BeatGenerationen: Storslagen synthmagi när Madonna remixas och Adventure Time visualiseras

8:00 3 Sep 2014

BeatGenerationen – din oas i Soundclouds labyrint av mediokert och förträffligt. Denna vecka ligger fokuset på storslagna synthar, från en soundtrackinfluerad remix av Madonna till barnsligt hjärtpumpande instrumentaler. Med låtarna nedan är sommaren ännu inte förbi mina vänner.

Det är ett förargligt under att Madonnas ballad Live To Tell från 1986-albumet True Blue inte har fått en värdig remix förrens nu. Originalet bar på en filmisk vidd med sin blandning av synthar och keyboards gjord för dagens melankoliskt drivna producenter. Turligt nog har den gåtfulla Soundcloud-profilen Jayyeah tagit sig an denna pop-klassiker och gjort exakt allt jag kunde önska. Vemodet som vilade i Madonnas röst lever här kvar, nu ackompanjerat av ekande trummor och frenetiska hi-hats.

Något säger mig att Padillions sista ord lär vara ”begrav mig i bas”. Hur hans anhöriga skall lyckas åstakomma det är en svår fråga att besvara – såvida flytande basmateria inte har utvecklats inom 80 år. Dock vågar jag gissa på att ett par högtalare fulladdade med låten Majors skulle göra det till en cermoni värdig denna uppstickare till fullfjädrad öronbedövare. Mina öron får gärna ryka ifall det är till tonerna av detta samarbete med Cavalier. Under tre minuter bygger de två upp en dramaturgi i tre akter som exploderar i en synthorgie av mytomspunna proportioner värdig en sensommarnatt.

Injicera mig med insulin för detta är det sockersötaste av bombnedslag! En – i brist på bättre metaforer – godispåse av medryckande och inbjudande synthar från svenska SLVRFVNG. De små adlibsen av ljust pitchade röster mixade med bombastiska trummor bygger upp en adrenalinstint och fantasifull ljudbild, tänk dig ett rave arrangerat av de tecknade karaktärerna i Adventure Time – något som med gifs inte alls är svårt att visualisera.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp