Bli nostalgisk med denna djupdykning i filmvärldens spelhallar

4:09 4 Sep 2014

Som en ung pojke var jag både fysiskt och psykiskt undernärd när det kom till spelkonsoler – eller ja fram tills jag var 11 i alla fall. Detta ledde hursomhelst till en oändlig fascination för de drömliknande arcadehallarna filmvärlden erbjöd. Av någon anledning kunde en 90-talist bli nostalgisk över filmscener som utspelade sig årtionden tidigare. Vad låg bakom det? Neonerna, retromusiken eller en ung och mer sexig än stenad Jeff Bridges? Svaret är svårt att finna men jag verkar i alla fall inte vara ensam i denna hopplösa kärlek för det en svunnen tid då 8bitar var mer förförande än spelmotorn i ett Playstation.

Huffington Post har nämligen plockat ihop en liten bukett av scener som blomstrar ut i en fantastisk kärlekshyllningen. Denna nedanstående supercut sträcker sig från 1974 till 1994 med all fokus på spelmaskinernas magi. Tryck på play och låt enkronorna falla till marken medan pilotbrillorna sakta glider nerför näsan i äkta Marty McFly-manér. 

 

En kommentar | “Bli nostalgisk med denna djupdykning i filmvärldens spelhallar”

Skriv kommentar
Tillbaka upp
  1. SPEL – Michael Gill skriver:

    DÖR

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG