Blogg om blogg: ett år senare

10:29 2 Maj 2013

Vet ni, idag har jag bloggat på Nöjesguiden i ett helt år. Grattis till mig, det lär bli en liten bakelse på det. Jag har inte skrivit dagbok på flera år, men att bläddra tillbaka i arkivet är, i alla fall för mig som har skrivit, små påminnelser om hur jag har haft det. Utåt sett kanske det är ett populärkulturellt blogginlägg medan jag vet vad som föranledde det, vart jag var just då. Varför det skrevs. Jag bläddrar bakåt och minns att jag för ett år sedan fortfarande väldigt påtagligt levde i effekterna av en enorm utmattning (mår bra idag), att allt kändes så nytt och så många saker inte hade hunnit hända ännu. Jag minns det totala euforin i att få börja om. Ett år senare är jag lika säker som då på att den här flytten och det nya livet – Lifvet 2.0 – är det bästa jag har gjort.

Här är några random goa inlägg från året som har gått:

Om världens kanske bästa musikvideo.

Från min fitty till din, om menskoppen.

Normalitet 2.0, om kroppen.

Helt normala namn.

Att fucking ta fighten.

P3 Guld-nomineringarna.

Jag skriver precis det jag känner för. Ibland blir det kul, ibland argt, ofta ganska nördigt och fyllt av referenser. Oftast blir det populärkultur, men de gånger när jag blir så arg att jag går runt i cirklar i lägenheten och skriker för mig själv blir det något om hur skevt samhället är. Allt handlar om vad jag själv går i gång på eller inte kan släppa förrän jag har formulerat det i skrift. Nu är jag visserligen sämst på att fatta Google Analytics, alltså verkligen SÄMST! Men jag har ändå listat ut att majoriteten av er är återkommande läsare och att ni blir fler och fler. Det gör mig så klart superglad. Därför känns det inte mer än rätt att fråga er som ändå hänger här en del vad ni är sugna på att läsa mer om. Att ställa en sån här fråga rakt ut är ju lite som att våga gå fram över dansgolvet till den man spanat in ett tag och bjuda upp. Jag tycker det är lite (läs: ganska-jätte-) läskigt. Men jag är ändå nyfiken.

Let’s:

2 kommentarer | “Blogg om blogg: ett år senare”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. Joanna skriver:

    För min del så kan du bara fortsätta som förut, att skriva om sådant som berör dig personligen och komma med lite nyheter inom nöjesvärlden då och då (typ inlägget om Zach Braff och kickstarter). Du skriver så pass kul och bra, så även om jag kanske inte alltid är intresserad av just ämnet du tar upp så gör ditt sätt att skriva att det blir intressant ändå! :) Det är liksom bara rent allmänt kul att läsa dina åsikter och idéer för du framför dem på ett roligt sätt.
    Ha det nu så fint och Grattis på ettårsdagen! :D

  2. agnes skriver:

    OOH grattis på ettårsdagen!
    Vet du, jag tycker din blogg just nu är precis som jag vill att den ska vara. Nöje och populärkultur varvat med allvarligare inlägg om rasism, sexism, ilska och orättvisor.
    Så kör på ba! Du är bäst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp