Jeopardy ger svar på vad kvinnor vill ha och får en hashtag tillbaka

3:38 1 Okt 2014

Jeopardy är som en av världens äldsta tv-sända frågesporter en rätt pålitliga källa för kunskap förpackat i vardagsunderhållning. Nyligen har vi här i Sverige lärt oss att inte ens Adam Alsing kan ta livet av denna odödliga popikon då Pontus Gårdinger har fått sin chans att leka bödel med nystarten på TV8. Är detta slutet för Jeopardy i svensk form? Kanske, såvida inte Magnus Härenstam tänker rida in i studion på en vit häst redo att befria programmet från dess tablåskugga. Något säger mig att även den amerikanska varianten borde slå en signal till Härenstam.

Allas interdimensionella faktaguru Alex Trebek gav nämligen svaret* ”vad kvinnor vill ha” tidigare i veckan och du vill inte ens höra frågorna. Packade med stereotyper från 60-talets reklamfilmer förvandlades Jeopardy till en sexistisk julafton på bästa sändningstid – eller när programmet nu sänds i USA. Inte helt oväntat ansåg en del kvinnor att det fanns mer att önska av livet än dammsugare och yoga-lektioner vilket har lett till hashtagen #WhatWomenWant. Ledda av Sophia Bush från One Tree Hill har de genom Twitter ställt frågesporten till svars – eller frågat – vilket du kan ta del av nedan tillsammans med de faktiska frågorna som AvClub tog fram.

Något säger mig i alla fall att Rickard Ohlsson sover gott inatt.

 
 
 
*Om du har missat reglerna i Jeopardy så lyder de som så att programledaren alltid ger svaret på en fråga deltagarna får ställa, ett omvänt koncept helt enkelt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG

Mest läst på NG
Tillbaka
Mer inlägg