Brödet

10:16 9 Apr 2013

(OBS Brödet på vinen är inte brödet i texten, men det var också en jävligt god macka)

Frukost är min bästa kost och i helgen testade jag ett brödrecept som var så enkelt och göttigt att det inte får försvinna = skriver ner det här.

Jag hittade det på den här bloggen och kopierar deras text rakt av:

Bakpulverbröd:
2 dl havregryn
1 dl linfrö (krossade eller inte, det spelar liksom inte så stor roll)
½ dl solrosfrön
5 dl vetemjöl
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
½ dl flytande honung
½ dl lingonsylt
4 dl naturell yoghurt
100 g hackade hasselnötter (som kommer bli charmigt gröna av bikarbonaten)

Blanda allt, häll ner i lämplig form. 200 grader, längst ner i ugnen i en timme. Täck över med aluminiumfolie för att inte bränna ytan. Servera med ost och/eller smör eller nåt. Vad vet vi. Tänk till lite så kommer du nog på något lämpligt pålägg. Lycka till!

Jag tog det jag hade hemma = yoghurt blev fil, lingonsylt blev jordgubbsylt och hasselnötter blev mandel. Plus att jag kastade i lite russin också. Det blev asbra.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla