8:55 26 Feb 2016

unique

För att fira premiärvisningen av nya Toyota C-HR i mars släpper de nu ett digitalt konstkoncept. Unique Flow är ett html5-verktyg som omvandlar dina tangenttryckningar till grafiska former likt den ovan. Såhär blev tex min!

Unique Flow är framtaget i samarbete med det London-baserade konstnärskollektivet FIELD, och tanken är att det ska illustrera hur det ser ut när man kör genom stan på dagen och på natten.

6:05 25 Feb 2016

balthazar

Jag flippade igår. Scrollade igenom mitt Instagramkonto och insåg hur bortskämd jag är matmässigt. Vi bestämde oss således för att gå till vad man i folkmun kallar ”sunkkrog”.

Sagt och gjort, det blev Balthazar på Högbergsgatan – ej att förväxla med Balthazar i New York. Alltså, verkligen inte. Soraya beställde fish&chips med någon form av remouladsås (det var det inte) och jag beställde vegburgaren med hemgjorda nachos (det var dom inte).

Döm om min förvåning när tallriken kommer in och är dekorerad med kolasås. Ohoj! Kolasås.

Jag vet inte hur jag ska runda av detta, men det kommer att gå till historien som en topp 10 konstiga krogupplevelser.

6:19 24 Feb 2016

michelinguiden2016

Idag avgjordes vilka restauranger som fick nya stjärnor i Norden, och det blev ett fullkomligt stjärnregn över Sverige – som nu är det landet i Norden med flest sådana.

Av mina gissningar gick ett tips hem i form av Upper House, medan Sushi Sho var en riktig högoddsare. Kul som tusan dock, och icke desto mindre välförtjänt!

Fetast av alla ändå var väl Fäviken som gick från noll (0) till två (2!!) stjärnor, bra jobbat!

Se alla nya stjärnor här

burger-battle

Under Gastro Nord den 26-29 april anordnar Korvbrödsbagarn tävlingen Burger Battle 2016, med Christian Hellberg i juryn. Vinnaren får 20 000 spänn att göra en matresa för. 

Här följer mitt bidrag till tävlingen. Se det som inspiration eller som antites, upp till dig. Jävligt gott är det iallafall, om än inte särskilt ortodoxt. Hamburgerpuritanerna skulle förmodligen gå bärsärk.

Pelles Srirachaburgare
Högrevsfärs
Srirachasås
Salt
Peppar
Steksmör
Snabbpicklad rödlök
Gurka
Hellman’s Majonnäs
Friscobröd (ja, till denna variant funkar Friscobröden bäst)

Gör såhär:
Tjoffa ihop högrevsfärsen  med Srirachasås, peppar och minilite salt (tänk på att Srirachasåsen är salt i sig) och forma till fina puckar. Stek i rikligt med smör.
Värm bröden i ugnen, alt stek dem i pannan.
Montera burgarna med köttet, majo, rödlöken och gurkan

Ät och njut.

Du tävlar genom att fota och instagramma din burgare med recept under #burgerbattleswe. Faller ditt recept Christian ”Sillen” Hellberg i smaken blir du en av åtta finalister som gör upp om en resecheck värd 20 000 svenska kronor. Tävlingen pågår fram till 31/3. Glöm inte att du måste ha öppen profil för att tävla. Presenteras i samarbete med Korvbrödsbagarn, läs mer på @korvbrodsbagarn.  

9:09 23 Feb 2016

strandv1-asiatisk

Denna vecka är det ”asiatisk vecka” på Strandvägen 1, som ligger på Strandvägen 1. I praktiken innebär detta en flora av rätter som spänner från sashimi och sushi, via friterade kalvbrässbollar och brysselkål (bilden) till pekinganka från rotisseriet.

Började igår och fortsätter veckan ut. Skynda fynda!

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla