Helgens roligaste bild var signerad Josefin Jinder. Fler bilder på henne och många fler finns nu både här och i festivalbloggen. Tack Åre för en förträfflig WOW-helg!
Här följer på förekommen anledning mina topp tre sätt att äta. Listan presenteras utan inbördes ordning.
1. Vid bardisk.
2. Direkt från en häll, exempelvis teppanyaki.
3. Fondue (shabu shabu och hotpot räknas även in här)
Listan kan komma att ändras.
Glenn.
Glenn Close.
Tack för mig, tack för mig. *backar ut ur rummet, snubblar*
I Åre och läser i Östersundsposten om kvinnan som vill vabba sin sjuka hund. Tidningen har blåst upp detta rejält, i en artikelserie som handlar om hundar generellt.
Borde det vara samma villkor som för att vara hemma med sjukt barn?
– En önskan skulle vara att det var så, men dit kommer vi nog inte. Men det finns ju husdjur i vart och vartannat hem och det är inte så ovanligt att djur blir sjuka. Så någon form av ersättning vore bra.
Jag kan förstå hundägaren i fråga, och tycker vi kan sträcka det till vabbning av alla former av husdjur. Stora som små. Och varför stanna vid djur, jag tycker det är hemskt att se hur mina blommor vissnar när vi är för länge på jobbet. Vi kör blommor också. Och mat! Mat man har i kylen. Så, det var nog allt.
I veckan hade jag förmånen att få prova Edward Bloms nya vin på en liten tillställning hemma hos gastronomen och kulturhistorikern himself. Vin nummer två i ordningen (det första var en Riesling) är en Merlot Cabernet Savignon från sydvästra Frankrike. Bjudningen i sig blev en trevlig historia med tal och mat i två serveringar.
Hur smakade vinet då? Gott, det var jättegott!