Hota med skolskjutning för att få bättre tv – swatting, busringningarna som gått för långt

11:43 28 Aug 2014

I Sverige slutade busringningar vara coolt någon gång på 90-talet, när Hassan-gänget la på för sista gången. På internet, not so much. Där är en busringning med grava följder fortfarande det roligaste en tragisk nätperson kan komma på. Som här, när Jordan ”Kootra” Mathewson strömmar en CS:GO-match och någon ”lustigkurre” ringer in och hävdar att det sker en skolskjutning i byggnaden. Allt för att jävlas med Kootra. Han verkar visserligen ta det rätt lugnt när SWAT-teamet brakar in på kontoret, men ändå. Efter en stund spawnar Kootra med bomben, men kan styra spelet längre eftersom han ligger på golvet med handklovar. Ironin.

Just den här sortens ”bus” kallas för ”swatting” och har utförts mot en rad kända strömmare. I det aktuella fallet stängdes tre skolor i Littleton, Colorado, ner i en timme så att polisen kunde undersöka platserna.

Ganska orimligt. Ungefär som när Playstation Network gick ner, för ett par dagar sedan, och någon bombhotade ett plan som en Sony-chef satt på. Eftersom han var chef för Sony Online Entertainment tyckte någon att det var rimligt att hålla honom ansvarig – och i samma veva tvinga planet ur kurs, av säkerhetsskäl.

En kommentar | “Hota med skolskjutning för att få bättre tv – swatting, busringningarna som gått för långt”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. tutuapp skriver:

    Howdy! This post could not be written much better! Reading through this post reminds me of my previous roommate! He always kept talking about this. I will send this article to him. Fairly certain he will have a very good read. Thank you for sharing!
    Also visit here to download paid games for free – https://installtutuapp.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp