Det sorgligaste du kommer se på internet idag

1:37 13 Nov 2014

Kickstarter, eller crowdfunding snarare, har blivit en ganska stor grej de senaste åren. Inte bara i spelkretsar, men kanske framför allt där ändå. Rymdäventyrarspelen Star Citizen och Elite Dangerous har dragit in 60 miljoner dollar respektive 3,7 miljoner pund till dags dato. Spelkonsolen Ouya fick ihop nästan tio miljoner dollar innan den slutligen släpptes och visade sig vara en rätt dåligt genomförd idé.

Men det där vet alla redan om. Vi har läst alla berättelser om lyckade guldgrävare som – med folkets hjälp – dragit ihop enorma pengasummor och äntligen kunnat satsa på sina drömmar.

Vad vi däremot inte läst om är alla de där projekten som inte gick igenom.

Men nu finns Kickended. En sida som samlar alla de Kickstarter-projekt som inte bara misslyckats – utan som inte lyckats samla ihop några pengar alls.

Den tecknade tv-serien om en nerpissad Hunter S Thompson-gris. Pojkbandet som sjunger om livet – och vill ta sin publik på en resa genom sinnet. Rumänska skräckfilmen ”The second coming of Christ”. Boken om Louis John Gill(!), arkitekten bakom San Diego Zoo. En realitysåpa i Liberia. En miljon olika amatörmusiker som drömmer om genomslaget. Alla har de bett om hjälp och satt upp mål på 5-15 000 dollar. Och de har fått exakt noll gensvar. Inte en enda spänn har någon varit villig att skänka.

Här finns bra saker också, men kampanjer som kanske inte riktigt är så välformulerade som de behöver vara. Samtidigt kan jag inte låta bli att tänka på den där potatissalladen som någon Kickstartade för ett tag sedan. Snubben ville ha tio dollar – och fick 55 000 (dollar). På vilket sätt är det rimligare att han får pengar än att ett projekt som syftar till att medvetandegöra unga ghetto-kids?

Att klicka sig igenom de random campaigns som alla fått noll kronor i stöd är som att dyka ner i en bädd av ångest och krossade drömmar. Lika peppande som det är att höra om nästa Minecraft-framgångssaga, lika knäckande är det att se det här. Alla de idéer jag någonsin haft begravs nu allt djupare. Skammen skulle vara för stor.

Läs det här. På egen risk.

8 kommentarer | “Det sorgligaste du kommer se på internet idag”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. This Blog is Worth Reading and Every Bit Of It Was Very Informative. Even When I Sometimes Do Online Financial Transaction I Gets Redirected To Unsecure Domain. Thats Why I had Started Using Quickbooks Support For Safe And Secure Transaction.

 2. This Blog is Worth Reading and Every Bit Of It Was Very Informative. Even When I Sometimes Do Online Financial Transaction I Gets Redirected To Unsecure Domain. That’s why I had started using Quickbooks Support For Safe And Secure Transaction.

  https://qbsolutions.co/

 3. This accounting software can fit both small and mid-sized businesses with multiple features that can manage all the organizational needs like taxes, sales, reports and many more.

 4. Jack Mosan skriver:

  This tool has been released in two different forms, the first being the stand-alone one, where users need to download the tool separately, while the second being the integrated one, where the tool gets added within the QuickBooks software itself. Any user accessing QuickBooks 2016 version till the recently released one can highly use this particular tool to instantly check, fix, and regular errors that happens within the Company file.

 5. Joe Smith skriver:

  QuickBooks tools hub incorporates a collection of every other QuickBooks tools into one application. It can be used to fix any kind of common errors and issues that shows up randomly while accessing QuickBooks.

 6. AOL offers a range of integrated products and properties including communication tools, services and subscription packages. http://www.aol.com offcial site is official website of AOL, here you will find solutions for your all types of AOL products.

 7. HP is one of the best printer Manufacturer company in the world and they provide best and rapid customer service. Call HP printer Customer service number to get help with all problems related to HP Printer.

 8. Quickbooks is the advanced accounting tool for business related transactions. With quickbooks backup, you can transfer your data from one pc to another without any loss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG