Matbloggspriset 2017

Vinnarna av matbloggspriset 2017

16:27 9 Nov 2017

Så var det klart! Vinnarna av Matbloggspriset 2017 är utsedda och har mottagit sina priser på scen under Stockholm Food & Wine-mässan. Matbloggspriset instiftades 2005 av skaparna av sajten matblogg.se, och har sedan dess delat ut priser i sex kategorier en gång om året. I år har även kategorin ”bästa rörliga” tillkommit.

Diana Dontsova kammade mycket välförtjänt hem Stora matbloggspriset för bloggen By Diadonna. Juryns motivering löd: ”Med underbara bilder som får det att vattnas i munnen, en blandning av kåserier och välskrivna recept lockar hon oss till köket. Inläggen och rätterna som alltid varieras tar oss på en spännande matresa världen över. Vår pristagare har hållit en hög nivå genom åren. Variation, snyggt foto tillsammans med inspirerande texter gör att Stora Matbloggspriset 2017 går till Diana Dontsova.”

Det kanske mest ärofyllda priset är nog ändå det kallat ”folkets val” (där även den här bloggen var nominerad, tack alla som röstade!). Vem som kammar hem det avgörs inte av någon jury, utan genom röstning av läsarna. Årets vinnare blev Petra Cavini med bloggen veganska bakbloggen Happy Food by Petra. Gratulerar!

Matbloggsprisets hedersutmärkelse 2017 gick till Maria Strömberg Bååth som driver bloggen All things green. Motiveringen löd: ”Matbloggsprisets hedersutmärkelse går i år till en person som med stor passion kombinerat med ett vasst affärssinne stått i framkant av influencerbranschen i över ett halvt decennium. Hon har med omtanke och dedikation inte bara arbetat upp sitt eget varumärke utan även engagerat stöttat sina branschkollegor och delat med sig av sin kunskap inom foto, styling och bloggbusiness. Denna person har också bevisat att man får ändra sig och byta bana. Hon började som en bakblogg men har nu arkiverat Mary och fortsätter bryta ny mark och inspirera med sin kraft, sin skaparglädje och sin kärlek för allt grönt.”

Priset i kategorin bästa dryckesblogg tilldelades Lars Torstensson för bloggen Vinifierat. Priset för bästa bak och dessertblogg gick till Simona Muntean för bloggen Cookies and Sweets. Pris för bästa foto fick Linda Lomelino för fotoarbetet på bloggen Call me Cupcake, och nya priset för bästa gick till Gillis Thalbäck för youtubekanalen Gillis lagar mat.

Grattis alla vinnare!
/Slaktarn

En kommentar | “Vinnarna av matbloggspriset 2017”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Leo skriver:

    Vad konstigt att det inte finns nån kategori som är för bästa text!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG