Vem bryr sig om tårtade politiker när John Oliver tar sig an Fergusons poliser?

5:24 18 Aug 2014

Ja jag är medveten om att Göran Hägglund har blivit tårtad men jag tänker avbryta detta politiska tumult med en påminnelse om att det finns mer i världen än en valrörelse fylld av bakelser. Medan vi har sovit upplevde människorna i staden Ferguson, USA en av sina värsta nätter sen mordet på Michael Brown, den 18 år gamla pojken som sköts ner tillsynes oprovocerat av en polis förra helgen. Under natten var återigen den militärbepansrade poliskåren igång när de bemötte demonstranter med klassisk polisbrutalitet i form av gummikulor och tårgas – något vådligare än en tårta.

En nation verkar snart ha nått sin bristningsgräns och vi vänder oss alla till en man för svar – John Oliver.

Sen den fd Daily Show-korrespondenten fick ta sin politiska satir till HBO med ett eget program har hans segment kring alla världens orättvisor blivit en liten räddning för uppgivna själar. Från korruption till internationella konflikter – det är lika säkert att Last Week Tonight kommer täcka det på ett briljant sätt som att Jan Björklund är den nästa partiledaren i tur för en tårta. I senaste avsnittet tog Oliver sig an dramatiken i Ferguson med fokus på polisens löjligt överdrivna insatser. Likt alltid är programledaren fantastisk i sin balansgång mellan komik och den bittra sanningen vilket berör samt upprör i en okonstlad samexistens. I klippet nedan kan vi även ta del av en SWAT-tanks berserkergång ackompanjerad av Simon & Garkfunkel – något jag antar att alla vill se.        

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg