På trailerfronten: Scarface i Chinatown från Scorsese och Shia LaBeoufs sista galenskap?

7:00 25 Aug 2014

Trailers, filmvärldens enorma pr-maskin som bland basunerande hornljuder vägrar sluta växa. En del hatar dem, en del älskar dem, men en sak är säker; du kan som filmfan inte leva utan dem. Jag är ju otroligt svag för dessa bärare av spoilers och även väldigt duktig på att skriva om dem ofta. Därför är det på tiden att jag introducerar ett segment som kan ge utrymme för fler trailers då inte alla kan få den tid i rampljuset de förtjänar. Låt oss säga att på trailerfronten, alltid något nytt.

Nu blir det grabbigt värre i första delen av segmentet som är nästan obehagligt mansdominerat, men låt er inte avskräckas. Bland postapokalyps, andra världskriget och gangsters finns det ändå tre väldigt lovande filmer.

Young Ones 

Öknen är postapokalypsens lekplats återigen i filmen Young Ones. I regissören Jake Paltrwos andra långfilm sen debuten The Good Night ser vi den alltid lika fantastiska Michael Shannon i en kamp om det dyrbara vattnet, en kamp där han kommer ställas mot dotterns pojkvän spelad av Nicholas Hoult. Sci-fi-filmer har alltid varit skuggan av vårat samhälles värsta faror; under 50-talet var det atombomben och här ser vi en värld krossad av det ekonomiska förfallet. Men tillskillnad från Mad Maxs råa framtidsskildring är dessa dystopiska landskap tämligen intakta, oväntat vackra och helt enkelt visuellt magnfika. Det lär bli en spännande upplevelse som når amerikanska biografer i oktober, låt oss hoppas att svensk bio håller ögonen öppna.

Fury

Det är dags att bli besviken om du är en av dem som trodde att Shia LaBeoufs löprunda genom filmbranschen till det offentliga sammanbrottet endast var en feberdröm. Skådespelaren med rekordet i flesta sagda ”no” i en film är nämligen en av soldaterna i krigsfilmen Fury. Från David Ayer – mannen bakom Training Day och End of Watch – får vi denna skildring av andra världskrigets sista dagar från en pansarvagns perspektiv. I huvudrollen ser vi Brad Pitt, än en gång ute efter lite nazistskalper. Något säger mig att LaBeoufs galenskap kan vara ett riktigt bra trumfkort i denna jakt. Kan detta förresten vara en av skådespelarens sista roller om han tänker fortsätta och ”inte vara känd”.

Revenge of the Green Dragons

Med Martin Scorsese som producent och regissören bakom The Departed-föregångaren Internal Affairs i registolen så är det svårt att hålla tillbaka på förväntningarna. Den amerikanska drömmen lever än en gång på pengar och våld under kokainets 80-tal med Revenge of the Green Dragons. I denna asiatiska Scarface får vi följa två bröder som kommer till staterna med stora visioner och blir snabbt stora namn inom den kinesiska maffian. Men likt många före dem måste de vakna upp från drömmen förr eller senare vilket tycks resultera i ett äkta blodbad á la Tony Montana.

I övrigt; kommer Ray Liotta någonsin spela något annat än en hårdkokt polis? Verkar som det ingick i kontraktet med satan för huvudrollen i Goodfellas, en evighet av hårdkokta polisroller. Bättre öde än Joe Pesci antar jag …

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg