Hi! My name is…

1:16 18 Maj 2012

Nu har jag bloggat här i tre veckor, så det börjar väl bli dags för en riktig presentation? Det mesta lär ni ju få veta med tiden, men här är en snabbgenomgång snodd någonstans på nätet:

 

Du heter: Soraya Hashim

Vad du gör just nu: Har precis hoppat in som castare på ett riktigt nice tv-projekt så jag letar folk som vill styra upp sin hälzy.

Smeknamn: Soy, Soya/n, Babe, Habibi

Låt som när du är ledsen sörjer till? Meningsuppbyggnad much? Så många, alltså SÅ många. Jag gör en Spotify-lista någon gång istället, en låt som kommer vara med på den är In the real world med Roy Orbison.

Beroende av: inte snus längre (tio år senare)

Vad tror folk om dig? Att jag är präktigare och mer tillknäppt än vad jag är.

Stämmer det? Jag tycker inte det, jag är nog rätt muppig egentligen – kanske en av de muppigaste jag känner. Men jag vill känna mig trygg för att ta ut det hela vägen. Liksom vara säker på att det är en miljö där man inte behöver passa sig för till exempel slentrianmässiga sexistiska, rasistiska, homofoba kommentarer.

Vad får du oftast komplimanger för? Mitt hår och att jag är bra på det jag gör.

Hur imponerar man på dig? Genom att vara ödmjuk, öppen och generös. Och sjukt rolig.

Brukar du skratta för dig själv? Eh, ja.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Vill du komma vid 19? Vi ska sova lite nu.” från storebror

Har du haft sex idag: Nej.

Hur svarar du i mobilen: Hallå det är Soraya?

Vem ringde du senast? Min storebror

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Att vi skulle mötas upp så att vi kunde gå till affären och handla mat tillsammans.

Antal timmar sömn i natt: Så få! Typ 6..

Sov du ensam: Ja, min kille är på en ö med sina polare.

Brukar du komma i tid: Tydligen inte längre, är alltid lite sen numer.

Hur känner du dig nu: Lite pruttig om jag ska vara ärlig.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart

Vad tycker du om fötter: Det är väl inte så mycket att tycka? Liksom hur ofta ser man andra människor fötter?

Vad saknar du: Linda, alltid fina fina Linda i Göteborg.

Hade du en bra kväll igår: Den försvann framför en dator, men vid 22-tiden spontanåkte jag hem till Cassandra och då riktigt osade det vårdoft i luften, det var fint.

Favoritdryck på morgonen: Om jag har tid: först te, sen kaffe. Annars det som finns hemma och går fortast.

När brukar du oftast gå och lägga dig: Efter 23. Men nu när jag ska vistas på ett kontor ska jag försöka ändra på det.

Är du blyg?: Nej, men jag har blivit mycket tystare med åren. Som att jag inte behöver/orkar slåss om uppmärksamheten i grupper längre. Men det är inte så bra egentligen, jag känner inte igen mig i hur folk ser på mig när jag inte tar plats och låter en massa (undrar om det är därför folk tror att jag är tillknäppt?). Ska nog börja tjöta mer.

Sysslar du med någon idrott: Är periodare, just nu tränar jag på Friskis, har precis börjat vänja mig vid att stå i ett gym och använda maskinerna. Det är ball faktiskt, speciellt sedan jag fick tag i Nike Training Center-appen, den hjälper mycket!

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Det beror på vad man menar med kärlek. Men jag tror på vänskap, kåthet, förälskelse, pirr, flås och skrikig exaltering som känns så mycket att man tror huvudet ska sprängas vid första ögonkastet, det kanske är samma sak?

Har du spytt offentligt: Eh, ja.

Vad skulle du göra om du vore kille/tjej för en dag: Pilla mig på ballen. Typ.

Är du nöjd med ditt liv: Väldigt! De senaste månaderna har jag förändrat mitt liv enormt mycket. Jag har vänt upp och ner på precis allt och nu är jag mycket nöjd.

Är du bortskämd: I ett världsligt perspektiv? Ja enormt. Men det återstår att jag fortfarande är kvinna med en mörkare än plåsterfärgad hud.

Vad gör du i morgon: Ringer folk och försöker få dem att vara med i programmet.

Vad är det värsta du vet?: Rövhål. Alltså inte faktiska rövhålen som sitter i rumpan, men människor som faller in under kategorin. Fan vad de bara förstör så jävla mycket hela tiden!

Har du bra vänner och äkta vänskap?: Ja.

Vad är det finaste du fått?: Jag har fått väldigt många fina saker pga *bortskämd*. Men till exempel: Jag bodde nära en barnboksaffär i Göteborg. I fönstret hade ägaren ställt ut en massa actionfigurer som jag alltid stannade till och tittade på. Speciellt en av dem gillade jag. Jag sa säkert 50 gånger att jag måste gå in och köpa den innan någon annan tar den, men det blev så klart inte av. En dag när jag gick förbi var den borta från skyltfönstret och jag blev verkligen ledsen. Men så kom julafton och min kille väckte mig kl 07 på morgonen med en skattjakt som tog mig runt hela lägenheten, ner till frysdisken på 7eleven, en begravningsplats precis där vi bodde och min källare. Och i ett av alla de sjukt fina och genomtänkta presenterna låg actionfiguren som jag inte hade köpt..

En speciell dag du minns: Nyårsdagen. Precis innan jag flyttade hit till stan mådde jag verkligen inte bra. Det är en lång historia som vi tar en annan gång, men när jag mådde som allra sämst under den perioden, när jag grät som mest och inte kunde andas (flera gånger om dagen och nästan varje dag på väg till jobbet under en period) så hade jag en bild i huvudet som jag brukade tänka på för att orka ta några andetag till: Jag brukade föreställa mig att vi åkte i den vita vanen som jag visste att vi skulle få låna av min killes föräldrar och flytta upp alla våra saker i till Stockholm. Så den dagen jag minns är 1 januari när vi till slut satt i bilen och åkte på motorvägen och lyssnade på mitt allra sista program av Morgonpasset Helg i P3 på radion och samtidigt var på väg mot allt det nya istället för allt det svåra och jobbiga som låg bakom oss. Jag minns att jag liksom kunde andas ut och ta ny luft igen på ett sätt jag inte hade kunnat på månader och att jag inte hade en aning om vad som fanns framför mig nu, men att jag litade på att det skulle bli bättre. Det var fint. Det såg ut så här:

 

Du samlar på: böcker och filmer

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Om det inte är Mattias (killen) jag är arg/ledsen på så ringer jag honom.

När grät du senast: Typ för en kvart sedan.. Nej. Men jag gråter väldigt ofta, är ganska känslig nuförtin.

Vad skulle du göra om du vann en miljon: Ta en klump och skapa förutsättningar för en lite tryggare framtid (tråkigt), en annan klump som jag gav bort till bättre behövande (viktigt och självklart) och sen en sista som jag skulle bränna som en motherfucker i zebramönstrade tangatrosor på speed.

Vill du gifta dig: Nej. Jag skulle dock gärna ingå partnerskap men det får man ju inte..

Vill du ha barn: Både ja och nej. Är väldigt nöjd med att bara vara faster just nu.

Är du musikalisk?: Har aldrig lärt mig noter (skulle vilja), men jag kan plocka upp instrument rätt fort och fatta hur man gör och jag är ganska bra på att sjunga.

Har du någon gång gråtit dej till sömns: Många gånger.

Ett ordspråk som är bra att tänka på: ”You miss 100% of the shots you don’t take.” – Wayne Gretzky.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG