Azealia Banks har satt ihop ett perfekt hommage till kvinnliga popstjärnor med sin nya musikvideo

7:00 14 Nov 2014

Vem saknar inte 90-talet? Den exploderande gangsterrappens guldår, RnBs världsdominans och pojkbandens drömliknande mittbenor. Nog är det allt lätt att bli lite nostalgiskt, speciellt på en fredag när helgen väntar runt hörnet. En som tycks hålla med mig är ingen annan än Azealia Banks. Världen fick nyligen ta del av hennes utmärkta album Broke With Expensive Taste — ett verk så bra att skivbolagen inte verkade veta hur de skulle kunna marknadsföra den — och har nu tagit en paus från att hota Eminem för att ge oss musikvideon till låten Chasing Time.

Jag är som sagt inte den enda som vurmar för det gångna århundradet när Azealia passar på och hylla alla sina idoler med den nya videon. I det klassiska Banks-signalementet svart och vitt fångar hon in flera kvinnliga RnB-stjärnors innersta essens samt dess yttersta strålglans i form av tidsenlig danskoreografi. Med estetik vunnen ur allt från TLC till Janet Jackson är det uppenbart att det handlar om några av rapparens största influenser och hommagen är perfekt i sitt utförande.    

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer på ng.se granskas i efterhand. Allt innehåll som vi bedömer som olagligt, liksom personliga påhopp, rasisiskt, sexistiskt eller på något sätt stötande kommer att raderas.

Vi polisanmäler alla kommentarer som bryter mot svensk lag. Detta för att värna om våra skribenter och läsare.

Skriv kommentar
Tillbaka upp

Mest läst på NG