5:19 30 Mar 2021

Jag hade tänkt bidra med mina tio öre till diskussionen om media- och kultursveriges nepotism. Ni vet, debatten som väcktes till liv av Sanna Samuelssons artikel i GP här om veckan och som dött ut nu. Men låt mig komma sent till festen herregud

Jag är iaf av åsikten att jag skulle vilja leva i ett kastsystem där endast kändisbarn får regera.

I en perfekt värld skulle vi ha Blue Ivy på toppen av samhällshierarkin, sen rangordnas vi helt enkelt efter hur kända våra föräldrar är i förhållande till hennes. Jag skulle kunna tillåta viss rörlighet mellan samhällsskikten, man kan till exempel social climba genom dejting. Men förutom det så är det vi, okända, som tillhör pöbeln. Resten dyrkas.

Lite som det är nu.

Av den anledningen hade jag tänkt lista mina favoriter bland barn till kändisar som inte är kända än, förmodligen för att de valt ett liv utanför strålkastarljuset. Men som tur är går strålkastarljuset att justera lite så det strålar i valfritt barns riktning.

 

Hallie Jade

En sak som fullkomligt shakes me to my core är att Eminems dotter har blivit en extremt basic influencer-tjej. Det är fashion hauls och skincare tutorials och starbucks. Men man blir så himla glad ändå för att herregud vilken speciell uppväxt hon hade.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hailie Jade (@hailiejade)

 

Alexandria Zahra Jones

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lexi Jones (@_p0odle_)

Det absolut minst förvånande i världshistorien måste vara att David Bowie och Imans dotter är otroligt snygg och cool. Jag vet absolut ingenting om henne mer än att hon är 20 år och kanske bor i New York. Jag kom även över ett klipp på en låt hon har gjort och förlåt men är det inte den låten typ ett scoop? Ska absolut skriva en clickbait-rubrik nu.

 

 

Lourdes Leon

Madonnas äldsta dotter har enligt sin mamma mycket talang men saknar driv. :’) Hon debuterade på instagram i år genom att svara extremt otrevliga svar på alla kommentarer som nämnde hennes mamma. På frågan om när hon ska börja sjunga som sin mamma svarade hon “i’ll sing at your funeral,” och när ngn kommenterade om hon minns när hon spelade piano på sin mammas konsert svarade hon “remember when u realized u would never amout to nothing.” An icon and a legend.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LOLA (@lourdesleon)

 

Iris Apatow

Iris är dotter till filmskaparen Judd Apatow och skådespelerskan Leslie Mann och hon har, precis som sin syster Maude, satsat på en karriär inom skådespeleriet. Problemet är bara att Iris är jättedålig på det, något jag baserar på hennes insats i (sin pappas serie) “Love” på Netflix. Det hon är bättre på däremot att att vara cool på instagram och det räcker verkligen för mig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Iris Apatow (@irisapatow)

 

Anaïs Gallagher

Ännu ett kändisbarn som är modell. Min teori är att om tio år så kommer ordet modell vara synonymt med kändisbarn och vi kommer berätta för våra barn om en svunnen tid då modeller var helt vanliga människor som blev upptäckta av en agent när de var ute på stan och våra barn kommer storkna. Här har vi iaf Oasis-sångarens dotter som jag insåg nu är dotter till Noel och inte Liam? Känner mig roofied? Stryk henne från listan!!!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Anaïs Gallagher (@gallagher_anais)

 

 

C’est la fucking tout jag försökte hitta en cool intressant kille men misslyckades som vanligt. Jag har dock höga förväntningar på Amber Rose och Whiz Khalifas son Sebastian. Tycker han e så himla gullig jag ser framför mig att han typ kommer bli stor på twitter? Om twitter finns om tio år när han e 18 :)

 

// Michelle

 

10:15 15 Feb 2021

Heej hur mår ni? Jag har skrivit ett ohämmat blogginlägg i väntan på den ryktade artikeln som ska komma ut om Armie Hammer (var är den? hallå?) Det ska tydligen vara någonting chockerande och fruktansvärt vilket är så himla obegripligt. VAD kan chocka oss mer än cannibalism??? 

Vi gjorde iaf en förfärlig liten instagram live nyligen då jag ställde den viktiga frågan: vad är värst, tidelag eller nekrofili? Umm Socrates just called and wants his big philosophical questions back 😂

Min poäng är att jag redan använt upp min kvot för tidelags-skämt den här månaden. Vilket blir ett problem för jag hade redan förberett ett blogginlägg om just det. Vilket olyckligt sammanträffande!

Här är listan ingen bad om på kändisar som högst troligen idkar tidelag enligt mina beräkningar:

 

Iggy Pop

Vi inleder med The Passenger-sångaren Iggy Pop och hans papegoja Biggie Pop, som av oförklarliga skäl har ett eget, väldigt aktivt instagramkonto.

Det är mycket att ta in när man kommer över Biggies flöde för första gången, men nästan ännu mer när man konsumerar innehållet för tjugonde gången, like me. Nedan är till exempel en skärmdump på när Biggie blir omhändertagen av Iggies tjej iklädd sexy nurse-kostym. Jag kan tyvärr inte ge mer kontext än så. 

 

Sen har vi ett par favoriter från när Biggy dricker vin, samt en middagsbjudning med Iggy, Biggy och ett dussintal gosedjur.

Jag säger inte att Iggy definitivt har försökt get freaky med Biggie, jag säger bara att vi inte kan säkerställa det utom allt rimligt tvivel.

 

 

Kylie Jenner

Skrev ju ett inlägg om alla djur Kardashians avverkat genom åren för ett tag sen, ett inlägg som förtjänar stora journalistpriset tbh. Störst djur-hoarder i familjen är utan tvekan Kylie, som kanaliserade alla känslor inför att vara ihop med jubelidioten Tyga genom att shoppa valpar.

Är det en slump att Kylie, ansiktet utåt för sexy dog-girls everywhere, sen slutade umgås med sin stab av hundar samtidigt som hon blev ihop med Travis? Självklart inte. Min teori är att Travis kände sig hotad av Normies starka side hoe energy. 

Exhibit A: som vi alla minns så kunde Travis inte komma ihåg namnen på Kylies pälsvänner när de intervjuades i GQ för ett par år sen trots att det var fysiskt omöjligt att undgå namnen Normie och Bambie om man följde Kylie på instagram då det begav sig. Det var liksom självklart en härskarteknik från Travis håll. Jag “minns inte namnen” på mina pojkvänners ex heller. I rest my case. 

 

Arnold Schartzneger

Arnold har, som tidigare nämnts på den här bloggen, en väldigt intim relation med sina husdjur och av den anledningen hamnar han egentligen högst upp på listan över kändisar som högst troligen idkar tidelag. Jag ser liksom ingen annan anledning till att ha en petite, domesticated åsna som spatserar runt fritt i huset? Ännu mindre ser jag en anledning till att döpa sin åsna till det väldigt sexiga namnet Lulu. Om en man får fria tyglar att döpa sin åsna till vad som helst och han väljer namnet Lulu..…….. somebody is most probably ee-oring something.

Salma Hayek

Som vi alla vet är ugglor en så kallad triple threat: de kan se i mörkret, är kloka, och heta. Skoja, men jag skojar inte när jag säger att det finns en otrolig sexuell energi mellan Salma Hayek och hennes tama ugglor.

I vanliga fall hade jag haft full förståelse för Salmas beslut, liksom, in this economy? Man måste hålla alla dörrar öppna. Men Salma? Hon är en av få kvinnor som lyckats kamma hem en miljardär!! Hon är relationship goals nr 1 efter Lauren Sanchez!!! Så jag förstår inte alls varför hon slösar tid på att ragga på ugglor. Leave some for the rest of us Salma!!!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Salma Hayek Pinault (@salmahayek)

 

 

 

You guys det är alla kändisar jag kommer på nu på rak arm. Minns ni förresten när tullen i tyskland inte lät justin bieber ta med sig sin apa in i landet så han lämnade den bara där på flygplatsen? Klassiskt toxic boyfriend-beteende.

Celebrities, they’re just like us ;)

 

// Michelle

 

 

Usch det här känns jättefånigt men INLÄGGET ÄR OBVIOUSLY SATIR eller vad man nu ska kalla det för att Biggie nt ska stämma.
11:16 21 Jan 2021

Det har kommit till min kännedom att grandzaddy Biden har vunnit valet. Grattis till honom! Jag kan inte så mycket om politik för att mansröster blir till en ljudmatta i mina öron. Male privilege att kunna hänga med i debatter smh.

Det jag däremot är väldigt bra på är att uppdatera mitt twitter- och instagramflöde like a motherfucker. Jag har därför blivit en fullfjädrad USA-korrespondent och nu tagit på mig ansvaret att sammanfatta de senaste dagarna i amerikas förenta stater.

 

Tiffany Trump

Först och främst måste jag belysa att Tiffany Trump hade the audacity att förlova sig dagen innan Biden skulle sväras in. Till ingen mindre än en 23-årig mångmiljonär uppväxt i Nigeria. Det blir inte mer chaotic energy än så. Godspeed Tiffany Trump! Hon är min Lady gaga. 😍

 

Karlie Kloss

Vidare tänkte jag ta tempen i Kushner-hemmet. Ivanka Trump är ju gift med Jared Kushner vars bror Joshua är gift med supermodellen Karlie Kloss, även känd som Taylor Swifts före detta bästa kompis. Karlie har tidigare fått kritik för att hennes girlboss-persona inte går ihop med bristen på avstånd hon tagit från hennes svågers politik. Men efter valet gav hon ett litet svar på tal i form av ett “I’ve tried” i kommentarsfältet på hennes tweet. Cute, tyckte jag.

 

 

Pamela Anderson

Sanna Michelle-heads vet att min Romeo och Julia-saga är den om Pamela Anderson och Julian Assange. That’s right Baywatch-Pam och den våldtäktsanklagade cyberterroristen slash frisetskämpen Assange har KANSKE haft ihop det. Och med kanske menar jag att Pamela sa i någon intervju med Fox News att: “Det finns ett romantiskt band mellan oss för att det är en romantisk kamp, och vi har en viss närhet…”

Det här är relevant för USA-valet eftersom jag följer Pamela på Twitter and let me tell you jag oroar mig över hur hon mår. Dagarna innan Biden skulle sväras in fylldes mitt flöde av dikter och tweets och röstmeddelanden från Pam som bad Trump att benåda Assange. Tyvärr blev det inte så så kan någon plz check on Pamela?

 

Lil Wayne

Den han valde att benåda istället var Lil Wayne. Iconic move to be fair. Lil Wayne tillhör den kategori av kändisar som kan literally 6 foot 7 foot on me and I’ll still stan. Minns ni förresten när han var med i The Masked Singer i fjol? Nej inte jag heller.

Jag orkar inte läsa alla artiklar om varför Lil Wayne ville bli benådad igen men har för mig det var typ att polisen hittade olaga vapeninnehav på Waynes flygplan och eftersom han suttit inne tidigare i sitt liv skulle han nu få ett fängelsestraff på 10 år. Det sätter in hans endorsement av Trumps kampanj och nedanstående bild i en ny kontext. Ibland måste man vara sitt egna virus för att inte låsas in i en cell.

 

Ella Emhoff

Bäst på hela inauguration-ceremonin var oväntat nog inte att Jennifer Lopez smög in en inte så diskret produktplacering av hennes hitlåt Let’s Get Loud på bästa sändningstid, utan snarare Kamala Harris styvdotter Ella Emhoff.

 

Ella Emhoff studerar textildesign med inriktning stickning på Parsons i New York och är härmed utsedd till min nya favoritperson. Jag vet att Joe Bidens fru är FLOTUS i ordets rätta bemärkelse men Ella Emhoff är the FLOTUS of my heart.

 

Melania

Sist men inte minst vill jag lämna er med det här klippet på Donald och hans chey Melania direkt efter de lämnat sin tjänst som flotus och potus. Melania verkar inte så pepp, hon kanske har pms? :/

 

 

And that, your honor, is that on american politics 😘

// @itsbritneybitch__69

1:23 19 Nov 2020

Sup fam

 

Nu ska jag lista alla raplåtar jag kan utantill:

Just lose it med Eminem

‘03 Bonnie and Clyde med Beyonce och Jay z

Superbass med Nicki Minaj

Work med Iggy Azalea

99 problems med Jay z

Empire state of mind med Jay z och Alicia Keys

:)

Jag kan även alla High School Musical-danser utantill och Miley Cyrus Hoedown Throwdown ni vet, 00-talets tiktok-dans.

Jag är liksom en väldigt specifik typ av människa och den typen är Penny Parnevik.

Mitt största problem under pandemin är att inte vara en total spambot online. Har stoppat mig från att låta min story bli —————————————————- DAGLIGEN.

Hur roligt att Mileys riktiga namn egentligen är Destiny Hope men att hon bytte namn till sin Disney Channel-karaktär och blev sen irriterad på att folk inte slutade associera henne med sin roll som MILEY Stewart i Hannah Montana.

Vad är det som händer med Khloes haka? Det är implantat eller fillers det ser jag väl men hon tänkte bara lägga till den helt okommenterat? okej

Det här var grejer jag egentligen ville lägga upp som story men lyckades lägga band på mig.

Självaste blogginlägget hade jag tänkt skulle handla om kändiskonst och deras extremt uppenbara gemensamma nämnare.

 

Anthony Hopkins

Vi börjar med grandzaddy Anthony Hopkins. Som jag för övrigt är ganska säker hette “SIR anthony hopkins” på instagram innan. Jag vet det för jag minns att jag la ner jättemycket tid på att hitta alla kändisar som har fått titeln “sir” och “dame” av drottningen och valt att inkludera det i sitt instagramnamn. Jag har för mig att det bara var typ Rod Stewart, Judi Dench och Anthony Hopkins (dream threesome) så min research ledde inte till något scoop precis.

Skärmdump från instagram.

Men ah det vi ser här är lite abstraherade kvinnoporträtt. Det är läppar och ögon och lite målarfärg som har kastats på duken. The blueprint of celebrity art. 

 

Sylvester Stallone

Tydligen målar Stallone och vad har vi här? Jo men lite spännande FÄRG och FORM och något sexigt ansikte.

Skärmdump från instagram.

 

James Franco

Gud vad det verkligen bara är manliga kändisar som fått för sig de har talang och kan sälja tavlor. Ny och fräsch spaning av mig. Anyways här har vi James Francos parallella karriär som *artiste* (uttalas på franska). Och nej, det är inget sexigt porträtt men det är ändå något med stilen som ringer en klocka. Det här är förresten typisk killkonst. Erkänn om du är kille och läser det här är det exakt såhär du hade velat måla. 

Skärmdump från instagram.

 

Adrien Brody

Vidare har vi Adrien Brody, vars instagram för övrigt är a fucking trip. Han målar mest fiskar vilket gör honom till undantaget som bekräftar regeln haha jag vet inte vad det uttrycket betyder, men han e ett undantag iaf för det finns ingen annan kändis som målar fiskar. Grattis Brody.

Skärmdump från instagram.

 

Pierce Brosnan

Starka ulrica hydman vallien-vibes på pierce brosnans konst. Ni vet hon designern vars glaskrukor och skålar med tulpaner, ormar och ansikten definierade heminredningen på 90-talet? Visste ni förresten att anledningen till varför hennes grejer blev så populära var för att Monica i Friends hade en sån skål i sin lägenhet? Det var liksom väldigt lyckosam produktplacering för Ulrica som sen blev typ Sveriges enda designer. Hennes fula tulpaner och ansikten ger mig dock kalla kårar och de ser exakt ut som Pierce Brosnans konst. Och Anthony Hopkins. Och Stallones. Okej gud min poäng i det här inlägget skulle liksom vara att alla kändisar målar som Carolina Gynning, men nu kom jag på att deras gemensamma nämnare snarare är Ulrica Hydmans fula glaskonst. 

Skärmdump från instagram.

 

Är anledningen till att alla kändisar målar likadant kanske att Stallone och Gynning osv älskar Friends?

 

LYSSNA på veckans avsnitt av Paparazzi!! Max pratar jätteroligt om hur mkt han älskar när kändisar skiljer sig och jag har en lång teori om dagens Kardashian-ideal baserat på en studie om fiskmåsar. Samt tar äntligen upp Zara Larssons kulturella appropriering och rykte i USA.

// @itsbritneybitch__69

7:52 16 Sep 2020

Under det senaste året har hashtaggen #FreeBritney florerat i varje hörn av internet och för personer som inte lagt ner sina 10 000 timmar på att dyrka marken poptjejer går på kanske det råder en viss förvirring. Fri från vad, exakt? Och varför?

I och för sig hade de flesta säkert undrat vad det är som pågår med Britney oavsett hashtag, för ingen har väl undgått galenskapen som är hennes instagram? Och med galenskap menar jag Michelangelo-galen, Caravaggio-galen. En mästare är vad hon är. Louvren!!!

Men Free Britney-rörelsen har faktiskt inte varit superenkel att följa även för oss dedikerade fans, så därför kommer här en tidslinje med det händelseförlopp som lett till att en av vår tids största ikoner är berövad sin frihet:

 

Hur det började…

Britney slog igenom som globalt popfenomen efter sin start som barnstjärna i Mickey Mouse Club tillsammans med Ryan Gosling, Christina Aguilera och Justin Timberlake. Som tagen ur varje skivbolagsgubbes våta girl next door-dröm blev hon ansiktet utåt för 00-talets popstjärnor. Hon var allt i en tid innan sociala medier vattnade ur värdet av paparazzi-bilder och mobilkameror gjorde det omöjligt för kändisar att festa bland vanligt folk.

Tyvärr nådde allt sitt slut då Britney åkte in och ut ur rehab och lades in på psykiatrin två gånger 2008. Hon blev känd för sina “psykbryt” inför paparazzin, då hon bland annat rakade av sig allt hår och körde bil med sin bebis i famnen, utan bilstol och bälte.

Följaktligen tvingades Britney in i ett temporärt förmyndarskap med sin pappa Jamie och advokaten Andrew Wallet som förmyndare. Problemet är bara att det inte blev så “temporärt.”

 

Vad är ett förmyndarskap?

Ett förmyndarskap innebär mer eller mindre att personen i fråga blir omyndigförklarad. I Britneys fall innebär det att Jamie och Wallet tar alla juridiska, ekonomiska, och hälsorelaterade beslut åt henne. Enligt rykten är hennes vardag extremt kontrollerad. Till exempel får hon inte köra bil, umgås med vem hon vill och tvingas ta mediciner som har som avsikt att göra henne likgiltig inför sin livssituation. (Obs, rykten, som sagt.)

Som utomstående person är det omöjligt att veta huruvida Britney är i behov av ett så pass strängt förmyndarskap. Jag vet självklart inte vidden av hennes tidigare missbruk och psykiska problem. Men sen 2008 har hon släppt flera album, tagit sig an fyra värdsturnéer (varav majoriteten var utsålda), blåst liv i konceptet “residency” igen tack vare sina superframgångsrika shower i Las Vegas varje vecka under flera års tid och fått rekordhög lön för sin jury-medverkan i X-Factor. Allt detta utan klagomål eller negativa rykten om sitt psykiska tillstånd.

Jag tvekar inte på att Britney behöver omringas av bra människor med goda intentioner, men det låter inte precis som att hon är totalt inkapabel att ta hand om sig själv? Hon har varit en av de högst betalda artisterna och ett himla power house det senaste årtiondet… och behandlas som… ett barn?

 

Vad triggade rörelsen?

Britneys fans har engagerat sig i Britneys frihet sen förmyndarskapet inrättades 2008, men det var när hon i början av 2019 helt plötsligt meddelade att den kommande Las Vegas-showen skulle ställas in väldigt abrupt som hennes fans började engagera sig ännu mer. Enligt Britney ställdes showen in på grund av pappans sviktande hälsa och Britney ville helt enkelt tillbringa mer tid med sin familj.

Men i samma veva sa Britneys ena förmyndare, Andrew Wallet, upp sig och uttryckte att förmyndarskapet bör avvecklas: “Substantial detriment, irreparable harm and immediate danger will result to the conservatee and her estate if the relief requested herein is not granted on an ex parte basis.” (Alltså: Britney och hennes egendom kommer skadas om den avveckling jag föreslår ej beviljas.) Och med dom orden lämnar Wallet och gör Jamie Spears till ensam förmyndare. Samtidigt läckte paparazzibilder på när Britney checkades in på något slags rehab.

Enter: podcasten Britney’s Gram. Som ni hör på namnet så är det mycket riktigt en podd dedikerad till att analysera Britneys mästerverk till Instagram. Tydligen hade en mycket trovärdig juristassistent som jobbat med Britneys förmyndarskap ringt in till Britney’s Gram och berättat att Jamie Spears hade ställt in Britneys kommande show för att hon vägrat ta sina mediciner och som konsekvens tvingat henne till ett rehabiliteringscenter för psykiskt instabila.

Klipp till: alla tror på telefonsamtalet från den anonyma juristassistenten och blåser liv i #FreeBritney-rörelsen som om det inte fanns någon annan sanning. Personer som Miley Cyrus, Paris Hilton, Bella Thorne och Snookie har uttryckt sitt stöd för rörelsen. Till och med Britneys ex-man Jason Alexander närvarade utanför domstolsförhandlingarna för att stötta (de var gifta i 55 timmar absolut, men icke desto mindre, gifta.)

 

Britneys pappa

Självklart bygger rörelsen på lite mer bevis än ett möjligtvis fejkat telefonsamtal. I mean, det faktum att Britney har kammat hem enorma summor pengar det senaste årtiondet och en stor procentandel av den inkomsten hamnar i hennes pappas fickor är värt att ifrågasätta. Det ligger trots allt i hans intresse att förmyndarskapet ska fortgå utan insyn från allmänheten.

Värt att nämna i det här trasslet är att pappan Jamie inte verkar vara superskön. Förra sommaren anmälde Federline, pappan till Britneys två söner, Jamie för att ha agerat våldsamt mot den äldsta sonen. Det hela slutade med att vårdnaden av barnen gick från 50-50 till 70% hos Federline och 30% hos Britney. Några månader senare gjorde den 13-åriga sonen Jayden en klassiker: en instagram live där han delar med sig av hemligheter om Britneys livssituation – trotsigt tonårsbeteende vi älskar och stöttar här på Paparazzi :) Under denna live så får Jayden frågan “Is your grandpa a jerk?,” varpå han svarar: “Yeah, he’s a pretty big dick. He’s pretty fucking gay as shit. He can go die.”

Bra att veta homofobi is alive and well. :)

Kontot raderades såklart väldigt snabbt.

Sen denna dispyt har Montgomery, en kvinnlig förmyndare, tillfälligt ersatt Jamie som ansvarig för Britneys privatliv. Jamie är dock fortfarande ansvarig för Britneys ekonomi.

 

Britneys Instagram

Britneys sociala medier är som sagt en guldgruva för superknäppt innehåll. Hennes udda beteendet online i kombination med uttråkade fans i social-distanserad karantän har varit lite som gender reveals i kombination med torra skogar. Det har tagit hus i helvete.

Prick allt har använts som bevis på att hon ropar på hjälp. “Ha på dig något gult i nästa bild om du vill ha hjälp,” var en av tusentals kommentarer som användes som bevis på att Britney aaabsolut är fängslad när hon någon dag senare bar en gul topp:

Ännu ett inlägg som användes som bevis på Britneys desperata rop på hjälp är den här bilden:

 

Ser ni att det står “Call 911” i hennes ögon? Nej precis. Inte jag heller. Är det inte helt absurt då att det här blev ett VIRALT bevis på att Britney vill bli fri? Eller så kanske det blev viralt just för att det är så absurt? Om ni läser kommentarerna så har alla taggat @fbi. Ändå väldigt roligt.

 

Britneys mamma

Britneys mamma Lynne Spears, skild från Jamie sen 2002, ansökte om att bli en del av förmyndarskapet 2019, framförallt för att kunna vara involverad i beslut angående Britneys hälsa.

Under denna period upptäckte fans att Lynne visade sitt stöd för Free Britney-rörelsen genom att gilla kommentarer från oroliga fans. När folk märkte att flera free britney-kommentarer raderats från Britneys kommentarsfält så skrev Lynne att hon lagt märke till det med.

 

Rättshandlingar

Jag har länge känt lite skuldkänslor inför min besatthet av Britneys mående och frihet. Det var trots allt folkets intrång på hennes privatliv (samt en del missbruk av diverse substanser vågar jag nog påstå) som resulterade i att hon rakade av sig håret och bröt ihop 2007. Jag, som fan, vill inte upprepa och bidra till samma toxiska fan-kultur.

Av just den anledningen var det med glädje som jag läste att Britney nu uttalat sig om Free Britney-rörelsen för första gången, och det var positivt!! Hur kan jag veta det, kanske ni nu undrar. Well, tydligen är rättshandlingar offentliga i USA. Tack vare detta vet vi att redan i maj 2019 föreslog Britney att förmyndarskapet bör upphäva. 

I dokument från augusti i år kan vi läsa att Britney inte nödvändigtvis vill bli helt fri från sitt förmyndarskap, hon vill gärna ha kvar Montgomery (kvinnan som tillfälligt ersatte Jamie). Hon vill bara inte ha sin pappa som förmyndare.

Vidare skriver Britneys advokat att Britney vill kunna ha möjligheten att ansöka om att förmyndarskapet ska avvecklas i framtiden. Och att hon i den här fasen av sitt liv, då Britney försöker åstadkomma personlig autonomi, välkomnar och uppskattar sina upplysta fans stöd. Vidare står det att Free Britney-rörelsen är långt ifrån en konspirationstori och skämt (ord hennes pappa använt för att beskriva rörelsen i intervjuer.) Britney menar att kritiken som riktats mot hennes förmyndarskap snarare är en direkt konsekvens av att Jamie sett till att allt pågått i det dolda i så många år.

Låt oss bara ta in detta i en sekund: Britney Spears bekräftar själv att #FreeBritney-rörelsen inte är en konspirationsteori.

 

Hur blir det nu?

Tanken på att Britney levt ett liv då hon kommersialiserats och förminskats till en sexig kassako av först musikindustrin och nu tydligen sin egen pappa gör mig galen. Samtidigt vill jag ändå tro att Britney ser att förmyndarskapet tillåtit henne att fortsätta vara en av de högst betalda och mest aktiva artisterna under det senaste årtiondet. Arrangörerna av hennes världsturnéer och Las Vegas-residency hade kanske inte vågat satsa på henne förmåga att leverera om det inte vore för att de kan se alla tusen sätt Britney formats till en pålitlig och säker satsning.

Som hon skriver i bildtexten till ett av sina knäppa inlägg: “You may not know this about me, but I am strong, and stand up for what I want!” Så jag väljer ändå att tro att Britney vet vad hon håller på med och kommer komma ut ur det här med en relativt uttänkt lösning från hennes håll. Att tro på någonting annat vore att infantilisera henne ännu mer tänker jag.

 

Under den senaste rättegången beslutade domaren att det nuvarande förmyndarskapet ska fortgå fram till februari 2021. Britneys syster Jamie Lynn (ja, systern heter pappans + mammans namn hurså) har tagit över ansvaret för Britneys stiftelse för att försäkra att hennes egendom går till hennes söner om Britney skulle dö. Så sakta men säkert verkar denna kassako hamna i lite snällare händer.

 

He re gewd jag har nu alltså skrivit 7 A4-sidor om Britney Spears. Normalt.

Glöm nu inte att lyssna på vårt senaste avsnitt av Paparazzi!! Jag raggar på Michaela Spielbergs ex, diskuterar huruvida Keeping ups sista säsong innebär slutet på dagens kändisbesatta kultur, och Max recenserar Zac Efrons tjejsmak och Chris Evans läckta dick pic. Obligatorisk lyssning annars blir d straff!!!

// @itsbritneybitch__69