Recap: Game of Thrones – Oathkeeper (S04E04)

2:00 28 Apr 2014

Game of Thrones har likt en gammal västern ständigt varit ett tåg med en ofullständig bro som destination. George RR Martin bygger just nu på denna bro för fullt genom att skriva nya böcker, men med tanke på hur snabb han har varit tidigare så visste vi att kompromisser skulle krävas. Några av de absolut största såg vi i senaste avsnittet Oathkeeper.

Här talar vi inte ändring på scen eller dialog, nästintill hela avsnittet bestod av material skrivet för serien. Men inte bara det.

Utan för första gången kunde bokläsarna känna sig spoilade. Den sista, förskräckliga, scenen skildrar en plats böckerna inte har nått än. Vi får en inblick i de odödas kultur och någon form av hierarki. Med andra ord det står klart inför veckans power ranking att ingen vet var vi är på väg nu.

Veckans Power Ranking:

1. Albino Darth Maul

Vem är hen? Jag vet inte, du vet inte, ingen vet! Förutom George RR Martin och tv-seriens skapare så klart. Fansen har i alla fall inte hållit tillbaka på nördigheten och liknat hen med en albino Darth Maul. Just nu finns endast spekulationer. Den mest kvalificerade gissningen är denna, eller att serien är en crossover med Hellraiser. Ingen vet just nu, och det är spännande.


2. Daenerys

Just nu har drakarnas moder kanske tre meningar i varje avsnitt, vilket fick henne att framstå som lite maktgalen i senaste. Men hybris är väl kanske på sin plats efter hennes senaste bravader. Vad vår drottning väljer att göra härnäst är allt oklarare, men något säger mig att hon vill värma upp lite i Meerens tronsal före Kings Landing.

3. Margaery Tyrell

Det enda jag kan vara riktigt säker på är: 1. Att Tommens pubertet onekligen är igång. 2. Ser Pounce kommer vara på denna lista snart. 3. Margaery vill spela spelet vilket kan betyda stora problem för Cersei.

4. Petyr Baellish

Jag frågade förra veckan hur många intriger Westeros Francis Underwood kontrollerar. De verkar vara en hel del. Stackars Sansa, absolut störst oflyt i Westeros och det lär ju knappast bli bättre på släktåterträffen med hennes något underliga moster.

5. Pod

Jag behövde mest en anledning till att få använda ovanstående gif. Nej, men helt ärligt, vem kan hata på detta nya radarpar? De lämnar Kings Landing men vad de kommer att finna på sina äventyr återstår att se. Sansa? Arya och The HoundSignifika oäktingar eller George RR Martin och den beryktade sjätte boken Winds of Winter. Snälla, låt det vara sista, vi behöver den där boken mer än någonsin.

Bubblare:

Olenna Tyrell

Så gör The Queen of Thorns sin sorti, för nu. Ni missade väl inte de uppenbara bevisen framför era ögon? Landets skarpaste pensionär är ingen du vill utmana i Fia med puff, den saken står klar.

I övrigt eller Valar Morghulis:

  • Än en gång når seriens fäbless för människans ondska nästan en bristningspunkt med hemskheterna vid Crasters gård. Håll inte tummarna för att Jon Snow sitter och dricker vin ur Karls kranium en dag. Men att en eller annan av förrädarna blir serverade till en direwolf är väl inte för mycket att begära?
  • Handlingen kring Crasters gård är även helt skriven för serien.
  • Sa jag att sista scenen är en lika stor överraskning för tv-tittare som bokläsare? Kändes värt att nämna igen.
  • #FreeHodor
  • Angående förra veckans omtalade scen, tack Bronn!

slap

En kommentar | “Recap: Game of Thrones – Oathkeeper (S04E04)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. clarra skriver:

    katastrof att olenna bara e bubblare :/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg