De sex bästa svenskdubbade spelen någonsin

11:08 24 Sep 2014

Vad har Starzinger att göra med svenskdubbade tv- och datorspel, frågar du dig? Precis ALLT, berättar jag.

6. The Legend of Mana
Annika Ljungberg har inte alltid bara varit hon som sjöng(/sjunger?) i inlandstechnobandet Rednex, hon har gjort annat också. Till exempel introlåten i Legend of Mana. En svensk, disneysmäktande introsång, i ett spel som aldrig släpptes i Europa. Låt den sjunka in.

5. Black and White
Det är kanske svårt att föreställa sig nu, men för sisådär 13 år sedan var Peter Molyneuxs Black and White ett av de mest imponerande spelen, rent tekniskt. Men det hade sina brister. Till exempel gjorde en bäst i att aldrig zooma in särskilt långt. Eller lyssna på den svenska sången, från båtbyggare som förhoppningsvis var bättre på att snickra båtar än rim.

4. Resistance 2
Resistance 2 gick också att få på svenska. Tyvärr. Här känner vi igen några av dubbnings-Sveriges allra mest kända röster. Typ halva Starzinger-casten, till exempel. Och ALLT ANNAT NÅGONSIN.

3. Den Längsta Resan.
Regina Lund gör kanske inte en av sina vassare rolltolkningar (och nej förlåt, jag kan inte komma på en bättre) när hon spelar huvudrollen i The Longest Journey. Men namnkunnigt i alla fall! Lite som när David Bowie var med i Omikron. Typ.

2. Little Big Planet
Stephen Fry gjorde berättarrösten i den engelskspråkiga versionen av Little Big Planet. Det var, så klart, helt fantastiskt. Så, vem fick det ärofyllda uppdraget att göra den svensköversatta versionen? Adam Alsing. Vem annars?

1. Diablo
Sagan om den korrupta prästen Lazarus och The Lord of Terror, Diablo, är ju på inget sätt en barnsaga. Men i den svenska översättningen, som bara släpptes på Playstation 1, låter det ändå så. Men frågan är om det går att göra något annat än att älska när dubbningsgeniet Gunnar Ernblad utbrister ”Jag är ingen mjölkkärring” när spelaren klickat på kossor för länge.

7 kommentarer | “De sex bästa svenskdubbade spelen någonsin”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. It seems there might be some information missing in your query. If you’re referring to the six best Swedish something (e.g., films, books, dishes), please provide more context, and I’d be happy to offer insightful comments.

  Apply now for best jobs .recruitment agencies for dubai jobs.Thank you!

 2. Jone Martin skriver:

  You make easy for us to understand the game. To the Beginners, must watch this video tutorial that is posted above.

  Professional Janitorial Cleaners in Middletown CT

 3. Alfalah Host skriver:

  The six best Swedish-dubbed games ever showcase the excellence of localization, bringing immersive experiences to Swedish-speaking players. Titles like ”The Witcher 3: Wild Hunt” stand out for their exceptional voice acting and cultural adaptation. ”Assassin’s Creed Valhalla” also shines with its compelling Swedish voice cast, adding depth to its Viking narrative.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan. Alfalah host

 4. Allied materials skriver:

  Some of the best Swedish-dubbed games include titles like ”The Witcher 3: Wild Hunt,” praised for its immersive story and excellent voice acting, ”Assassin’s Creed: Valhalla” for its fitting Nordic setting and well-executed Swedish dubbing, and ”Battlefield 1” for its authentic portrayal of World War I, which resonated with Swedish players due to its historical significance. Other notable titles might include ”The Elder Scrolls V: Skyrim” for its rich world and memorable characters, ”Red Dead Redemption 2” for its gripping narrative and attention to detail, and ”The Last of Us Part II” for its emotional depth and stellar performances, all of which were well-received by Swedish-speaking gamers.

  ready mix concrete Pakistan

 5. ”Spelen någonsin” är ett bredare begrepp som kan syfta till alla spel som någonsin har skapats eller kommer att skapas. Det omfattar alla typer av spel, från klassiska brädspel till moderna datorspel och mobilappar. Med en sådan omfattning representerar ”spelen någonsin” en enorm variation av spelupplevelser och kreativitet inom spelindustrin.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  Laser Vision Correction

 6. ”The Elder Scrolls V: Skyrim” – Embarks players on a Nordic epic with rich lore and immersive gameplay.

  ”Minecraft” – Offers limitless creativity in a blocky world, captivating players of all ages.

  ”The Witcher 3: Wild Hunt” – Transports gamers to a dark fantasy realm filled with intricate storytelling and breathtaking landscapes.

  Book your cab now!!
  annapolis taxi

 7. Crafts Emporium skriver:

  These six Swedish-dubbed games showcase the country’s talent for localization, seamlessly blending language with gaming immersion.

  From captivating narratives to spot-on voice acting, each title delivers an unforgettable experience tailored to Swedish-speaking audiences.

  As prime examples of localization done right, these games elevate the gaming experience for Swedish players, proving that language can enhance gameplay in remarkable ways.

  Create a welcoming and comfortable space with our stylish tables and chairs. Whether you’re furnishing your home or upgrading your office, our tables and chairs combine functionality with aesthetics, providing the perfect blend of form and function for any environment.

  Tables for sale

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp