ETT MÅSTE: McConaughey siktar mot stjärnorna i Interstellar!

6:00 17 Maj 2014

Murphy’s law doesn’t mean that something bad will happen. It means that whatever can happen will happen.

Christopher Nolan är en unik individ bland vår tids filmmakare. Få regissörer kan göra storslagna filmer och hålla dem så pass hemliga som denna man. Visst, när det kom till hans The Dark Knight-trilogi fanns det vissa restriktioner då hemligheter likt utformingen av Batmans dräkt skulle kunna starta upplopp. Men nu talar vi om nya projektet Interstellar och här håller han inte tillbaka, eller rättare sagt: han håller allt tillbaka.

I slutet av förra året fick vi vår första skymt av filmen i form av en teaser trailer så finstämd att det var utom denna värld. Tillsammans med en monolog av huvudrollsinnehavaren Matthew McConaughey följde en rad klipp skildrandes några av mänsklighetens största framgångar, med en hint om att vi inte hade sett den största än. Igår släpptes första fullängdstrailern och med den blev det en smula klarare vilken vår nästa triumf kan komma att bli. Planeten Jorden börjar nämligen få slut på resurser, den är i upprorstillstånd. Sandstormar, brinnande majsfält; vår räddning gömmer sig bland stjärnorna och det är upp till självaste Rust Cohle att finna den.

Missta inte detta för en remake av Billy Bob Thorntons rymdopera Astronaut Farmer, här jagar vi svarta hål för om det är något McConaughey kan vid det här laget så är det kosmos och dess bestämmelser. Huruvida han finner Carcosa och The Yellow King på andra sidan återstår att se. Nolan är som sagt en av få i det moderna Hollywood med makten att hålla tillbaka på konfekten innan biosalongen släcks ner. I denna trailer ges vi en bra inblick i filmens första akt, glimtar av den andra för att sedan färdas mot det okända. Vad just detta innebär hålls förhoppningsvis i det dunkla tills filmen går upp på bio den 7 november. Den iver jag känner inför det datumet har få filmer uppnått, vilket är ännu en av Nolans sällsynta talanger.

Alright, alright, alright. Förutom att filmen sätter punkt för detta års upplaga av McConaissance ser vi även här John Lithgow; en man van vid rymdfärder sen tidigare, Anne Hathaway, Casey Affleck och Christopher Nolans andra fader Michael Caine.

Med allt hemlighetsmakeri är endast en sak säker, återvänder inte Coop hem kommer jag gråta likt aldrig förr i biomörkret. Var nu så goda och lämna era bästa Interstellar/True Detective-vitsar i kommentarsfältet. Utöver det, vad tror ni? Är detta nästa steg i sci-fi-eposens återkomst? En rymdodyssé för 2010-talet? Det är drömmen och jag hoppas att den inte sluter upp i sin kontrast, för där vet vi sen tidigare att ett monster alltid väntar.

Tål inte hur gråtfärdig jag blir av detta klipp!?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp