Hör Taylor Swifts isolerade sångspår från VMA-uppträdandet

8:00 26 Aug 2014

Om du är en av dem som mot förmodan applåderade Kanye West när han stal mikrofonen från Taylor Swift den där ödesdigra kvällen för fem år sen – ja då lär du jubla nu. Under söndagens VMAs framförde countrypop-sångerskan sin omtalade låt Shake It Off, ni vet den med den twerkflörtande videon där T Swift tar sig an alla påståenden om att hon inte skulle kunna sjunga dugligt live. Hatet flödar ju – likt många av oss känner till – ofta på internet och hemsidan Deadspin blev därför lite kreativa med sitt förakt mot Kanyes nemesis.

I vad du kan höra här är Taylor Swifts isolerade sångspår från galauppträdandet och ja hon prickar inte alla noter direkt. Det är en intressant lyssning där ironin är påtaglig; samtidigt är det knappast en nyhet att många sångröster på världens största hits manipuleras genom reverb och autotune samt att liveuppträdanden ofta framförs med playback. Det finns utan tvekan värre exempel där ute, bedöm själv. Jag för min del vågar inte ens spekulera i hur internet skulle reagera ifall Beyoncé utsattes för en liknande undersökning utan positivt resultat – men finns det ens någon tvivel på den punkten?

UPPDATERING! Fanns det anledning av tvivla? Deadspin har nu även isolerat Beyoncés uppträdande!

Glöm aldrig Enrique Iglesias eller Musikministeriet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG