Lantmäteriet bygger Sverige i Minecraft – och det är bara början…

10:30 11 Nov 2015

Lantmäteriet utannonserade nyligen att de lanserat Minecraft-kartor baserade på deras riktiga geodata över hela det avlånga land vi kallar Sverige. Ett försök att göra statliga förvaltningsmyndigheter liiite sexigare för en yngre publik. Och förstås för att visualisera massiva databanker på ett lättförståeligt sätt.

Nöjesguiden har tagit del av information som visar att Lantmäteriet bara var den första myndigheten av många att prova på det här med att popularisera och spelifiera sitt arbete:

1. Livsmedelsverket släpper extrembegränsad Candy Crush Saga-version. Får enbart spelas på lördagar och innehåller bara godis utan färgämnen, samt osaltade nötter. Spelarna måste borsta tänderna efter varannan level ( något många kringgår genom att bara blöta borsten lite lätt).

2. Jordbruksverket släpper Goat Simulator: The Great Escape. Ett infotainmentprojekt med uppgift att informera om tidelag. Spelet går ut på att fly från före detta jordbruksministrar.

3. Trafikverket gör postapokalyptiskt körkortsteoriprogram/-spel tillsammans med Ghost, som just lanserat nya Need for Speed. I en värld där det alltid är natt, det alltid regnar och där alla, alltså verkligen ALLA, som kör bil (alla gör det) har tydliga attitydproblem.

Så här ser Sverige ut enligt Lantmäteriet (och Minecraft):

En kommentar | “Lantmäteriet bygger Sverige i Minecraft – och det är bara början…”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. jenny skriver:

    So this is the way we all want minecraft for us. https://freeaccountsgen.com/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp