Nordkoreansk PR-chock

10:02 12 Jan 2015

Det absolut bästa sättet att marknadsföra sig på 2015 är att bli hackad av Nordkorea. Med The Interview lyckades Sony rädda sig undan hackningsskandal OCH vända en medioker film från kritikerrisning till fredspriskandidat. Nu försöker spelutvecklarna Moneyhorse Games göra samma sak med sitt spel Glorious Leader. Eller det är i alla fall vad konspirationsteoretiker M. F. Gill tror.

Glorious Leader började utvecklas i maj förra året. Det är ett spel som till fullo tar tillvara på Kim Jong Uns kapitalistfientliga superhjältekrafter. I spelet kommer du till exempel att få blasta fools med Dennis Rodman, rida på enhörningar och bränna amerikanska flaggor. En vanlig dag i den store ledarens liv.

I slutet av förra veckan avbröt Moneyhorse Games kickstarter-kampanjen för Glorious Leader. Enligt dem själva var det på grund av en hackar-attack som inspirerats av Sony-hacket. De säger att de inte på något sätt tror att det var nordkoreanska hackers, bara en risig copycat.

Personligen tycker jag att det låter som en sån där ”jag kom för sent till skolan för min hund åt upp väckarklockan”-ursäkt. Och är ärligt talat inte jättebesviken, Glorious Leader är nog ett spel som gör sig allra bäst som minutlång trailer.

En kommentar | “Nordkoreansk PR-chock”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Denny skriver:

    With The Interview, Sony not only avoided a hacking scandal but also elevated a forgettable movie to the status of a leading contender for the Nobel Peace Prize.

    Best Damage Restoration Services Near Me in USA

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Andra bloggar

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg