M.I.A. tar över gatorna med en 3D printer i ny video

6:00 20 Maj 2014

Förra veckan tröttnade hon på att Beyoncé aldrig hör av sig och nu är hon åter tillbaka för att reta upp några advokater. Den ständigt provocerande M.I.A. ha äntligen släppt sin video till låten Double Bubble Trouble från hennes senaste album Matangi. Likt tradition lyder tog artisten till Twitter för att uttrycka sitt förakt mot skivbolaget Universal med påståendet att de har suttit på den nya musikvideon i fyra dagar. Frustration ledde till aktion och videon fann en egen väg till Youtube. Det tog dock inte lång tid för skivbolaget att stoppa läckan, därför återvände M.I.A. till sociala medier för att sprida sina fans arga röster och ja de var minst sagt upprörda. Denna gång slutade det helt enkelt inte i någon bot på miljonbelopp utan istället gick den okonventionella rapmatriarken vinnande ur striden. 

I vad som säkerligen är hennes bästa visuella presentation sen Bad Girls tar M.I.A. här sina anti-krig budskap till nya höjder med den eget regisserade videon. En färgstark visuell resa där ungdomar styr de pulserande gatorna med 3D-printade vapen medan raveinspirerade drönare flyger i skyn. Från korta, gif-liknande, klipp till epileptiska anfall av kulörer ges vi en stadsbild vars natur är lika farlig som inbjudande. Ladda en vattenpipa och värm upp ögonen inför den efterlängtade videon, jag själv måste påstå att det var värt väntan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg