Drömmen

11:46 20 Jul 2017

Jag gick till min (oidentifierbara) väns jobb. Hon arbetade på en restaurang. En uteservering. Det var lunchrusch. Jag kom förbi, för att säga hej bara.

Vännen säger: Kan du inte ta över lite, jag måste springa ett ärende, det går jättefort! Snälla!

Jag tar över serveringen lite. Vet inte hur man gör. Har två bord att serva.

Vid ena bordet: Två ändre kulturtanter med hennafärgat hår, vid andra bordet: en ung man med glasögon. Kvinnorna beställer lax. de vill äta lax till lunch. Okej. Mannen vet inte. Han vill ha dryck. Vin tror jag, eller vatten. Jag går mot köket för att lämna beställningen. Upptäcker att den uteservering jag står på ligger på en äng, mitt på en äng, och köket ligger på ett berg långt långt upp. Måste springa upp för en gräsfylld backe, flera kilometer, svettas och är andfådd av att springa, kämpar och halkar på det hala gräset, kommer till slut upp efter en kvart, pustar helt svettig.

Ska lämna mina lappar till någon som kan laga mat, säger till en av kockarna:
Jag har en …bång.
Jaha, säger han, lägg den nånstans.
Jag: vardå?
Han: var som helst jag vet väl inte!

Lägger den på en hylla i rostfritt stål. Anar oråd. Ställer mig och tittar ner mot uteserveringen långt långt där nere. De två kvinnorna viftar med armarna mot mig, jag hör avlägset: MERA VATTEN! Måste springa ner igen. Vattenkannan jag bär på skvimpar över. Det rinner ner för armarna på mig, jag halkar hela tiden, när jag kommer ner är det inte så mycket vatten kvar, men det räcker till ett halvt glas i alla fall.

Sen vill de ha vin, vitt vin, kallt. Samma procedur upprepas. Måste vända halvvägs och ta glasögonkillens beställning.

Var är min vän tänker jag.

En kommentar | “Drömmen”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Sverigebevakning skriver:

    När någon säger vänta ett ögönblick , måste du veta att är minst 20 ögonblickar. haha

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG