RECAP: Game of Thrones – Mockingbird (S04E07)

3:46 19 Maj 2014

Ännu en måndag och ännu ett avsnitt av Game of Thrones. Veckans avsnitt var kanske fattigt på action, men desto rikare när det kom till fantastiska klimax i form av vändningar helt i linje med denna serie. Det börjar bli uppenbart att stegen mot säsongsfinalen blir större och större. Om vi även kollar på titeln Mockingbird är den inte bara en härmfågel, utan även sigillet som tillhör ettan i veckans power ranking. Låt oss se vem hen är nu.

Veckans Power Ranking: 

D-ROOOOOOOOOP

1. Petyr Baelish

Ja, då var han tillbaka på toppen. Littlefinger äger än så länge denna säsong när det kommer till spelet om tronen. Förutom blodet från en död kung på sina händer har han nu makten över ett av de mäktigaste slotten i Westeros. Det är ett fascinerande karriärssteg då Petyr kommer från en adlig men lågt ställd familj. De har även sitt hem i The Fingers, vilket är ett av landets minst glamourösa platser. Men som Drake sa: started from the bottom now we here. Hans frus öde relaterar dock inte till det citatet; hur den nya herren av dalen ska förklara hennes död kan en undra, men jag misstänker att det blir utan svårigheter. Största problemet om du frågar mig är att han hånglar upp minderåriga, lite väl obehagligt.

2. Bronn

Här har vi en annan med ännu sämre förutsättningar än veckans etta – och se var han har hamnat nu. Att bli ingift i en rik släkt är mer än vad en man – som har dödat för pengar hela livet – kan hoppas på. Dock lämnade väl inte orden ”I hope to hear them sing it one day” ett öga torrt? Bronn må vara en ondskefull jävel efter sveket mot Tyrion, men ingen förväntade sig väl något annat? Hans opålitliga drag är en av alla de kvaliteter som gör honom så fantastisk. Tyvärr är väl drömmen om en spin-off med Kings Landings bästa radarpar långt borta nu.

3. Sansa Stark

Verkar som  atthon fick ut något av sitt giftemål med Tyrion: tekniken bakom en perfekt lavett. Joffrey vrider sig säkert i graven när hans gamla offer för tortyr ger tillbaka mot hans jämlikar. Nu med sin gamla moster någonstans bland dalens stenar ser oddsen rätt bra ut för Winterfells äldsta dotter, bara inte Littlefinger vill gifta sig med henne härnäst.

chanpion

4. Oberyn Martell

Chansen till hämnd är inte långt borta nu. Skulle Dornes prins komma ut levande från duellen med Gregor Clegane gör alla bäst i att frukta den röda huggormen. Hans planer på att förvandla kungahuset till Westeros största bordell är kanske inte orimlig, ändå?

5. Jorah Mormont

Börjar bli smärtsamt att se hur hans ögon flackar mellan liv, död och friendzone i varje avsnitt. Men nu börjar björnen från norr äntligen få lite vind i seglen, beundransvärt och förtjänar en listplacering! Måste be om ursäkt för att jag blandade in The Simpsons i recapen, men den gifen är bara för pricksäker.

Bubblare:

shake

Tyrion Lannister

Alla älskar Tyrion men det går inte att säga emot; detta har inte varit hans säsong. Den största delen av den har han spenderat i en fängelsecell, långt bort från glansdagarna som kungens hand. Men oddsen lär kastas om ifall Oberyn vinner kampen om hans liv. Finns det måhända plats för två Gods of tits and wine i Westeros? I övrigt rätt skönt med endast två Lannisters i ett avsnitt.                                                                             

I övrigt eller Valar Morghulis:

  • Väntan på den ödesdigra duellen kommer dröja, då serien tar ett uppehåll nästa helg för Memorial Day.
  • Kommer vi då att få se Stannis reaktion på detta?!
  • Ifall du inte kände igen Gregor Clegane, aka The Mountain, så är det okej. Detta är tredje gången en ny skådespelare övertar rollen. Här och här kan du se de tidigare.
  • Sista scenen i A Storm of Swords var faktiskt sista scenen i detta avsnitt, ett sant testamente på hur serien börjar få ett eget liv. Det är dock många kapitel kvar från tredje boken, och en epilog många fans av böckerna ser fram emot.
  • Tänker Brienne och Pod gå med sina hästar hela resan endast för den sistnämnde är överdrivet kass på att rida? 

Okej, det var allt för denna vecka, vi syns som sagt inte nästa helg men den där efter!  Nu sjunker vi alla in i vår mörka cell…

          

2 kommentarer | “RECAP: Game of Thrones – Mockingbird (S04E07)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. A-M skriver:

    Härliga recaps varje vecka, keep up the good work! Svårt att inte vara team Cersei, hon är så härligt ond:)

  2. AT skriver:

    [img]http://37.media.tumblr.com/tumblr_m8ca1wDFAA1ryc3zao1_500.jpg[/img]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp