Om ni missat

3:40 20 Jan 2014

Så fräscht när ”politiker” raljerar över samtycke. Skönt då att det finns alerta människor som inte, som jag själv gjorde när jag såg hans tweet, bara skakade på huvudet och tänkte att nu ger jag upp, åker tillbaka till gbg enbart för att kasta mig från ättestupan.

55 kommentarer | “Om ni missat”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
 1. Aliceaux @ Twitter skriver:

  ÅÅÅÅÅHHHHHHH vad glad jag blev, älskar erSonja och Emerentia!!

 2. Caridad men ska nog börja kalla mig hejcaridad :) skriver:

  Från en, vars nej inte accepterades en jävligt jobbig natt 1999, så skickas här sjuuuuuuuukt mycket kärlek till er redaktion som lyfter den här twitterdialogen. TACK. Och TACK x tusen till @hejsonja. Jag tror jag älskar dig. Peace

 3. Fian skriver:

  Shit vilken blåst människa.

 4. Frida skriver:

  Killen med järnrör snackar våld och hot ser jag? Ser även att kvinnosynen är kvar på samma sköna nivå. Och argumentationstekniken.

 5. Mattias Fredriksson skriver:

  Åh, din sista tweet fick mig att bryta ihop. Underbart roligt!

  Lite ironisk att de själva inte förstår sig på språket (eller deras retorik!) som de så gärna värnar om.

 6. Caroline Gortz skriver:

  Intressant hur han inte klarar se likheten. Bra förtydligande Sonja.

 7. Sara skriver:

  fantastiskt!

 8. Lönnis skriver:

  Jag fattar inte, de har ju upprättat kontrakt? De är ju FOTBOLLSSPELARE!

 9. Žanatotal skriver:

  Erik Almqvist #idjöt

 10. Peter skriver:

  Snubben som har konstant otur när han tänker.

 11. Oskar skriver:

  Erik – killen med hjärnrörsspöken.

 12. Hurvinek skriver:

  Visst är det kul och billig underhållning. Likaså billig journalistik; en person följer en annan (en provokatör i landsflykt) på tvitter bara för att kunna störa sig på denna. Mamma måste vara stolt. Och lilla Sonja spelar dum och projicerar bort de teser hon själv la fram. Hon spelar lika mycket dum som de i rätten som säger att de inte förstod ett nej. Sätt ut en etikett på dem, sen kan vi sparka på dem hur mycket vi vill. Och de 11 droiderna nedan fattar ingenting. Jösses, är det dessa barn som skall ärva världen…?

 13. Albin skriver:

  OHOHOOO! Oh snap!

 14. Venus skriver:

  Jag ser bara en person som borde ha ignorerats (lägg samma ord i munnen på en ståuppare och det är ren komik, kanske inte det mest värda att börja disuktera) och sedan två andra som hugger som kobror, visst finns det poänger men tyvärr går dom nog rent socialt till den som har den mer passiva approachen och i detta fall är det den snubbe som blir påhoppad.
  Finns ett gammat ordspråk som lyder ”Attack mot ‘grupper och anonyma’ är drägligt, personliga påhopp förkastligt.”, och om det inte är ett ordspråk borde det vara det då det mer eller mindre är normen i väst och i synnerhet i detta avlånga land.

 15. Ali K skriver:

  hahaha sköning erik almqkvist !! tjejerna fatta inte hur han knäckte dom?? hahaha sköning

 16. Tobbe Kå skriver:

  Sällan har en människas logiska och retoriska brister blottlagts så här enkelt. Det är nästan så man tycker lite synd om honom.

  Fast nä.

 17. Eva skriver:

  Han belyser bara problematiken med skriftliga kontrakt innan sexuella kontakter. Skulle detta betyda att ett samlag utan kontrakt i efterhand kan likställas med en våldtäkt, rent juridiskt? Eller hur hade ni tänkt?

  Det är självklart synd att det finns idioter där ute som inte respekterar ett nej. Man ska inte behöva tänka på att inte klä sig för utmanande, på samma sätt som man inte ska behöva låsa dörren om sig hemma. Lite krasst, men man har också eget ansvar. (därmedintesagtattmanfårskyllasigsjälv *disclaimer*).

  ”År 2000 intervjuade CIET 16 338 svarta ungdomar i Sydafrika. De manliga ungdomarna gav bland annat uttryck för följande inställning till kvinnor och våldtäkter:

  25 procent var av åsikten att kvinnor alltid menar ”ja” när de säger ”nej” till sex
  24 procent hävdade att kvinnor alltid eller ofta ”ber om det” när de blir våldtagna
  32 procent menade att det inte kan anses vara en våldtäkt då man tvingar någon man känner till sex
  25 procent av de som fyllt 18 år hade tvingat någon till sex”

  http://affes.wordpress.com/2009/05/08/beviljade-uppehallstillstand-valdtakter-1980-2008/

  Just sayin

 18. Eva skriver:

  Här har vi en till länk för de vänstertroll som konsekvent blundar för sanningen
  https://www.realisten.se/2010/08/24/majoriteten_av_valdtakterna_begas_av_invandrare/

  Och nej, jag säger inte att en individ är sämre för att han eller hon kommer från ett annat land. Men den stora flyktingströmmen för uppenbarligen med sig stora problem.

 19. Jennie skriver:

  Underbart Sonja! Fortsätt lyfta upp skiten till ytan så solljuset fräta hål på det. I min värld har man inte rätt att sätta likhetstecken mellan fotbollstackling och våldtäkt. I min värld är det ett raljerande som är så grovt och förolämpande att man förtjänar att ignoreras så länge man gör det.

 20. Jacqueline skriver:

  SNÄLLA ALMQVIST, SÄTT EN BIT GULASCH I HALSEN OCH AVLID. NU TACK.

 21. Hanna skriver:

  Alltså. Dör. Så sjukt bra!

 22. Jonathan skriver:

  Det roliga är att det utan tvekan är Almqvist som går segrande ur den här ”diskussionen”. Pinsamt låg nivå på denna Sonja, vem det nu är. Du missar helt vad det är han menar med sitt inlägg och väljer medvetet att feltolka det för att dra billiga poänger.

  Och nej jag är inte Sverigedemokrat, jag är Socialdemokrat.

 23. Marcus skriver:

  Det är en del prat om järnrör här. När jag hör ordet ‘järnrörsincidenten’ så tänker jag på de två svenskar som slogs ihjäl med järnrör av en man med afrikanskt ursprung i Ljungsbro förra året. Men det kanske inte passar in i er världsbild så fortsätt blunda.

 24. Frida skriver:

  Venus: Almqvist är i det här fallet inte en privatperson, när han både är politiker och uttalar sig om sina åsikter på twitter. Han är offentlig, hans åsikter är offentliga, och det är upp till var och en att kritisera dem. Det gäller dessutom oavsett?! Yttrandefrihet är rätt najs, liksom. Håller med om att påhopp är onödigt men jag tycker inte att några sådana görs, oavsett vad man har att säga om Sonjas och Emerentias tillvägagångssätt. Almqvist har nog räknat med att folk ska reagera på hans lilla ”skämt”, så det är nog lugnt. Att du säger att vi borde ignorera honom förstår jag verkligen inte. Tycker man att nåt är fel är det väl jätteviktigt att man säger det och inte bara låter det gå förbi en.

  Eva: Ingen likställer våldtäkt med samlag utan skriftligt kontrakt. Det Almqvist gör är att förlöjliga tanken på att man skulle anmäla någon för våldtäkt, ”för att det inte finns kontrakt” – även när det bevisligen ÄR våldtäkt det rör sig om, och frågan om kontrakt (inte nödvändigtvis skriftligt…) var relevant i ett av de omdiskuterade fallen. Tror inte Almqvist läst ordenligt när den senaste tidens våldtäktsdebatt blommat upp. Eller så läser han det han vill läsa.

  ”Lite krasst, men man har också eget ansvar.” – Vad exakt menar du med det här? Man ska inte behöva tänka på hur man klär sig, men…? På vilket sätt har man eget ansvar om man inte vill bli våldtagen?

  Sen förstår jag inte vad din statistik från Sydafrika gör här. Ja, kvinnosynen är ett megaproblem på jättemånga platser i världen, men är det relevant i den här diskussionen? Att du hämtat fakta från Svenskarnas Partis tidning stärker inte din sak direkt, de flesta har inte särskilt mycket tilltro till extremisttidningar. De brukar liksom förvrida saker.

  http://www.expressen.se/nyheter/jk-inleder-utredningar-mot-realisten/

 25. La Linda skriver:

  Sonja. Åh Sonja. ÄLSKET.

 26. Frida skriver:

  Marcus: Folk är nog väl medvetna om att Almqvist, Ekeroth och Westling inte är de enda som kommit på idén att springa runt med järnrör. Enskilda fall kanske inte alla har hundra koll på, men så är det liksom med nyheter. Ashemskt att någon slog ihjäl två personer. Att du sätter fokus på mannen i frågas ursprung ger i alla fall mig dåliga vibbar.

 27. Claes skriver:

  Underbart och hemskt. <3 <3

 28. muttan skriver:

  vad är grejen? att sonja lyckas med bedriften att verka lika dum som hon ser ut?

 29. Marcus skriver:

  Jag tycker att järnrörsmannen är den sorts rötägg som innebär störst problem för det här landet. Han må ha oroväckande dåligt omdöme och imponerande förvirrad syn på omvärlden, men i just den här diskussionen ser jag inte på något sätt att Sonja och Emerentia får fram någon poäng värd att publicera.

 30. Marcus skriver:

  Förutom ett IQ-befriat ”nej” i slutet förstås. Funkar att förneka fakta i tal, då kan det förvirra vänner av ordning som försöker göra en diskussion. I text blir det däremot bara hål i huvet.

 31. Signe skriver:

  Marcus: Gud vad hemskt att den där personen slog ihjäl två andra personer med järnrör. Då hoppas man att han fick fängelse, håller du inte med? När folk hotar eller skadar andra människor med järnrör så borde de definitivt straffas. Inte få fortsätta som representant och höjdare i sitt parti…

  Meeeen å andra sidan är det väl bara bra att skiten (läs: Almqvist) kommer ut i ljuset istället för att gömmas undan, så att man faktiskt kan se vilka rövhål som styr partiet.

 32. le dude skriver:

  Lol, SD-trollen missar inte ett enda hörn av internet när det är dags att kraftsamla och försvara deras miniführers UPPENBARA idioti. Verkligen dudes, gläd er över anonymiteten ni åtnjuter just nu, för det här är inget mindre än kejsarens nya kläder för alla oss som inte duperats av SD:s självbild som eviga offer.

 33. LeClaude skriver:

  Kommer han inte ihåg vad han har sagt o gjort? Röker han heroin eller missbrukar annat?

  Kul att män här i fältet försvarar facisten, nazisten och tack gode gud landsflyktiga invandraren. Fuck is wrong with you? Har ni inga kvinnor i era liv ni älskar o skulle göra allt för att försvara? Systrar, mammor, flickvänner och fruar?
  Jag är glad att min mamma lärde mig rätt. Och ledsen för vissa snedsteg jag kan ha tagit.

 34. Karin skriver:

  ”Menar du ja?”

  SÅ JÄÄÄÄVLA BRA!!! TACK!

 35. Martin skriver:

  Det är dagens invandringspolitik som utsätter kvinnor för våldtäkter och fara. Tar man in massvis av människor med sådan värdegrund och kvinnoförnedrande kultur (Somalia, Afghanistan osv) blir resultatet pest. Men det förstår ju inte kvinnorna i den rödgröna feministrörelsen.

 36. le dude skriver:

  Martin: Exakt, tur då att det finns rediga svenska högerkarlar som kan förklara för fruntimren hur det hänger ihop.

 37. Tobbe Kå skriver:

  Det är intressant att vissa av de som försvarar Almqvist hänvisar till de läskiga invandrarnas kvinnosyn, när han så uppenbart delar just denna (påstådda) kvinnosyn. Att länka till Realisten ger heller inte någon bild av objektivitet eller källkritiskt tänkande. Att förvirringen är total i högerleden är skrämmande uppenbart. Ser man inte den rena idiotin i Almqvist uttalande (och i stort sett i allt annat han tar sig till) så har man en ordentligt problematisk och snäv världsbild.

 38. sak skriver:

  Ja, Martin lille, du har säkert rätt i det. Innan Dagens Invandringspolitik (TM) så skuttade svenska kvinnor omkring fritt under dygnets alla timmar, i vilka kläder som helst – eller helt nakna för den delen – helt utan risk för övergrepp. Det är alltid så imponerande att se vilken enorm okunskap, med tillhörande kunskapsförakt, små rasister som du kan sprida omkring er. Vilken tur att vi har er. Annars kanske vi skulle kunna tro att saker som fakta faktiskt betyder något, när allt som egentligen betyder något är myter som föds och göds av bekväma och självförhärligande typer, som inte ids ta in någon som helst kunskap som skulle kunna ifrågasätta deras egen automatiska, gudagivna överlägsenhet.

 39. Marcus skriver:

  Frida: Jag ville bara ge lite perspektiv och visa hur skev debatten är. Min uppfattning är att dagens feminism är FÖR vita kvinnor och MOT vita män. Utanför denna lilla bubbla så verkar man inte bry sig speciellt mycket om invandrartjejer och -kvinnor som förtrycks pga gamla dammiga kulturer och religioner. I mina ögon är det på gränsen till rasism.

  PS. Ang. mannen ursprung så var det bara en poäng i att han INTE var vit och sådana fall diskuteras sällan i dessa kretsar av någon outgrundlig anledning. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

  Ett bra blogginlägg gällande detta fenomen: http://nimatown.blogspot.se/2013/11/vad-ar-feminism-idag.html

 40. Frida skriver:

  Marcus: Jag håller absolut med dig, det finns många hål och brister i den ”vita medelklassfeminismen”. Jag upplever också att många utesluts. Förtryck pga religion och föråldrade värderingar, och pga rasifiering och fördomar, är ju såklart jätteotrevligt.

  Jag vet inte om jag förstår vad du menar riktigt, ärligt talat. Vill du att man ska prata mer om invandrares våld, och i så fall på vilket sätt?

 41. Claes J skriver:

  ”Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”
  – Martin Luther King, Jr.

  Att håna, förlöjliga och förnedra gör bara motståndaren sin sak än mer trogen. Hur kul det än är, hur fräck man än känner sig efter en dräpande kommentar så fördjupar det bara meningsskillnanden och det gör det än svårare för den andre att byta åsikt.

 42. Marcus skriver:

  Frida: Ja, feminismen måste söka sig utanför den ”vita sfären” om den ska bli mer trovärdig. Iaf i mina ögon. Jag har inget emot invandring så länge inte de nya influenserna/kulturerna har en negativ inverkan på kvinnors och hbtq-personers jämställdhet och acceptans i samhället.

  Jag stämplas säkert som SD-troll och rasist av vissa men jag kan berätta att min egna mor är invandrare och att varken hon eller jag gillar utvecklingen i dagens Sverige med växande utanförskap, grov kriminalitet och grovt våld (våldtäkter, väpnade rån, misshandel, gängkrig och upplopp i laglösa stadsdelar).

  PS. Jag tycker att Erik Almqvists uttalande var klantigt.

 43. Buddha skriver:

  Rasister hatar invandrare. Ni hatar rasister? Vad är skillnaden? Det är så extremt korkat att försöka stoppa detta hat med mer hat. Svaga personer hämnas ,starka personer förlåter och intelligenta personer ignorerar.

 44. Vi femme skriver:

  Så olidligt pinsamt. Ut med rasisterna och in med feministerna!

 45. Suzanne skriver:

  Tack Lönnis. Exakt, det är kanske det dummaste av allt med alla dessa sportliknelser: inom sporter är det ju VÄLDIGT noggrannt reglerat vilken grad och sort av fysisk kontakt man samtycker till, och människor vid sidan av som ingriper DIREKT när någon ser ut att överträda de gränserna!

 46. Andreas skriver:

  Men vad elakt. Varken Erik eller hans entourage förstår…

 47. Patric N skriver:

  EVA 2014-01-21 07:27:Du kommer med en massa statistik som är framtagen av Svenskarnas parti. Kan du inte länka till någon oberoende statistik istället och inte från ett rasistiskt parti.
  Dessutom visar statistik på t.ex. att en klar majoritet av pedofiler i Sverige, är vita,svenska män. Enligt din logik borde vi alla döma vita, svenska män på förhand som pedofiler för att de är överrepresenterade inom just den statistiken eller?

  Ett nej är ett nej, oavsett vilken hudfärg, vilket kön och vilken läggning man har!

 48. Linus skriver:

  Egenansvaret ligger givetvis i att man får skylla sig själv när man har släppts in invandrare i landet i den mån som gjorts de senaste åren.

 49. Johan skriver:

  Med risk för att låta som den dataspelsnördiga tonåring jag varit (och i viss mån fortfarande är efter 30);

  PWNED.

  Älskar er :D

 50. sdgsdgsgsdg skriver:

  Det stämmer ju iofs vad han säger. Man har ju eget ansvar för vad man ger sig in i.
  Givetvis är det alltid ett nej som gäller i slutändan, dvs samtycke. Vore absurt att tycka något annat. Förstår övrigt inte vem som skulle vilja vara med någon mot dennes vilja, men i alla fall går man till en flyktingförläggning som ensam tjej med massa babianer från Irak eller går hem ensam och råflörtar med en snubbe, för att sedan säga nej när man båda ligger nakna i sängen så får man fan erkänna att man är en dumjävel som gjort händelsen möjlig………. det var nog det han ville belysa. Även om det är sjukt att det skall behöva vara så, men det är en annan fråga. Jag vill ju kunna gå vart som helst mitt på natten utan att bli rånad/misshandlad. Men lik förbannat så kan jag inte det.

 51. sdgsdgsgsdg skriver:

  Patric N 2014-01-22 11:48

  Vilken statistik visar det? Länka gärna! Skulle tippa på att invandrare är överrepresenterade i pedofilbrott också, precis som i all annan brottslighet. Källa: BRÅ, Kriminalvården, officiella rapport (publicerade i GP), efterlyst & brottscentralen. Bl.a
  Synd att man inte för mer ingående statistik om ämnet, då¨hade förmodligen statistiken visat på en ännu större överrepresenterad av brott gällande invandrare, av samhället att döma. 55 skjutningar av invandrargäng i Göteborg, skjutningar av syrianer i Södertälje, Eskilstuna, Örebro etc. Rätt rejäla kostnader för samhället. Handlar om tiotals miljarder.

 52. Nea skriver:

  Alltså slutklämmen! Skrattar högt, så himla bra!

  I övrigt blir jag rädd när jag tänker på att folk som han är med och styr Sverige. Och att folk röstar på dem. Usch…

 53. Anna skriver:

  Killen borde lära sig vad samtycke innebär enligt svensk lag. Såsom att ens samtycke alltid ska omfatta hela gärningen, alltid kan återkallas av personen i fråga (utan motivering!) och endast kan ges av en person som förstått innebörden av samtycket (och inte vilseletts).
  Skrämmande att han kan sitta i Sveriges riksdag.
  (Till Erik: Personerna som spelar fotboll har gett samtycke till att va med såframt att ingen uppenbart bryter mot spelets regler. Varsågod, gratis juridisk rådgivning.)

 54. haha skriver:

  HAHA. bästa jag läst på länge!!!!

 55. Johanna skriver:

  OH SNAP! Hahaha!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Håll dig uppdaterad!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg