RECAP: Game of Thrones – The Mountain & The Viper (S04E08)

10:00 2 Jun 2014

Efter en veckas uppehåll är nu Game of Thrones tillbaka, blodigare än någonsin. Från vildingar till landets mest omtalade duell, efter senaste avsnittets blodbad är dårar likt Joffrey endast ett minne blott. Kvar står vi nu här med säsongens kanske sorgligaste bortgång – än så länge – och nej, jag talar inte om Jorah, även fast hans ögon tycktes spegla ett inre helvete.

Den brutala slutscenen kan ha lämnat er i tårar, men ta det lugnt, min power ranking är här för att påminna er om att det kanske finns någon sympatisk karaktär kvar i Westeros. Eller ja, nu utlovade jag kanske för mycket.

Veckans Power Ranking:

1. Ramsay Bolton

Woah! Westeros vidrigaste (men kanske snyggaste?) oäkting är inte längre ett barn utom äktenskap. Bastardepitetet är långt borta efter att Theon Reek vann Moat Callin åt Ramsay. Nu rider han tillsammans med farsan Roose mot sitt nya hem Winterfell, som aldrig lär bli detsamma efter att familjen Bolton har gjort sig hemmastadda. Ned Starks huvudlösa kropp vrider nog rejält på sig, var den nu än finns begravd.

2. Petyr Baelish

Det är svårt att toppa förra veckans drag, och när Game of Thrones återvänder så är det främst tack vare Sansa Stark som Petyr kan vila på en andra plats. Vem hade anat att det skulle krävas en hederlig tjej från Norden för att övertyga dalens adel om Littlefingers oskuld? En kyss från denne man och helt plötsligt är du en vältränad spelare. Petyr sitter nu på all makt i dalen tills den unge Robin har blivit gammal nog. Om han nu någonsin kommer hinna bli det? Kings Landings gamle bordellägare är måhända inte den optimala fadersgestalten eller beskyddaren.

3. Sansa Stark

 Motiveringen har jag egentligen redan dragit men utöver den nyfunna talang för lögner så älskar jag hårfärgen! Serien har tidigare varit alldeles för sparsam med gotisk romantik, Sansa verkar dock benägen om att fylla tomrummet.

4. The Mountain

Jag antar att han är Westeros dödligaste krigare trots allt. Vi trodde väl alla att han hade förlorat och inväntade endast ett sista hugg från prinsen av Dorne. Men förlust verkar inte finnas bland Gregor Cleganes minimala vokabulär. Även fast jag avskyr mannen så har han kanske gett oss seriens mest fruktansvärda död, det måste ändå räknas som något i denna avskyvärda värld?

5. Arya Stark

Bland veckans alla hemskheter kunde ändå Winterfells yngsta dotter se livet från den ljusa sidan. Jag hoppas att vi kommer få se hennes breda leende mer i framtiden (dock betvivlar jag det).

Bubblare:

Oberyn Martell

Kära Oberyn, Westeros bordeller lär inte bli detsamma nu när du har lämnat oss. Du kunde både kvinnor och mäns anatomi väl men ändå vägrade du att sätta knivudden i Gregors hjärta innan ett erkännande lämnade hans mun. Tack vare det förlorade du ditt huvud, tur nog är du inte ensam om det i Game of Thrones och en rad härliga karaktärer väntar på andra sidan! Det som väntar mig själv nu är din och Ellarias sista kyss, ackompanjerad av valfri låt från Kent; om och om igen. Vila i frid, min prins.

I övrigt eller Valar Morghulis:

  • Här går vi inte till överdrifter.
  • George RR Martin säger som det är.
  • Jag vet inte vilken zon Jorah är i just nu, men låt mig uttrycka ett ”men lilla gubben då!”
  • Daario har lämnat staden vilket gör Meerens största kärlekspar till … Greyworm och Missandei? Åh nej, knäck mitt huvud någon.
  • Folket i Dorne lär knappast vara lyckliga över nyheten om deras prins död? Lägg då på minnet att det är just där Cerseis enda dotter bor.
  • Duellen var fantastiskt utförd, minst sagt. Återkom imorgon för en lista fylld av suspensfulla nagelbitare av samma kaliber.
  • Visstja Tyrion! Hur mås det?

2 kommentarer | “RECAP: Game of Thrones – The Mountain & The Viper (S04E08)”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. F skriver:

    Alltid lika trevligt att gå in och läsa dina recaps!
    Var i mitt tycke det hittills bästa avsnittet denna säsong, så mycket hände och så mycket kommer nu hända.
    Anar att dom två sista avsnitten nu kommer bli något i hästväg om rykten stämmer(särskilt om en viss Lady gör entré)

    Dock känns det jobbigt att säsongen snart är slut och ytterligare ett år av väntan på nästa börjar.
    Ska dock bli spännande hur nästa säsong kommer bli, nya karaktärer bör introduceras, vissa kanske mer spännande och avgörande än andra, samt nya platser och händelser som kommer blir riktigt spännande att se hur DB Weiss och David Benioff tar sig an.

    Men om The North Remembers, så kan man väl säga att The Sand Snakes inte heller förlåter så lätt utan att avslöja för mycket.
    [img]http://unsuitablegirls.files.wordpress.com/2014/04/oberyn.gif[/img]

    (ps. Alltid lika kul att se reaktionerna från folk som inte har läst böckerna, särskilt på ett sånt här avsnitt.
    Nästan så att man önskar att man inte hade läst böckerna, bara för att få uppleva den totala chocken… ds.)

  2. Svante Allmungs skriver:

    Vilken trevlig kommentar! Det värmer.

    Nästa säsong kommer bli oerhört spännande att följa, är dock rädd för att några bröder inte kommer bli inkluderade i serien … Men ett gäng nya oäktingar kommer det att bli!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg