Jag har precis misslyckats med mitt bästa julgodis vilket är en bragd med tanke på hur aslätt det är att göra. Jag skriver om det varje år och tänker inte ge mig förrän alla har provat. Brigadeiros heter de och är ett brasilianskt godis sänt från himmelriket till min mun.
Receptet är superenkelt:
1 burk sötad kondenserad mjölk
2-3 msk kakao
1 msk smör
Chokladströssel
Blanda ihop allt utom strösslet i en kastrull och puttra under omrörning (på 3:an-4:an om ni har en vanlig spis, har ni en ball variant är siffran säkert nåt annat – figure it out!) i ungefär tio minuter.
När smeten börjar lossna från kanten är det klart, koka inte för länge som jag gjorde alldeles nyss, då blir det för segt. Vänd upp smeten på en tallrik och låt kalaset svalna.
Här kommer det svåraste momentet: att inte äta upp allt innan det har svalnat (mvh en som redan ätit upp halva lasset trots misslycko). Ta det som finns kvar på tallriken och rulla till små bollar (lättare om du har smörade händer), täck med strösslet och lägg över i knäckformar. Klart!
*gla’ och mätt*
Hej Soraya
Jag blir så att du gillar brigadeiro. Jag kan säga att brigadeiros är en del av min historia… Ja, jag är från Brasilien :) och vill så gärna att du smakar mina brigadeiros (jag kallar dem HerrBrigadeiro) med olika smaker t.ex. Jordgubb, hallon och lakrits :-) skriv till mig och jag fixar en brigadeiroask till dig.
Hälsningar
Rosemberg Martins :)