spot in desired programs. Thanks to the guidance I received from this site of personal statement residency service, I was able to craft a statement that effectively showcased my passion for my chosen specialty.

 98. Just gotta give a quick shoutout to this personal statement writing company for their top-notch service! I was in a time crunch with my grad school application deadline looming, and I knew my personal statement needed some serious work. Luckily, I found these guys, and they delivered beyond my expectations. The personal statement writer assigned to me was a total pro and nailed it on the first try. Couldn’t be happier!

 99. A huge thanks to the team at SOP Services for their outstanding work on my statement of purpose! I struggled to articulate my goals and aspirations, but their professional SOP writers worked wonders. They took my scattered thoughts and transformed them into a clear, concise, and impactful SOP. I’m proud to submit it with my college applications. I highly recommend their services to anyone seeking a standout SOP!

 100. Alfalah Host skriver:

  Vispelarintemed är en spännande och nyskapande händelse som förenar spelkulturen med musikaliska uppträdanden och konstnärliga uttryck. Genom unika spelupplevelser och kreativa tolkningar bjuds deltagarna in att utforska gränserna mellan spel och konst. Det är en unik sammanställning av talanger och skapande som hyllar mångfalden och kreativiteten inom spelvärlden.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan.
  Alfalah host

 101. ”Vispelarintemed” is a term that doesn’t have a direct translation. It seems like a misspelled or incomplete phrase. Could you please provide more context or clarify what you mean by ”vispelarintemed”

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  Laser Vision Correction

 102. Allied materials skriver:

  In the world of poetry, where the boundaries of reality and imagination blur, the term ”#VISPELARINTEMED” symbolizes the intricate interplay of words, emotions, and ideas.

  ”VISPELARINTEMED” might represent the delicate dance of verses, where each line is meticulously crafted to evoke specific emotions and paint vivid imagery. It embodies the notion of weaving together disparate elements of language to create a cohesive and resonant piece of art.

  The ”#” symbol suggests a digital context, perhaps indicating that this phrase is being used in social media or online platforms where poets and writers gather to share their work.

  ready mix concrete Pakistan

 103. Alfalah Books skriver:

  ”#WhisperInTemped ignites curiosity and conversation, sparking intrigue with its enigmatic presence in the digital realm.”

  ”With #WhisperInTemped, a cryptic aura surrounds the online sphere, leaving users captivated by its mysterious allure.”

  ”In the vast expanse of social media, #WhisperInTemped beckons users into a realm of secrets and speculation, weaving a web of intrigue with every whisper.”

  Income Tax return file services in Pakistan.

 104. John skriver:

  The examples provided in this post make it easy to understand the real-world applications of [specific strategy]. Thanks for the clarity and depth.
  itransor for whatsapp crack download

 105. Show tv skriver:

  baddies east visit website for daily updates.

 106. Crafts Emporium skriver:

  Serve in style with our versatile and elegant trays. Perfect for entertaining guests or enjoying a cozy meal at home, our trays are designed to add a touch of sophistication to any occasion. With a variety of sizes and designs to choose from, you’ll find the perfect tray for every need.

  wooden trays for sale

 107. Billi skriver:

  Átfogó útmutató a magyar jogosítvány megszerzéséhez
  https://hungariandriverslicence.com/

 108. Átfogó útmutató a magyar jogosítvány megszerzéséhez
  https://hungariandriverslicence.com/

 109. Globally millions have sort out for the purchase of whiskey in their various brands and
  categories join us today in enjoy the best of our products we offer
  100% Tested and Trusted original Whiskey barrels all over usa,
  https://whiskeysandbourbons.com/

 110. Poultry skriver:

  Looking for top-quality chickens, chicks, and eggs? Vino Creek Acres is your best choice.
  https://vinocreekacres.com/

 111. Research Store skriver:

  The various types of research chemicals that you’ll come across in in the world are listed
  on our online platfrorm
  https://09uu0u0.com/

 112. Driving License skriver:

  All EU DRIVING LICENSE PRODUCTION CENTER
  https://alleudocument.com/

 113. The Dark Attitude skriver:

  Hi there to every one, the contents existing at this web site are in fact amazing for people experience, well, keep up the good
  work fellows.
  men gothic clothing

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp