Okej spoilers! Här är en supercut av hur Batmans föräldrar inte kan sluta dö

8:00 25 Sep 2014

Superhjältar och bortgångna föräldrar går lite hand i hand men ingen har definierats så pass av sina föräldrars bortgång som Batman. De flesta känner förmodligen till den ikoniska scenen där Martha och Thomas Wayne – efter en föreställning – väljer att vandra närför en suspekt gränd med sin son mitt i natten, hur kommer detta sluta tänkte ingen? Jag menar gränden har till och med namnet Crime Alley i serierna och varför har inte Gotham Citys rikaste par någonsin en livvakt med sig? Nu har väl serietidningars logik aldrig varit felfri så vad kan man förvänta sig. Givetvis dyker en bov upp i stort behov av pengar, det hela slutar i ett blodbad och unge Bruce blir ett föräldralöst barn dömd till en framtid där hans egna butler lär ut om blommor och bin – inte undra på att han valde fladdermöss före det sistnämnda.

I USA kunde tv-tittare ta del av ännu en tolkning i måndags när nya serien Gotham – den om Batman fast utan just Batman – hade premiär. Med anledning av detta har Vulture klippt ihop en hypnotiserande supercut med några av mordets mest välutförda skildringar. Frågan vi nu kan ställa oss är exakt hur många gånger paret Wayne behöver dö? Inte tillräckligt antar jag då Zac Snyder säkerligen lär erbjuda sitt filter – och slowmotion-injicierade bidrag med Superman v Batman. Tills dess kan vi se tillbaka på denna tragedi om och om igen, samt minnas att även hur ond världen kan tyckas se ut så finns det inget lite dans löser.

Ta nu en tyst minut och visualisera hur den gamla Batman-serien skulle skildra det hela, med all dess BANG!-galor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG