Michael Bay blir tolerabel när Armageddon möter Interstellar!

5:20 9 Sep 2014

Den explosiva excentrikern Michael Bay är alltid ett hett ämne i Hollywood även ifall ingen vill medge det. Under sommaren har han inte bara dragit in ofantligt med pengar på talande robotar utan har även blivit föremålet för Youtube-användares fantasi när filmskaparens tekniker har applicerats på oväntade genres. Resultaten har varit varierade och först nu verkar någon ha förstått vad vi verkligen behövde – en film från Bay i Christopher Nolans tonart.

Om vi kan bortse från den något obekväma titeln Interstellar-mageddon så är Matthew Hartman tolkning av det patriotiska hommaget Armageddon fullkomligt lyckad. Den lättsmälta popcorn-romantiken är som bortblåsta när Aerosmith ersätts av Interstellars storslagna stråkar, så pass kraftfulla att du nästan kan höra ekot av Matthew McConaugheys djupa stämma. Ett tag var Bad Boys-regissörens historia om ett par oljeborrares rymdäventyr lite mer tolerabel – sen mindes jag Peter Stormare ryska accent och helt plötsligt var allt bara en dröm.

Denna gif är fortfarande sinnesbilden av min hemfärd från biografen i november.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg