Är Camila Cabello rasist?

2:13 22 Dec 2019

Är ni lika oroliga för Seniorita-sångerskan och relationship-scammern Camila Cabello som jag? Har ni också legat vakna otaliga nätter och oroat er över hennes ekonomi då hennes senaste skivsläpp Romance tyvärr inte klättrar på listorna som folk förutspått? Svettas ni av tanken på att hon ska ut på en ARENA-turné nästa år utan att ha sålt tillräckligt med biljetter? Eller är ni kanske av åsikten, vem fan är Camila Cabello?* WELL! Om ni inte redan var oroliga/ointresserade kan jag nu meddela att hon återigen är på tapeten på twitter, inte för sin (fejkade) relation med Shawn Mendes utan…..sitt 15-åring-på-Tumblr-snack mot POC, ugh….wow. Mår skit? 

Har ni läst rubrikerna men känt: fan jag orkar inte sätta mig in i detta nu OCKSÅ, det är fan jul och JK Rowling kom nyss ut som transfob, GIVE ME A BREAK! 

Ingen fara, pappa Max ska minsann reda ut detta för er i en kort summering: 

2012. (URSÄKTA, mår piss bara av att tänka på hur internet och skämt-kulturen var 2012 pre att vi alla blev woke?) Tänker ni: Hur skämtade en basic white girl 2012? Look no further än Camila Cabellos Tumblr precis innan hon slog igenom på x-factor samma år. Här kommer tre exempel på ABSOLUT problematiska skämt:  

 

 

 

Förlåt men har tyvärr sett hur jag själv uttryckte mig som 15-åring och it aint pretty? Vad var fel i ens hjärna??? och HUR kunde man gå från en hjärnkapacitet likt en amöba till *intellektuell*?? Jag hade verkligen noll kulturkapital i form av bloggar och hemsidor som informerade mig om samhällsstrukturer back then, fyfan. Aja, sjukt bra frågor Max… tillbaka till Camila! HUR var skämt om kvinnomisshandel en grej för basic girls 2012? Jobbigt att vara i samma rum som Rihanna nu tänker jag dessutom…. på tal om inget. 

SIDENOTE: Det är dock inte första gången en internet-kämpe har grävt fram Camilas tumblr-aktivitet.
Hon blev ett öppet mål för internethat när hon lämnade (och enligt fans, svek) Fifth Harmony 2017. Men med en mediacirkus kring hennes senaste album som ALDRIG tar slut (hur många låtar kan hon använda för promo? Jag har tappat räkning nu) har såklart twitter vaknat till liv igen. 

Har hon bett om ursäkt? Givetvis, allt annat vore en PR-tragedi: 

Jag använde ett språk som jag skäms över och kommer ångra för resten av mitt liv. Jag var obildad och okunnig och när jag lärde mig om historien och innebörden av ett sådant hårt och kränkande språkbruk skämdes jag över att jag någonsin använt det. Jag bad om ursäkt då och jag ber om ursäkt igen! 

 

Att hon trillat ned från en scen, slagit i huvudet och vaknat på rätt sida av “hur man uttrycker sig och skämtar” som en vuxen individ finns det bevis efter bevis på. Vi snackar allt från black lives matter till engagemang för homosexuella, transpersoner, ja listan kan göras lång. Men räcker det? Är vi förlåtande mot Camila samt alla andra kändisar som har suttit i samma problematisk-på-internet-båt (alltså: Justin Bieber, Shawn Mendes, Kevin Hart, Sabrina Claudio, SZA och.så.vidare)? Hur sjukt är det inte att vi alla typ växt upp på internet, tänkt att vi är odödliga, uttryckt oss galet men helt glömt att internet verkligen aldrig glömmer?

 

// Max

 

*Det KAN vara så att jag är lite partisk heh

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp