Gustaf Norén i Breaking News

8:18 4 Jun 2015


Spola fram till 22:20

Igår gjorde Gustaf Norén, fd sångare i Mando Diao, kaos i rutan och sopade banan med såväl Kleerup som Nordpolen sett till konstig stämning. Det är sällan man ser F&F tappa tråden, men det gjorde de igår. 

Tidigare under dagen landade beskedet om Gustafs sorti från Mando Diao som en liten bomb i popmusiksverige. Eller stopp, Gustaf avbryter redan här och menar att detta är en motsägelse i sig och att det första man måste göra är att reda ut vad Mando Diao egentligen är.  

”Mando Diao är som två stenar – jag och Björn – som slås mot varandra och skapar gnistor. Utan den ena är det bara en sten som slår i luften.”


*illustrerar en sten som slår i luften*

Han börjar sedan dirigera intervjun, och leder Filip & Fredrik på en snårig stig genom Dalarnas  skogar. Frågor besvaras med undvikande ”vi kommer säkert komma fram till det senare” och rena Goddag Yxskaft. Samtalet kulminerar i citat som: 

1. ”Min bil är mer emotionell.”
2. ”Jag har aldrig velat göra någon sorts musik, jag tycker det är obehagligt.”
3.  ”Nu har jag mycket feber. Men jag skulle raka mig innan jag kom hit. Gick till ICA, köpte rakgrejer. Men det fanns ingen after shave. Då kunde jag inte hålla tillbaka tårarna.”
4. ”Jag har ju lite preparat i kroppen också, men det var en portal till en annan tid.”
5. ”Jag har alltid sett musikkonstellationer som ett sår.”

Intervjun avslutas med att Gustaf beskriver att hans nästa projekt är att spela in musik på ett berg, varpå samtliga deltagare + Linnéa Wikblad äter glasstårta. För att fira ett stycke svensk tv-historia? Jag tror det. 

Se hela avsnittet här

15 kommentarer | “Gustaf Norén i Breaking News”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Anna skriver:

  För dig som har svårt att hänga med i Gustafs vokabulär:
  Sorts musik – betyder genrebunden musik.
  Rakvattnet blev istället Axe Africa som han använde när han lärde känna Björn – vilket blev en portal till en annan tid och fick honom att gråta.
  Preparaten var smärtstillande och febernedsättande.
  Han var helt förkrossad av Björns svek, det kallas chock och sorg. Men skratta på ni!

 2. Pelle Tamleht skriver:

  Skratt? Jag älskar honom. Än mer nu!

 3. Carro skriver:

  Jag tror att han håller på att hamna en psykos. Han är paranoid, osammanhängande och stundtals aggressiv, och det går inte att få kontakt med honom. Kanske en förklaring till att det skurit sig med bandet. Väldigt jobbigt att se.

 4. Anna skriver:

  Med Gustaf förlorar bandet sitt intellektuella och konstnärliga
  alibi och kvar blir bara något som liknar Takida…

 5. Viktor Larsson skriver:

  Den här texten säger mer om dig Pelle och om hur lite du faktiskt förstår, än vad den säger om Gustaf Norén. Pinsamt!

 6. Rebecka skriver:

  Första gången Dalsland nämns på Nöjesguiden? Bor man i ett bortglömt landskap på landsbygden känns sånt stort, även om det bara är en metafor. Mvh mellerudsbo

 7. casandra skriver:

  Alltså oh va fin han är gustav. Så typisk dalmas alla dalmasar är såhär sentimentala osammanhängade <3 Blir helt tårögd.

 8. Anna skriver:

  HUR kan man tycka det är är kul och fint, det är ju sjukt sorgligt. Blir paff av kommentarer jag läst ang detta. Uppenbarligen har han ju problem!

 9. Marcus skriver:

  Lågt att slänga in massa citat utan dess kontext som faktiskt var väldigt fina liknelser i dess rätta sammanhang. Denna artikel var faktiskt ett riktigt lågvattenmärke, genomsyras av en typisk mobbarmentalitet.

  Men det är väl typiskt för en bitter förståsigpå:are att leta saker att anmärka på hos konstnärssjälar vars kreativitet de själva hade gett sin högra hand för att ens ha en tiondel av!

 10. Kannan skriver:

  Men jeeez, sluta geniförklara den här mannen!

 11. Johannes skriver:

  Var kommer Gustafs tröja ifrån?!

 12. Anna skriver:

  Svårt att sluta geniförklara en person, som överallt; i Värvet, i Sommarpratarna, i Malous salong eller i intervjun ovan visar sin genialitet och originalitet i varenda stavelse.

 13. Kannan skriver:

  Originalitet sure. Geni, not so much. Bara random dryg kille med hybris, obs, så tar därför tillbaka det där med originell.

 14. Hej Sonja skriver:

  Jag tycker inte att intervjun var så kaos som många andra verkar tycka, men blir ändå vemodig av att se intervjun. För han är ju uppenbarligen påverkad av nåt plus att han verkar ha förlorat sin sten och därmed sin gnista. :( hoppas han hittar den igen på egen hand.

 15. Hej Sonja skriver:

  Johannes:
  Jag vet inte var han köpt tröjan men prova Aleister Crowleys nätshop.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla