Tänder och målarfärg

11:42 9 Dec 2015

Om ni undrar hur det känns att dra ut två visdomständer i en sittning och ligga hemma i ungefär hundra (okej sju) dagar och ha ont, inte kunna käka och inte vara vaken mer än korta stunder i taget så kan ni fråga mig. I fredags gick jag in till tandis, redo att plocka ut en visdomstand som krånglat sedan alltid och kom ut med två helt andra visdomständer uttagna . Lämnade den gråtigaste gråtattacken (trots starka ångestdämpande) efter mig i tandläkarstolen. Fyfan, det var det vidrigaste! Att inte kunna överkomma sin egen skräck är så förlamande. Är dock lite kär i min tandis, hon är så soft och snäll och har ett så förstående sätt – allt är bra med henne. Och sköterskan var så snäll och tog tag i mig när jag bad om att få hålla hennes hand när jag höll på att gå sönder. Tyvärr hjälpte inte det. Jag fulgrätmig genom hela grejen så hårt att efter ett litet tag gick det inte att andas genom näsan mer pga full med gråtsnor. Efteråt sa tandis att jag ändå var modig som gick igenom hela grejen med att ta ut båda tänderna och att andra patienter avbryter mitt i och bara går. Visste inte att det var ett alternativ ens, får man göra så?

Aja, de senaste dagarna har jag alltså legat hemma och käkat yoghurt med tesked (hatar yoghurt nu), målat några rutor på en tavla som jag inte ens vet om jag vill ha

och kollat netflix. Och sovit då. 

Det här med att måla är något helt nytt. Alltså jag har aldrig varit särskilt bra på att rita, men alltid gillat att pyssla med saker. Jag gillar att pilla med typ korsstygn och annat systematiskt. Så för ett tag sedan pratade jag med en vän om att jag vill ha en stor tavla som jag vet på ett ungefär hur jag vill att den ska se ut, men jag vill inte lägga en massa tusen på den. Han sa: Måla den då! Jag svarade att jag inte har en aning om hur man målar, men han förklarade att Äh, det är bara att göra och blir det fult så målar man vitt över och gör om. Så vi testade. Den första blev jag inte alls nöjd med men den hänger på väggen ändå. Mest för att jag vill ha nåt där. Den här andra… ja vi får se. Ingen av dem är det jag hade tänkt att jag ville ha. Det är mest att jag gillar att pilla med nåt när man ändå kollar på tv. Jag trodde att det skulle vara värsta grejen att måla något, men det var så lätt! Jag såg ett flygfoto på ett stort fält som jag gillade, sen köpte jag en duk på TGR för 70 spänn, testburkar med olika väggfärger på en måleributik för 25 kr styck och en pensel. Sen är det bara att möscha lite och se vad det blir. Mest är det sjukt mysigt. Oavsett om det blir fint eller fult, om det får finnas kvar eller inte.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp