Lust for Youth, nordens bäst bevarade hemlighet?

9:00 15 Apr 2014

R1_08490_0025

Hannes Norrvide kan vara svensk musiks bäst bevarade hemlighet. Under namnet Lust for Youth och genom skivbolaget Sacred Bones släppte han 2012 debuten Growing Seeds, samt förra årets uppföljare Perfect View. De två albumen var en kärleksförklarning till det spektrum där Goth och lo-fi musik möts, något som yttrade sig likt The Cure på en syratrip. Ljudbilden verkade även stundtals tillhöra soundtracket från en tidig David Croneberg film men tycks nu ha hittat ut från mörkret.

Tillsammans med danskarna Loke Rahbek och Malthe Fisher har Lust for Youth blivit en trio. Resultatet av den nya formation blir en sann solskenshistoria där de byter ut 80-talets dunklaste rocktoner mot dåtidens Synthpop.

Det nya soundet visualiseras fantastiskt i låten Illumes video med Norrvide och Rahbek i huvudrollerna. Klädda i vaniljfärgade kostymer likt två filmidoler från förr vandrar de dag och natt genom Los Angeles. Regissören Cali Thornhill DeWhitts flört med gamla matinés kunde inte komma mer lägligt än nu när halva april redan har passerat.

Look beautiful” var filmmakarens enda direktiv till skådespelarna under inspelningen. Hur de lyckades får ni själva avgöra nedan.

Det nya albumet International förväntas släppas 10 juni genom Sacred Bones.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp