Ännu en natt full av internethat

9:47 27 Aug 2014

I den evigt återkommande följetongen om ”Personer som påpekar orättvisor och sedan får utstå oproportionerligt mycket hat” har turen återigen kommit till Anita Sarkeesian. Ingen skulle nog höja på ögonbrynen om någon kallade Sarkeesian för en av de mest hatade populärkulturella personligheterna. Hennes brott? Hon påpekar att Marios jakt på det ständiga prinsessoffret följer den strukturella könsmaktsordningen. Bland annat. Hon lägger fram sakliga bevis på att det finns ett kön som konsekvent prioriteras högre än ett annat i spelmediet. Det är inga konstigheter. Egentligen. Som gamer behöver en inte rannsaka sig själv så där jättehårt för att inse att mycket av det vi vuxit upp med – och spelar nu – är skevt, på flera sätt. Och det behöver inte ens handla om extrema 80-talsexempel som Custer’s Revenge, där spelaren styr general Custer – vars mål är att våldta en fastbunden ursprungsamerikan.

swedish_erotica-_custer-s_revenge_-_1983_-_mystique.jpg

”Swedish erotica”

Sarkeesian släppte i alla fall en ny video igår. Den handlade bland annat om hur mäns våld mot kvinnor visas upp i spel (toppbilden är reklammaterial för spelet Hitman: Blood Money). Jag länkade till den, och visade på hur Tim Schafer fick utstå smädelser för att han tyckte att alla i spelbranschen borde se videon. Schafer var inte den enda som uppskattade och uppmärksammade videon. William Gibson, cyberpunkens fader, gjorde detsamma. Joss Whedon likaså.

josswhedon.jpg

Men när kända (manliga, i det här fallet) kreatörer uppmärksammar sådant här gör internet, det vill säga okända (förmodat manliga) destruktörer, som det brukar. Slår bakut.

 

 

anitasarkeesian.jpg

 

Sarkeesian delade också med sig av ytterligare ett av många hatfyllda meddelanden hon fått riktat mot sig.
 

Frågan är ju om det kommer bli värre innan det blir bättre. Blir trollen farligare ju närmare en lösning vi kommer?

65 kommentarer | “Ännu en natt full av internethat”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anton skriver:

  Tycker inte någon förtjänar att få så mycket hat men varför kan ni inte titta på ORSAKEN varför så många inte gillar hennes videor? Att säga att det är en massa troll och folk som hatar kvinnor är inte ens sant. Det finns mycket kritik om hur Anita har tagit klipp från Youtubers utan att fråga lov, hur mycket det hon säger är inte alltid stämmer och hur hon inte kollar på de positiva sakerna i spelvärlden som har med kvinnor att göra.

  Det finns nu ett Indiegogo projekt som ska ge kvinnor en chans for deras spelideér att bli verklighet och skulle verkligen vilja se mer folk prata om detta. Just nu har dom fått in 34,000 dollar och det är mestadels män från 4chan som backar projektet. The Fine Young Capatalists heter dom som tar hand om det och kan du säkert hitta med en snabb googlesökning. Denna organisation har också nu gjort två Youtubevideos som pratar om framgångsrika kvinnor som har hjälpt att bygga upp spelindustrin. Värt att kolla in.

 2. Nimh skriver:

  Fattar inte grejen med att folk påstår att Sarkeesian skulle ljuga eller inte fokusera på positiva saker i spel. Hon VÄLJER att fokusera på visa ämnen som hon vill prata om. Man FÅR välja att ta upp ett specifikt ämne utan att vara skyldig till att ta upp ALLTING annat det ämnet är kopplat till. Det betyder inte att hon inte känner till eller uppskattar de bra sakerna som finns i spelvärlden. Hon har mer än en gång tagit upp exempel på saker som är bra med de spel hon kritiserar, och även andra spel.
  I varenda video hon gjort i den här serien har hon varit noga med att påpeka att bara för att man ogillar eller kritiserar en aspekt av ett verk, så behöver det inte betyda att man måste ogilla hela verket eller se positivt andra delar av det.

  Självklart finns det jättemånga människor som framför kritik som inte är hatiska och som fokuserar på själva arbetet hon gör. Men det är definitivt att blunda om man påstår att det inte till största delen är män som kritiserar personer som Anita, och som INTE kritiserar dem enbart för vad de producerar, utan som trakasserar och nedvärderar dem baserat på deras kön. Könstillhörigheten kommenteras gång på gång på gång.

  Nej det behöver inte betyda att dessa män specifikt hatar kvinnor bara för att de är kvinnor. Så enkelt är det inte. Men oavsett VAD det beror på, så mynnar det ut i är en enorm mängd män som hatiskt yttrar sig till kvinnor, förföljer och trakasserar dem. DET är resultatet.

 3. Andreas skriver:

  Custers revenge är ju en klassiker :) kommer ihåg när typ barnbarn-journalen ondgjorde sig över det, för att inte tala om Commando Libya på C64, det var hemska tider när jag var liten och grafiken var så usel att det bara var stora pixlar så att manualen var tvungen att beskriva allt först för att man skulle förstå vad det var :)

  [img]http://2.bp.blogspot.com/-Yckb2j1QcNg/TyUYvC9FYkI/AAAAAAAAADs/GA5bRIwc83Q/s1600/Satellite+Attack2.jpg[/img]

 4. pooja skriver:

  Awesome blog.Thank you very much for sharing latest updates here.
  https://noxemulator.com/

 5. Intuit Quickbooks Support skriver:

  The points you have raised are very valid points in your post. It really happened some person do not have the right idea. But with your awesome tips, one can easily identify it. You should also check Quickbooks Pro Support for any help related to it within your business at https://accountingsupports.org/

 6. The users to get excellent user experience with QuickBooks, they need instant help and QuickBooks technical support. The help offered is very efficient, and errors can get fixed remotely. QuickBooks support team is available 24/7 by calling on QuickBooks support number) and offers prompt error resolution.
  https://quickbooks-tollfree-number.com/

 7. In the current internet technology era, printers have a major part in our day-to-day lives. Canon is one amongst the largest brands to have contributed majorly to the technological revolution that has been happening since quite some time now. Canon printer support offers the most professional and helpful customer service. https://printer-customer-support.com/canon

 8. Printer customer support offers issue related services for all brands of printers. Printer Customer service team are knowledgeable and authorized and know how to solve the problems which are related to the printer. Once they get to know about your printer issue, the technicians recognize the printer issue and help you to solve them.
  https://printer-customer-service.com/printer/

 9. Himanshu skriver:

  Thanks for such impressive article, I have a tutorial for you just from here https://windowsclassroom.com/how-to-find-computer-specs-windows-10 get the tutorial to find computer specs in windows 10 pc easily without facing any trouble.

 10. Ross skriver:

  Thanks for such impressive article.
  https://nox-emulator.com/

 11. I liked the information you gave me, I wish you more information like this later.

 12. bhardwaj skriver:

  I liked the information you gave me, I wish you more information like this later.
  https://www.accountwizy.com/quickbooks-support/

 13. Epson Printer customer support offers issue related services for all brands of printers. Epson Customer service team are knowledgeable and authorized and know how to solve the problems which are related to the printer. Once they get to know about your printer issue, the technicians recognize the printer issue and help you to solve them

  https://printer-support-us.com/epson/

 14. lbhardwaj skriver:

  QuickBooks Support
  QuickBooks Support service are available to various business organizations, accountants, CA, CPA to figure charges and pay laborers. Diverse sorts of issues and errors rise the need to contact the Intuit Payroll support assemble using QuickBooks Support Phone Number.

 15. Our support team at QuickBooks Payroll Support Phone Number +1-800-417-3165 helps you deal with the issues that pop up in this software. When it comes to errors, there are so much that you may face. From installation error to upgrading error to update issues to even multi-user troubles etc., all the issues of QuickBooks Payroll are solved in the easiest manner by our talented team. Read more-https://tinyurl.com/y6crto3c & visit us- https://www.qbcustomersupportphonenumber.com/quickbooks-payroll/

 16. Here the same, I would like to suggest for You. A Quickbooks Support is the best smarter business tools which resolve any financial issues in business accounting software. If you are facing a lot of problems to handle the Quickbooks application, just a dial my toll-free no. +1-844-442-0333, your query has resolved as soon as possible. Our technical team is always behind you.
  http://www.quickbooks-help.net/

 17. Our Ricoh Printer Phone Number Customer Service 1-888-597-3962 team is present on their duty continuously for 24*7 hours to provide the technical assistance to their customers. Thus make a call on our Ricoh Printer Customer Support Number immediately to talk to our Ricoh Printer Tech Support Phone Number team who Process the sharp hand in offering Ricoh Printer Tech Support software.

  http://customer-service-us.com/printer/ricoh/

 18. Dell is multinational company, who enhance their service smoothly and perfectly in a manner. They potentially create best dealings with the customers and clients throughout the year.

 19. You have outdone yourself this time. It is probably the best content on your page. It has the most concise step-by-step guide I have ever seen. Easily, manage your time by downloading QuickBooks. In case you face any problem in the installation process, you can call us at QuickBooks Technical Support Phone Number 1-888-238-7409. Your call will be answered by the experts. Visit the website https://www.enetquickbookenterprise.com/quickbooks-technical-support/ to know about the policies and services.

 20. Hey, I have been reading your blog for a long time. It has all the points that are required to draw the attention of the readers. You can easily manage your business by downloading QuickBooks software. For more information, you can call us at QuickBooks POS Support Phone Number 1-888-238-7409. The call will be answered by the experts. You can even visit the website https://www.enetquickbookenterprise.com/quickbooks-pos-support/ to know more about our policies.

 21. Factocert skriver:

  Hi there, thanks for sharing this wonderful blog. I”ll follow more blogs from your site in future.
  regards.

 22. office.com/setup skriver:

  Office 365 is all about technology, and it would always be better to rely on experts. You may also call Microsoft support team, but it is actually not needed as you can find local consultants. For Office 365 set up or errors troubling your system can be resolved by experts. You can get A to Z solutions from these consultants.

 23. office.com/setup skriver:

  Upgrade to Office 365 and get the latest Office applications, installs on multiple PCs/Macs and devices, 1 TB OneDrive cloud storage per user, tech support, and other services with your subscription.

 24. QuickBooks opportunity computer software Application is just one of the absolute most reliable accounting program applications for medium-sized business enterprises. It is possible to employ this variant for business additionally, and five people can put it to use at an identical moment. Over concerning Service for QuickBooks business variant of QuickBooks Audit in addition to software program right here, we’ll go.
  How Can QuickBooks Assistance You?
  QuickBooks Enterprise is of the utmost efficient version of QuickBooks Software program where up to 30 customers can function at the same time in addition to may videotape 1 GB dimension or more of advice on the system. This variant contains features of the choice of designating or restricting customer approval, such as an audit course. It gives the capacity to distribute control features to other users employing the program. When using the software application, QuickBooks’ opportunity customers could come across several problems. In these situations, you want to join to QuickBooks Enterprise Support Number +1833-400-1001 to get aid. Even the QuickBooks Professional advisers work 2 4 × 7 to offer proper and speedy resolution of each form of concern.

  1. I agree with you. I also suggest quickbooks software for accounting.

 25. markharry skriver:

  QuickBooks Support Phone Number @ +1–866-5O2-O2O4 is here to provide technical assistance. QuickBooks offers numerous products and services to fulfill the needs of small business. To get in touch with our tech support team for professional help, call at QuickBooks Support Phone Number 1-866-5O2-O2O4. Our team of accounting and bookkeeping experts has enough experience or knowledge of providing tech assistance.

 26. This extraordinary software is loaded with some amazing features, and during the process of exploration of these features, QuickBooks users stumble upon a few glitches. One such error is Web connector error QBWC1085.

  https://www.vservtech.com/clean-installation-of-quickbooks-desktop/

 27. You’ve made some really good points there. I checked on the internet for additional information about the issue and found most people will go along with your views on this website.
  https://techreporter.info/nvidia-control-panel-missing/

 28. 192.168.1.1 skriver:

  I was pretty pleased to find this page. I wanted to thank you for ones time for this wonderful read!! I definitely liked every bit of it and I have you saved to fav to see new information in your blog.
  https://routeradmin.pro/192-168-1-254/

 29. 192.168.0.1 skriver:

  Very nice write-up. I absolutely appreciate this website. Thanks!
  https://routerip.pro/192-168-0-1/

 30. Mcafee.com setup skriver:

  Thanks for sharing this important information,

  Mcafee.com setup total protection is a one stop security suite which includes antivirus, a firewall, spam filter, malicious url blocking, file encryption, a password manager, secure file deletion, app and web performance boosters, even basic free Identity Theft Protection for US customers.

 31. Very nice post, Thanks for sharing this important information, QuickBooks online login service gives an industry trendy approach to combine statistics from multiple business enterprise documents right into a single employer file with guaranteed results. The merged record is then audited to ensure all transactions are merged correctly.

 32. The trouble is which you can not change gmail password from the apple mail app or from the gmail app for iOS. Instead, you need to use a browser app and get admission to one in all Google’s computer sites. How to reset google password using an iPhone / iPad: Open up any browser Safari, Chrome, and many others on your device.

 33. With the help of our team, you can create the windows 10 password reset disk at any other laptop without imparting password and account information. Just a few easy steps, you could reset the forgot windows pin and regain access to your account without data lost.

 34. TechMoxio skriver:

  You ought to be a part of a contest for one of the finest sites on the internet. I will recommend this web site!

 35. Brother has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people,Solutions.brother.com/windows is a official website to download latest drivers.

 36. Brother has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, You can Visit here to get latest and updated setup software for Brother USB and wireless all model printers or you can visit Solutions.brother.com/windows also.

 37. Canon has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, You can Visit here to get latest and updated setup software for canon.com/ijsetup USB and wireless all model printers.

 38. Canon has been known for manufacturing Best printers and its services are enjoyed by a number of people, canon.com/ijsetup is a official website to download latest drivers.

 39. Sam skriver:

  Canon has been known for manufacturing printers and its services are enjoyed by a number of people. To get latest & updated drivers for canon printer all models, visit canon.com/ijsetup and download driver free.

 40. martin mathews skriver:

  Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback? If so how do you prevent it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any help is very much appreciated.

 41. the article is superb. I really appreciate your work. thanks for sharing it with us. the quality you provide in your work does make you like a professional

 42. I love your article so much and I appreciate your thought and views.

 43. always a huge fan of linking to bloggers that I love but dont get a great deal of link adore from

 44. Great article and lovely post.

 45. This is a great inspiring article.I am pretty much pleased with your good work.You put really very helpful information.

 46. Hi, i read your blog from time to time and i own a similar one and i was just curious if you get a lot of spam feedback?

 47. Wow!! I just read your post. It was informative and well stitched. If you want any support on QuickBooks then feel free to seek help from our QuickBooks Enterprise Support team at +1-866-707-7925.

 48. This is very much great and hope fully nice blog. Every body can easily found her need able information. I am visit first time but I fond many use full article.

 49. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 50. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 51. Jim skriver:

  Thanks for sharing this keep up the good work.

 52. Jim skriver:

  Excellently written article, if only all bloggers offered the same level of content as you, the internet would be a much better place. Really great post, Thank you for sharing this knowledge.

 53. This is nice post.I did a search about the field and identified that very likely the majority will agree with your web page.Thanks for sharing this post.

 54. Glad to visit your blog. Thanks for this great post that you share to us.

 55. Jim Martin skriver:

  Appreciating the hard work you put into your website and in depth information you present.

 56. QB Tool Hub skriver:

  Quickbooks Repair Tool is the combination of all necessary tools in one application. It is also known as Quickbooks Tool Hub.It can fix all major or minor issues which occurs while using Quickbooks Software.

 57. John Smith skriver:

  I love your article so much and I appreciate your thought and views. This is really great work. Thank you for sharing such a useful information here on the blog.

 58. jakjon skriver:

  If you want to start Business online then I Suggested best account and Business management software of QuickBooks. QuickBooks is a famous Software in the World and uses Accounting handling.QuickBooks Software was developed by the intuit team in 2004. If you are facing any Error problem or login problem then don’t panic this situation can easily be solved you go on my blog read all solutions and solve yourself.

 59. Parry Smith skriver:

  It’s good to see the results here. I think from these we can predict what will be the upcoming results. But we can’t believe it completely as wonders may happen sometimes. Let’s wait and watch.

 60. john skriver:

  Very Nice Article, After reading, I feel its awesome blog. Thanks for sharing with everyone. If you face any issue using QuickBooks, click hereQuickBooks Phone number for quick support.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp