10 orsaker att hata dig

3:27 16 Mar 2013

I natt när jag kom hem såg jag om 10 orsaker att hata dig för femtioelfte gången. SÅ HIMLA BRA FILM! Visste ni att en av manusförfattarna, Karen McCullah Lutz, hade en dagbok i high school som hette 10 things I hate about Anthony? Anthony var hennes pojkvän. M kom hem mitt i filmen och vi pratade om vår favvo-Shakespearepjäs. För mig är det dött lopp mellan Othello och Så tuktas en argbigga – The Ultimate Romantiska komedi – också såklart förlagan till 10 orsaker att hata dig och alla andra filmer som börjar med att de som ska bli ihop inte gillar/hatar varandra i början. Också lite kul att Julia Stiles är med i båda undgomsfilmerna som tolkat pjäserna. O hette Othello-varianten. Den var väl sådär..

 

Att se om 10 orsaker att hata dig påminner mig om ett par saker varje gång:

1. Satan vilken grym dialog!

2. Just det CJ (Allison Janney) spelar ju den snuskiga rektorn!

3. Helvete vad bra Heath var!

4. Shit vad Julia Stiles är kass. Tyvärr med tanke på att hon ändå var med i flera av 90-talets bästa ungdomsfilmer.

5. Att Heath och Julia blev ihop under inspelningen av filmen.

6. Vad lik Joseph Gordon-Levitt nu är Heath Ledger då. Nej inte egentligen, men på den här bilden:

 

Hej Robin och Jokern!!

 

9 kommentarer | “10 orsaker att hata dig”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Louise skriver:

    Åh, vad jag gillar det här inlägget (och förstås även filmen)! Fast du brukar ju skriva bra grejer så det är inte konstigt att du även har så bra filmsmak! :-) (alltså det jag vill ha sagt är att jag gillar din blogg)

  2. Soraya Hashim skriver:

    LOUISE: <3

  3. tony masud skriver:

    varför finns det inte en gif för ”i’m a crackwhore who should have made my skeeze boyfriend wear a condom?”

  4. Julia skriver:

    ok började gråta nu. saknar heath så mycket. och fick en kniv i hjärtat av att d e ROBIN OCH JOKERN!!!!!!!!!!! tänk om heath hade levt för att se lilla joseph gordon levitt växa upp o bli Riktig Skådis och dom två har liksom båda spelat stora rollar i batman och dom kunde liksom pratat om d och ja okej nej hej orkar inte mer

  5. Soraya Hashim skriver:

    JULIA: Känner exakt samma! Speciellt i just den scenen när Heath säger till Joseph att han inte ska låta någon annan få honom att känna att han inte förtjänar det han vill ha. Jag smällde av!!

  6. Hedvig skriver:

    Alltså. Jag kikar in här på din blogg lite då och då och inser varje gång vilken bra människa du verkar vara. Jag gillade dig när du var med i P3 och de flesta inlägg jag läser här så vill jag ba: YEAH! (medhållande that is). Och alltså 10 things I hate about you. Jag ÄLSKAR den filmen och folk brukar verkligen inte förstå mig och tycka att den är yet another fånig romcom. De missar storheten, de missar Heath+Joseph i samma film och de missar den grymma dialogen. Du belyste just allt som är bäst med 10 things.. TACK! <3

  7. Hedvig skriver:

    För övrigt: Älska gifarna!

  8. mirrhe skriver:

    aaaah får fnatt på din blogg! du älskar allt jag älskar!!! ten things har varit min favvofilm i såå många år just för att den är så jäla fyndig och underbar! trots att julia stiles verkligen spelar såå dåligt gör det inget, för heath väger upp det gånger tusen!

  9. mirrhe skriver:

    aaaah får fnatt på din blogg! du älskar allt jag älskar!!! ten things har varit min favvofilm i såå många år just för att den är så jäla fyndig och underbar! trots att julia stiles verkligen spelar såå dåligt gör det inget, för heath väger upp det gånger tusen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG