Vad ska Sveriges nya regeringsunderlag heta?

9:04 5 Dec 2017

I dag presenterade SCB sin senaste partisympatiundersökning. Moderaterna ökar med 4,1 procentenheter samtidigt som SD tappar 3,6. Socialdemokraterna ökar också, med 1,5 procentenheter, vilket partisekreteraren kallade för ”en Stefan Löfven-effekt”. Oklart vad vår statsminister de senaste tre åren hade för ny effekt på den här mätningen. Kanske är hans effekt på opinionen lika snabbverkande som hans löfte att nå EU:s lägsta arbetslöshet.

Inget av blocken skulle få egen majoritet om det var val idag. Både Kristdemokraterna och Miljöpartiet skulle dock hamna utanför riksdagen, enligt SCB:s mätning. Detta gör att vi kan ha lite roligt med mandatfördelningen. Om dessa två partier skrapar ihop noll mandat skulle en Macron-allians med Socialdemokraterna (127), Centerpartiet (39) och Liberalerna (16) få en majoritet med 182 ledamöter i riksdagen. Både Björklund och Löfven har varit öppna för en sån konstellation. Annie Lööf har förvisso sagt att hon skulle äta upp en sko om hon gjorde sig beroende av Stefan Löfven, men det var ganska länge sen.

Tyskland var för några månader sen på väg att få en ny regeringskoalition med kristdemokrater, liberaler och gröna. Det nya regeringsalternativet fick namnet Jamaica-koalitionen på grund av sina partifärger: svart, gult och grönt. Namnet skulle även anspela på koalitionens exotiska karaktär. Att tyskarna anser att kristdemokrati är något exotiskt vittnar om att de ännu inte riktigt har gjort upp med sin historia.

Så, vad ska då Sveriges nya rödgrönblåa regeringsunderlag heta?

Här är några förslag:

 

Mars-koalitionen

Planeten Mars har en rödgrönblå flagga och får antas vara Jan Björklunds namnförslag. Jan Björklund älskar rymden. År 2010 hittade han på posten som ny rymdminister för att få träffa Christer Fuglesang. Oddsen att Jan Björklund lyckas rymdkuppa ännu en regering får dock anses vara astronomiska.

 

 

RGB-koalitionen

RGB är den ursprungliga färgmodellen i alla datorer. Om man vill ta fram en bild måste den först omarbetas utifrån RGB-systemet, vilket görs automatiskt eftersom allting av någon anledning är inställt så. RGB fungerar lite som socialdemokratin alltid gör i regeringsställning.

 

Herreys-koalitionen

För att rida på den EU-vänliga våg som Macron har skapat, och för att visa att de är de mest EU-vänliga partierna, döper de sin koalition efter ett av våra mest framgångsrika band i Eurovision-sammanhang. Detta är det mest troliga alternativet.

Det återstår att se vad den nya koalitionen får för namn, men det är inte osannolikt att det blir något av förslagen ovan.

Vad tycker ni?

 

3 kommentarer | “Vad ska Sveriges nya regeringsunderlag heta?”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. KRISTINA skriver:

  Jag är så exalterad att min man är tillbaka efter att han har lämnat mig för en annan kvinna. Min man och jag har varit gift i ca 7 år nu. Vi är lyckligtvis gift med två barn, en pojke och en tjej. 3 månader sedan började jag märka något konstigt beteende från honom och några veckor senare fick jag reda på att min man ser någon. Han började komma hem sent från jobbet, han bryr sig knappast om mig eller barnen, Ibland går han ut och kommer inte ens tillbaka hem i ungefär 2-3 dagar. Jag gjorde allt jag kunde för att rätta till detta problem men allt till ingen nytta. Jag blev mycket orolig och behövde hjälp. När jag surfar på internet en dag kom jag över en webbplats som föreslog att Dr OGUNDU kan hjälpa till att lösa äktenskapsproblem, återställa brutna relationer och så vidare. Så jag kände att jag borde ge det ett försök. Jag kontaktade honom och berättade för mina problem och han berättade för mig vad jag skulle göra och det gjorde jag och han gjorde en stavning för mig. 24 timmar senare kom min man till mig och ber om ursäkt för de fel han gjorde och lovar att aldrig göra det igen. Ända sedan dess har allt återgått till det normala. Jag och min familj lever tillsammans lyckligt igen. Allt tack till Dr OGUNDU. Om du har något problem kontakta honom och jag garanterar dig att han hjälper dig. Han kommer inte att göra dig besviken. Maila honom på: [drogunduspellcaster @ gmail]
  1. Ta med din pojkvän tillbaka
  2. Ta med din man tillbaka
  3. Ta med din fru tillbaka
  4. Ta med din flickvän tillbaka
  5. Vinn lotteri
  6. Främjande på kontor
  7. hjälpa dig att bli gravid om du letar efter livmoderns frukt
  8. Fullständig bot av någon form av sjukdom
  9. äktenskapsengagemang och så många fler.

 2. majece skriver:

  It will be useful for college students to read information from https://pro-academic-writers.com/blog/essay-writing Here you can learn more about essay writing

 3. Lukas Anna skriver:

  Hej killar;… Det här är Lava, från stockholm, sverige. Jag har en liknande god nyhet att dela här, jag upptäcker precis en ny lösning för att hitta sann kärlek och få tillbaka ex kärlekspartner även efter 3 år av skilsmässa eller separation, för bara några dagar sedan återvände min ex kärlekspartner tillbaka till mig direkt utan Jag bad honom komma tillbaka, jag ringde inte och skickade inte kärleks-sms till honom.
  För några dagar sedan när jag sökte på internet och läste liknande kommentarsinlägg på en blogg, läste jag om den stora Powers of Oduduwa lovespellcasting-kanalen och jag hittade hans e-postadress på samma blogg, så jag bestämde mig för att kontakta honom för att hjälpa mig att återställa mitt ex kärlek. Han svarade på mitt meddelande och sa att mina problem är lätta för honom att lösa, och han kan hjälpa till att få hem min man inom två dagar. Jag har aldrig gjort någon kärleksbesvärjelse eller voodoo förut, jag trodde bara att den här besvärjelsen med besvärjelser för böner verkligen fungerar för mig som magi. Igår fick jag ett telefonsamtal från min man efter tre år utan kommunikation, jag är så förvånad och glad idag eftersom jag har min man att återvända hem till mig. Jag rekommenderar starkt Dr.Oduduwa love spellcaster, du borde prova det idag,
  Är du i en skilsmässa situation just nu, kanske detta kan fungera för ditt bästa, även om du vill hitta äkta kärlek, vill du få tillbaka ex kärlekspartner även efter gräl och separation?, eller du vill ha en kärleks charm att få håll i min kärlekspartner att älska och lita på dig för alltid.
  Få gratis onlinekonsultation nu via: WhatsApp; https://wa.link/q5f107
  e-post: (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  du kommer att tacka mig senare; ler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG