BASTIAN

7:29 3 Dec 2012

Har ni sett Bastian på SVTplay än? Om inte, gör det! Det är en mockumentär om Bastian som hittades som bebis utanför en flyktingförläggning, han vet inte var han kommer ifrån eller vilka hans föräldrar är. Hans bästa vän Bill bestämmer sig för att göra en dokumentär om Bastians motvilliga jakt på sitt ursprung och på vägen får de med sig Hanna.

Killen bakom projektet (till vänster i bild) heter Roozbeh Behtaji och spelar även Bill i serien. Han har skrivit manus, regisserar och jag tror att han även filmar – det är i alla fall väldigt fint foto. Jag gillar hur det här projektet har kommit ihop av att Roozbeh har annonserat efter skådisar, inspelningsplatser, musiker och boende genom sociala medier och på det sättet fått den här resan genom Europa att bli av. Folk har liksom bidragit med det de kan och på det sättet har teamet kunnat filma i bland annat Oslo, Paris, Warsawa och Berlin. Och kontrollfreak som jag är kan jag inte bli annat än imponerad av att läsa om hur de har behövt vara så flexibla med sitt manus och liksom tagit saker som de kommer:

 

Varje vinter saknar jag en julkalender som jag faktiskt vill följa, jag menar alltså en historiebaserad kalender där ett äventyr rullas upp lucka för lucka. Bastian fyller precis den funktionen märker jag, jag går faktiskt och längtar efter nästa avsnitt för att jag vill se var de hamnar nu, vem de ska träffa och vilken ledtråd de ska få. Jag tycker den här idén är briljant, både i hur den skulle utföras och själva historien de försöker berätta. Serien kommer sammanlagt att bli 14 delar och sedan i torsdags får man alltså ett nytt avsnitt varje vardag klockan 17.

Kul detalj är att bildkollaget i första delen från Bastians uppväxt innehåller en bild från min student. Kamyar som spelar Bastian gick i min klass på gymnasiet. Jaja okej, jag står med ryggen emot – det hade verkligen kunnat vara vem som helst.. Men ändå!

 

4 kommentarer | “BASTIAN”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Kakan skriver:

  iranier va?

 2. Soraya Hashim skriver:

  ….är vi allihopa, allihopa!

 3. aha skriver:

  Och Lisa minsann!

 4. Bastian Project skriver:

  Grymt att du gillar! Hela Bastian-teamet blir glada in i själen. Berättandet om Bastian fortsätter på http://www.bastianproject.se där man bland annat kan läsa Bastians anteckningar, lyssna på musiken och se extraklipp.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp