Cape och monokel

9:43 14 Sep 2012

 

 

Några gånger i mitt liv har jag haft turen att få gå in i ett kostymförråd. Det är bland det coolaste man kan vara med om. Både på teatrar och i SVT:s förråd är det som att öppna dörren till Narnia och färdas mellan olika universum och tidsåldrar. Det är lite samma magi som att få gå runt i ett museums samlingar och stjärtigt nog faktiskt känna ”historiens vingslag” och whatnot. Då och då har den här typen av klädförråd utförsäljningar där allmänheten bjuds in att fynda ur arkiven till (ibland) överkomliga priser. Själv får jag bara panik av hetsen, men jag vet att det finns folk som inte får torgskräck och lägger sig raklånga på golvet och primalskriker bara av tanken på hormonell fyndsvett som jag gör. Och för er är dagen kommen.

På måndag mellan klockan 12 och 16 säljer Stockholms Stadsteater ut militärjackor, skor, stövlar, hattar och väskor ur sina föreställningar. Det hela tar plats i Klarafoajén och man kommer bland annat kunna hitta gummibjörnarna ur Hedvig and the angry inch, Camilla Thulins klänningar ur Amadeus och hjälmar och kostymer från flera av Charles Korolys produktioner, till exempel Rickard III, Cabaret och Medea.

Ni kan förbereda er fyndstrategi genom att kolla in den här videon:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp