Rockstjärnedrömmen

3:21 2 Dec 2013

Har jag berättat att jag uppträtt på Hultsfredsfestivalen en gång? Nej, det är klart jag inte har. Dels för att jag som nystartad NG-bloggare inte haft tid. Men också för att det hela var en så fruktansvärt märklig upplevelse. Jag lovar att skriva mer om den där Hultsfredsgrejen. Snart. Men det är inte riktigt det som det här inlägget ska handla om.

 

Det handlar om min livslånga längtan efter att lära mig spela ett instrument, och hur den där längtan alltid fått se sig besegrad av min totala brist på tålamod. Jag tror att jag kan ha hittat motgiftet, framgångselixiret, nu.

 

Rocksmith 2014.

 

Rocksmith är Ubisoft fortsättning på det där Harmonix gjorde till en miljardindustri med Guitar Hero-spelen. Då handlade det ju mest om en västerländsk spelutvecklare med lite bättre musiksmak än de japanska originalen. Och ett sug att tjäna pengar på dåligt ihopsatta plastleksaker, förstås. Genren tog död på sig själv rätt snabbt när klena spinoff-serier och kloner dök upp fem gånger i månaden. Men någonstans där på vägen insåg någon också värdet i spelupplägget som ett verktyg för lärande.

 

I Rocksmith kopplar du in din elgitarr eller -bas i tv-spelskonsolen. Efter det är upplägget väldigt likt Guitar Hero-grunden. Men istället för stora plastknappar att hålla ner är det faktiska strängar och faktiska band.

 

Jag har suttit hela förmiddagen och nött rytmgitarr till Weezers ”Say it ain’t so” (jag är alltid så sjukt svag för Weezer-låtar i musikspel). Det går framåt. Långsamt, men ändå framåt. Spelets ”Learn a song” är så fruktansvärt pedagogiskt gjort. I början spelar du bara specifika nyckeltoner. Ju bättre du är, desto mer av låten spelar du. Efter en dags jobbande sätter jag ungefär halva låten. Men det bästa är att det inte bara känns som att jag trycker in knappkombinationer i muskelminnet. Jag lär mig hela figurer. Får träna på extra svåra passager i halv hastighet.

 

Jag har fortfarande fullt förtroende för att mitt tålamod ska ta död på också det här försöket. Men kanske, kanske kan den där drömmen om att få spela på Hultsfred igen få besannas.

 

Det gäller ju att sikta högt.

 

(Kommer jag lära mig låten? Jag återkommer med rapport under veckan!)

13 kommentarer | “Rockstjärnedrömmen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Parisa Amiri skriver:

  Gu, älskar att det heter ”Ubisoft”. Låter som att det hade kunnat vara Fubus konkurrent med bruna foamjackor. 

 2. SPEL – Michael Gill skriver:

  Haha, jag har inte ens tänkt tanken. Men ”You be soft” är ju faktiskt ett helt genialiskt klädmärkesnamn.

 3. rihan skriver:

  I love your site very much I also want to make a website but I do not make it but your website is very sweet great website if you find it then see our website too

 4. anjli20 skriver:

  Amazing website l like your website thanks for sharing the post

 5. esha skriver:

  I just found this good blog and have high hopes for it to continue. Keep up the great work, its hard to find good ones. I have added to my favorites.

 6. ”The rock star dream” typically refers to the aspirational and often glamorous vision that individuals may have of becoming a successful and iconic rock musician. This dream is associated with the allure of fame, adoring fans, performing on stage, and the general rock and roll lifestyle.

  For many, the rock star dream encompasses not only musical success but also a sense of freedom, rebellion, and creativity. However, it’s important to note that the reality of pursuing a career in the music industry can be challenging, requiring dedication, talent, hard work, and sometimes an element of luck.

  The phrase is also used more broadly to describe the desire for a lifestyle associated with rock stars, often characterized by a carefree attitude, artistic expression, and a non-conventional approach to life.

  Apply now for best jobs .top recruitment agencies in pakistan.Thank you!

 7. Sadiq Ahmad skriver:

  An Whatsapp is more than just a messaging app; it’s a comprehensive communication tool that has significantly impacted how we connect and interact in the digital age. Its universal appeal lies in its simplicity, security, and the wide range of features it offers,

 8. Alfalah Host skriver:

  Rockstjärnedrömmen utforskar den spännande och ibland kaotiska världen av musikindustrin genom berättelser om kändisar och deras resor till berömmelse. Med en blandning av glamour, dramatik och inspiration tar programmet tittarna med på en magisk resa genom rockhistorien. Det är en fascinerande inblick i livet som rockstjärna och den långa vägen till att uppnå drömmar och framgång inom musikbranschen.

  Best Digital Marketing Agency In Pakistan.
  Alfalah host

 9. Rockstjärnedrömmen beskriver en dröm eller aspiration att bli en framgångsrik rockstjärna, känd för sin musik och scenframträdanden.
  Denna dröm kan inkludera att spela inför stora publik, turnera världen över och skapa musik som berör och inspirerar människor.
  Att följa rockstjärnedrömmen kräver passion, talang, hårt arbete och ibland även tur och envishet för att nå framgång i musikbranschen.

  Best Eye Hospital In Pakistan.
  Laser Vision Correction

 10. The rock star dream epitomizes the pursuit of fame, fortune, and artistic expression, fueling the aspirations of countless musicians across generations.

  With its allure of adoring fans, electrifying performances, and rock ‘n’ roll lifestyle, the dream embodies the ultimate fusion of passion and ambition.

  Yet, beneath the glitz and glamour lies a journey fraught with challenges and sacrifices, where perseverance and talent intertwine to transform fantasy into reality.

  Cab service!

  annaplois to airport

 11. Allied materials skriver:

  ”The Rock Star Dream” embodies a fervent desire for fame, adoration, and artistic expression. Michael Gill delves into the psyche of aspiring musicians, exploring their passion, struggles, and the relentless pursuit of stardom.
  Through vivid imagery and poignant storytelling, Gill captures the electrifying highs and crushing lows of the rock ‘n’ roll lifestyle, painting a portrait of ambition and resilience in the face of adversity.
  It’s a journey fueled by raw talent, determination, and the unwavering belief in the transformative power of music.
  In ”The Rock Star Dream,” Gill invites readers to glimpse into the tumultuous yet intoxicating world where dreams collide with reality, leaving an indelible mark on those who dare to chase them.

  concrete transit mixer karachi

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg